به گزارش نما ، شرکت IBM از نخستین تراشه 2 نانومتری جهان رونمایی کرد که تحولی برای صنعت نیمههادیها در جهان محسوب میشود؛ این تراشه 2 نانومتری میتواند با یک چهارم انرژی، عمر باتری را چهار برابر کند.
این طراحی جدید میتواند تا 50 میلیارد ترانزیستور را در یک تراشه به اندازه یک ناخن جای دهد که به گفته مدیر تحقیقات IBM، این امر برای صنعت نیمههادیها یک انقلاب بزرگ است؛ رکورد قبلی این شرکت که در سال 2017 بیرون آمد 30 میلیارد تراتزیستور در چیپی بود که براساس نانوچیپهای 7 نانومتری ساخته شده بود؛ این شرکت ادعا کرده است که با طراحی جدید میتواند 45 درصد عملکرد مطلوب و 75 درصد مصرف انرژی کمتری نسبت به تراشههای با استفاده از فرایند 7 نانومتری را بدست آورد.
این اطلاعات به این معناست که عمر باتریهای تلفن همراه با این روش چهار برابر بیشتر خواهد شد و سرعت بخشیدن به تشخیص اشیا در اتومبیلهای خودران و بهبود سرعت و کارایی لپتاپها نیز از جمله مزایای ورود این تراشه به دنیای نیمههادیها است؛ IBM توانست با استفاده از ورقهای نانوی انباشته Gate-All-Around (GAA) به این فرآیند جدید دست یابد.
2 نانومتر برای صنعت نیمه هادی کمترین سطح (به روش خوب) است؛ تولیدکننده "TSMC" در حال حاضر یک فرآیند 5 نانومتری ارائه میدهد و در حال حاضر در حال تحقیق درباره تولید 2 نانومتر است و سامسونگ نیز در اوایل سال جاری تراشه 3 نانومتری خود را به نمایش گذاشت.
البته نباید انتظار داشت که تراشهها با استفاده از فرایند 2 نانومتر به سرعت در دسترس کاربران قرار بگیرند چراکه این طرح احتمالاً ابتدا به کارخانههای مراکز داده راه پیدا خواهد کرد و ورود این چیپها به محصولات دیجیتال مصرفی مانند لپتاپها و گوشیهای هوشمند احتمالاً چند سالی زمان خواهد برد.
تسنیم