نسخه چاپی

چرا جنگنده‌های بعثی از عملیات بیت‌المقدس هراس داشتند؟

عکس خبري -چرا جنگنده‌هاي بعثي از عمليات بيت‌المقدس هراس داشتند؟

سرهنگ كیا با بیان اینكه پدافند هوایی به صورت شبانه‌روز آسمان را برای رزمندگان اسلام عاری از دشمن می‌كرد به تشریح عملیات بیت المقدس پرداخت.



به گزارش نما، «واقعه آزادی خرمشهر از دور فقط یک حادثه تاریخی است که برای ملت ایران هیجان‌آور و افتخارآمیز است؛ ولی از نزدیک، این قضیه شبیه یک معجزه بزرگ بود». این جمله از سخنان گرهربار رهبر انقلاب اسلامی در اول خرداد ماه ۱۳۸۱‌ است که به موضوع عملیات بیت‌المقدس اشاره دارند.

این عملیات، در منطقه جبهه جنوبی(غرب رود کارون)،‌ با رمز عملیات یا علی بن ابیطالب علیه السلام، در تاریخ ۱۰ اردیبهشت ماه تا سوم خرداد ماه سال ۱۳۶۱ آغاز شد، مهمترین اهداف آن آزادسازی شهرهای خرمشهر و هویزه؛ همچنین خارج کردن شهرهای از برد توپخانه دشمن بود.

لذا برای پی بردن به عمق این افتخار و بررسی ابعاد این عملیات با فرماندهان و رزمندگان دفاع مقدس گفتگو شده است. در این قسمت باسرهنگ سید احمد کیا از پیشکسوتان دفاع مقدس و فرماندهان ارتش جمهوری اسلامی ایران گفتگو کرده‌ایم، متن کامل گفتگو به این شرح است:


* عملیات بیت‌المقدس نقطه عطف ۸ سال جنگ تحمیلی است

سرهنگ سید احمد کیا از رزمندگان دفاع مقدس و همرزم شهید ستاری، با اشاره به عملیات بیت المقدس اظهار داشت: بدون شک آزادی خرمشهر نقطه عطفی در هشت سال دفاع مقدس است. چراکه شکوه این پیروزی علیه رژیم تابن دندان مسلح بعث همچنان احساس می‌شود.

وی به ابتکار عمل‌های رزمندگان اسلام در این عملیات اشاره کرد و گفت: در حالیکه جمهوری اسلامی ایران با اتکا به امکانات و تجارب خود در برابر رژیم بعث مقابله می‌کرد، این رژیم از کمک‌های مالی، تسلیحاتی و حتی اطلاعاتی بلوک شرق و غرب برخوردار بود. اما با این وجود هم در برابر ملت ایران سر تعظیم فرود آورد و شکست خورد.

این پیشکسوت دفاع مقدس در بخش دیگری از سخنان خود به نقش پدافند ارتش جمهوری اسلامی ایران در عملیات بیت المقدس پرداخت و افزود: پدافند هوایی برای اولین بار سایت موشکی مستقر شده در اطراف پایگاه‌ها را جابجا کرد که این امر به اعتراف خود کشور سازنده غیرقابل اجراست.

* حضور گسترده جنگنده‌های ایرانی برای شناسایی جنگنده‌های بعثی

سرهنگ کیا ادامه داد: برای همین توانستیم از ۲ روش دفاع هوایی هواپایه و زمین‌پایه استفاده کنیم. یعنی در هواپایه با استفاده از هواپیماهای رهگیری اف ۱۴، اف ۴ و اف ۵ رصد هوایی می‌کردند. هواپیماهای شکاری اف ۱۴ و اف ۴ با سوخت گیری هوایی از طلوع تا غروب آفتاب تحت نظر مدارها بودند و آسمان را کنترل می‌کردند. علاوه بر آن از هواپیمای شناسایی عارف برای عکس‌برداری از عمق محل استقرار دشمن استفاده می‌کردند که کار بسیار پرخطری بود.

وی خاطرنشان کرد: در زمین پایه نیز سایت‌های هاگ برد متوسط و توپخانه ضدهوایی تحت فرماندهی و کنترل منطقه بود که در زمان نیاز به اجرای آتش می پرداخت.

این افسر ارتش جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه سامانه‌های پدافندی به گونه‌ای چیده شده بود که تمامی راه‌های نفوذ برای جنگنده‌های بعثی بسته شود؛ تصریح کرد: با رادارهای متحرک خلأهای احتمالی را پوشش می‌دادیم و با شش سایت خود را برای عملیات بیت المقدس آماده کرده بودیم و این اقدام باعث شده بود تمام‌های پروازهای دشمن نا امن شود.

