نسخه چاپی

چند نرخی بودن شكر علت اصلی نابه سامانی بازار/ شكر وارداتی مشمول قیمت گذاری نیست

چند نرخي بودن شکر علت اصلي نابه ساماني بازار/ شکر وارداتي مشمول قيمت گذاري نيست

دبیر انجمن تصفیه كنندگان شكر گفت: با توجه به آنكه چند نرخی بودن شكر موجب رانت می‌شود، حذف قیمت مصوب می‌تواند راهی برای تعادل بازار باشد.

به گزارش نما ، غلامرضا بهمنی دبیر انجمن تصفیه کنندگان شکر در گفت و گو با  باشگاه خبرنگاران جوان، از آرامش بازار شکر خبر داد و گفت: بنابر مصوبه ستاد تنظیم بازار قیمت مصوب تحویل شکر به کارخانه‌ها ۶ هزار و ۶۵۰ تومان است که کارخانه‌ها موظف هستند در بسته بندی‌های یک کیلویی با نرخ ۸ هزار و ۷۰۰ تومان توزیع کنند.

او افزود: بازرگانی دولتی هر کیلو شکر را با نرخ ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان در اختیار کارخانه‌های شیرینی، شکلات و نوشابه می‌گذارد.

بهمنی با اشاره به اینکه شکر وارداتی مشمول قیمت گذاری نیست، بیان کرد: در حال حاضر قیمت هر کیلو شکر وارداتی در بندر ۱۰ هزار و ۵۰۰ تومان است که کارخانه‌ها با نرخ ۱۱ هزار و ۸۰۰ تا ۱۲ هزار تومان هر بسته شکر را عرضه می‌کنند.

این مقام مسئول عرضه شکر با نرخ بالاتر از ۸ هزار و ۷۰۰ تومان را گرانفروشی دانست و گفت: در شرایط فعلی قیمت تمام شده شکر وارداتی نسبت به بازار بالاتر است که بنابر اذعان واردکنندگان، واردات شکر با نرخ فروش محصول در بازار صرفه اقتصادی ندارد.

دبیر انجمن تصفیه کنندگان شکر با بیان اینکه قیمت هر کیلو شکر وارداتی ۹ هزار و ۶۰۰ تومان تمام‌ می‌شود، گفت: با احتساب هزینه حمل، حقوق و دستمزد و ضایعات بالای ۱۱ هزار تومان تمام می‌شود که با این وجود نرخ کنونی شکر در بازار معقول است.

او با تاکید بر حذف قیمت مصوب شکر بیان کرد: با وجود آنکه دسترسی عموم به شکر با نرخ مصوب ۶ هزار و ۶۵۰ تومان وجود ندارد، از این رو در سیستم توزیع رانت ایجاد می‌شود که با حذف قیمت مصوب دیگر امکان سو استفاده وجود ندارد؛ شنیده‌ها حاکی از آن است  که دلالان، شکر مصرف خانوار را خریداری می‌کنند و با نرخ ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان در اختیار صنف و صنعت قرار می‌دهند.

بهمنی ادامه داد: با حذف قیمت مصوب، قیمت هر کیلو شکر به ۱۳ تا ۱۴ هزار تومان می‌رسد، هر چند در شرایط کنونی هم این محصول در برخی سوپرمارکت‌ها با نرخ ۱۸ هزار و ۵۰۰ تومان دیده می‌شود که ممکن است مربوط به شکر وارداتی باشد.

دبیر انجمن تصفیه کنندگان شکر در پایان تصریح کرد: با توجه به آنکه چند نرخی بودن شکر منجر به ایجاد رانت و فساد در شبکه توزیع شده، با حذف قیمت مصوب و توزیع کالابرگ به اقشار آسیب پذیر تخلفات کاهش می‌یابد.

۱۴۰۰/۳/۱۲

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...