به گزارش نما ، مهدی ولی پور روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا با اعلام آخرین آمار اجرای طرح کنترل و پایش سلامت و مراقبت بهداشتی از مسافران مبادی مرزی رسمی کشور از روز ۲۰ اسفند سال گذشته تا صبح روز بیست و یکم اردیبهشت ماه امسال، افزود: با تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا، کنترل بهداشتی مسافران ورودی به کشور در ۱۹ مرز رسمی هوایی، زمینی و دریایی فعال در ۱۶ استان برعهده جمعیت هلال احمر قرار گرفته و ۴۷۱ نفر از نیروهای آموزش دیده جمعیت هلال احمر از ۲۰ اسفندماه سال ۹۹ فعالیت خود را در این زمینه آغاز کردند.
وی توضیح داد: در مدت یاد شده ۱۳ هزار و ۲۰۷ نفر تست «پی سی آر» برای مسافران مشکوک به کرونا انجام شد که ۵۷ نفر در این مدت در قرنطینه موقت قرار گرفتند.
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر از انجام ۳۸ هزار و ۸۵۹ تست فوری تشخیص کرونا توسط امدادگران هلال احمر در ۱۹ مرز فعال و رسمی کشور خبر داد و گفت: این طرح با همکاری وزارتخانه های بهداشت و راه و شهرسازی با هدف شناسایی و غربالگری و انجام تست سریع و نهایی، مدیریت مسافران ورودی و مشکوک، همکاری در قرنطینه موقت و رهگیری تا اتمام فرآیند بیماری و کمک به کاهش شیوع بیماری در سراسر کشور اجرا میشود و از همه مسافران زمینی، هوایی و دریایی در زمان ورود به کشور غربالگری و در صورت نیاز تست سریع کرونا گرفته میشود.
ولی پور ادامه داد: اکنون امدادگران و داوطلبان هلال احمر در مبادی ورودی در قالب گروههای سه نفره در مرزهای زمینی و گروههای پنج نفره در مرزهای هوایی مستقر هستند و از همه مسافرانی که وارد ایران میشوند تست سریع کرونا می گیرند و مسافران بیمار و مشکوک در صورت نیاز به نقاهتگاههای پیش بینی شده ارجاع میشوند.
ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل میشود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است.
بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به این ویروس نیز دچار بیماری خفیف میشوند.
جهش ویروس کرونا در انگلیس، هندوستان و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماریزایی و مرگ و میر آن شده، نگرانیهایی جدید در جهان به وجود آورده است.