* جنگنده‌های دشمن در ارتفاع کم و زیاد در دام راداری بودند

سرهنگ کیا این اقدامات را ترس خلبانان بعثی برای پرواز کردن در منطقه عملیات عنوان کرد و افزود: خلبانان دشمن با این تاکتیک مجبور بودند ارتفاع بگیرند که در این قسمت هم در دام موشکی هاگ قرار می‌گرفتند.

وی از کشف و انهدام جگنده‌های بعثی در عملیات بیت المقدس خبر داد و گفت: به محض اینکه هواپیمایی از یکی از پایگاه‌های کشور عراق پرواز می‌کرد، مرکز شنود ما اطلاعات گفت‌وگوی آنها را در اختیار ما قرار می‌دادند و لحظه به لحظه تحرکات دشمن و نوع سلاح را به رادارها اعلام می‌کرد تا آنها با دید باز بتوانند بر علیه آن اهداف انجام وظیفه کنند.

این رزمنده دفاع مقدس به ذکر خاطره‌ای از این عملیات یادآور شد: سیزدهم اردیبهشت‌ماه سال ۶۱ بود که آقای بن یحیی و وزیر امور خارجه الجزایر برای میانجیگری از مرز ترکیه وارد ایران شود. این هواپیما با اعلام اینکه هواپیما مسافربری است وارد دالان‌های پروازی شد و به فضای کشور ورود پیدا می‌کند. عراق از پایگاه‌های شمالی خود یعنی اربیل هواپیمای میگ ۲۳ را به پرواز در می‌آورد و این هواپیمای مسافربری را مورد هدف قرار می‌دهد تا با این شیطنت پدافند یکپارچه مارا تضعیف کند.

جنگ , بیت المقدس , دفاع مقدس , جنگنده‌های ایران , خرمشهر ,

* پیروزی در عملیات بیت‌المقدس هیمنه صدام را شکست

سرهنگ کیا به تشریح عملیات بیت‌المقدس پرداخت و افزود: هنگامی که عملیات فتح المبین با موفقیت به پایان رسید شهید صیاد شیرازی حدود کلی عملیات آفندی فتح خرمشهر را ابلاغ کردند.
‏ وی یکی از اهداف بزرگ عملیات بیت المقدس را آزادسازی خرمشهر خواند و افزود: آزادسازی هویزه، پادگان حمید، رسیدن به خطوط مرزی، خارج کردن شهرهای اهواز حمیدیه سوسنگرد و سایر مناطق استان خوزستان از برد توپخانه‌های رژیم بعث از دیگر اهداف این عملیات محسوب می‌شود.

این افسر بازنشسته ارتش با بیان اینکه از لحاظ سیاسی تحمیل شکست صدام بسیار مهم و ضروری بود؛ تصریح کرد: اجرای این عملیات و پیروزی آن میان دشمن تزلزل ایجاد کرد و باعث ایجاد روحیه به رزمندگان اسلام و به رخ کشیدن توانمندی انقلاب اسلامی بود.

* جنگنده‌های بعثی قبل از عملیات سرنگون شدند

این رزمنده دفاع مقدس با اشاره به استقرار سایت‌های پدافندی برای جلوگیری از حمله هواپیماهای مهاجم ‏بعثی، یادآور شد: در حالیکه هنوز عملیات بیت المقدس آغاز نشده بود زمانی که هواپیماهای جنگی در صدد حمله به خاک کشورمان بودند توسط سایت تبوک سرنگون شدند.

سرهنگ کیا به کمک همه جانبه غرب و شرق به صدام اشاره کردو گفت: شوروی سابق موشک‌های ضدرادار را در اختیار صدام قرار داده بود که آنها با آن موشک‌ها، سایت‌های ما را مورد حمله قرار می‌دادند؛ یا فرانسه هواپیماهای میراژ را در در اختیار رژیم بعث عراق قرار می‌داد تا ر دارهای ما را را تحت تاثیر خود قرار دهند؛ که متاسفانه یکی از سایت‌های ما را تخریب کردند.

وی با بیان اینکه پدافند هوایی به صورت شبانه‌روز آسمان را برای رزمندگان اسلام عاری از دشمن می‌کرد؛ خاطرنشان کرد: پدافند هوایی توانست با تجهیزات هواپایه و زمین پایه هواپیماها و بالگردهای دشمن منهدم یا از منطقه دور کند.
منبع: تسنیم

۱۴۰۰/۳/۳

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...