نسخه چاپی

سعدالله زارعی: آمریكا برای افغانستان برنامه ۸۰ ساله داشت

عکس خبري -سعدالله زارعي: آمريکا براي افغانستان برنامه ?? ساله داشت

زارعی با بیان اینكه آمریكایی‌ها در هیچ كشوری برای امنیت آن ورود پیدا نمی‌كنند، تصریح كرد: ادبیات و فرهنگ آمریكایی‌ها مبتنی بر سلطه و سیطره است.


به گزارش نما، سعدالله زارعی کارشناس مسائل سیاسی در گفت‌وگو با جهان نیوز درباره نقش آمریکا در اعزام داعش به افغانستان، اظهارداشت: بر اساس قواعد سیاسی و حقوقی زمانی که کشوری، یک کشور دیگر را به اشغال خود در می‌آورد مسئول امنیت در آن کشور را بر عهده دارد. بنابراین مسئول مستقیم انفجار فرودگاه کابل، آمریکا است.

وی با اشاره به حادثه انفجار فرودگاه کابل، خاطرنشان کرد: اگر چه این اقدام تروریستی به نام داعش تمام شد اما در عین حال این اقدامات تروریستی متوجه سازندگان داعش در افغانستان است. همان طور که داعش در عراق و سوریه یک پدیده برخاسته از سرویس اطلاعات آمریکا بود که در اظهارات هیلاری کلینتون و ترامپ با صراحت به این موضوع اشاره شده است، اسناد و مدارک نشان می‌دهد که در افغانستان هم آمریکایی‌ها برای کنترل و مهار رقیب، داعش را به این سرزمین وارد کرده و از آن پشتیبانی و آن را تسلیح کردند با این هدف که بتوانند رقبای خود از جمله طالبان را در افغانستان مهار کنند.

این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه اساساً آمریکایی‌ها به هیچ کشور و سرزمینی برای امنیت آن ورود پیدا نمی‌کنند، تصریح کرد: ادبیات و فرهنگ آمریکایی‌ها مبتنی بر سلطه و سیطره است. چند وقت پیش هم جان بولتون با انتشار توئیتی با صراحت اعلام کرد که آمریکا در افغانستان نیست برای اینکه مردم آن کشور امنیت داشته باشند، ما برای خودمان آنجا هستیم.

زارعی با اشاره به اهداف آمریکا برای ساخت پایگاه نظامی در سایر کشورها، گفت: آمریکایی‌ها در هر کجا پایگاه‌های نظامی ساختند برای تامین قدرت خودشان و در چارچوب اهدافشان است. آنان در قبال امنیت کشورها و ملت‌های میزبان هیچ مسئولیتی ندارند و وقتی هم که اهدافشان تامین شد یا به بن بست رسید، ملت‌ها را با انواع مشکلات و درگیری‌ها رها کرده و تنها می‌گذارند.

وی درباره وضعیتی امنیتی افغانستان پس از دو دهه حضور نیروهای آمریکایی در این کشور، بیان کرد: اگر آمریکایی ها مدعی هستند که این انفجار توسط داعش رخ داده، سوال این است که چطور پس از ۲۰ سال که آمریکایی ها بر تمام حیثیت و وضعیت افغانستان حاکم بودند، اجازه دادند گروه های تروریستی در آن کشور و در یکی از نقاط حساس آن یعنی فرودگاه کابل رخنه کرده و اقدام تروریستی انجام دهند. در حال حاضر آمریکایی ها نزدیک ۳۰هزار نیروی نظامی و شبه نظامی و نیروهای اطلاعاتی در افغانستان دارند چطور نمی توانند یک فرودگاه را کنترل کنند و مانع رخنه داعش به این نقطه حساس شوند.

این کارشناس مسائل سیاسی با تاکید بر اینکه آینده افغانستان وابسته به اراده ملت افغانستان است، خاطرنشان کرد: این مسئله مربوط به خود ملت افغانستان می‌شود که آیا می خواهند هوشیارانه و بر مبنای توانمندی داخلی یک نظام سیاسی منسجم پایا را بسازد یا دوباره درگیر اختلاف و تنش شوند. افغانستان حدود ۶۵۰ هزار کیلومتر مربع مساحت و ۴۰ میلیون جمعیت دارد اگر افغان ها یک ارتش مجهر ۲۰۰ هزار نفره داشته باشند می توانند به خوبی امنیت کشورشان را تامین کنند.

وی با اشاره به وجود مخازن و معادن ارزشمند در افغانستان، توضیح داد: افغانستان کشور فقیری نیست اگر ۱۰ درصد از منابع این کشور در عرصه اقتصادی فعال شود افغانستان تبدیل به یک کشور پیشرفته خواهد شد. اما اگر ملت افغانستان وحدت و انسجام نداشته باشند و دچار تشتت شوند، درگیری‌هایی که در این ۴۰ سال گذشته مردم افغانستان را آزار داده، مجدداً از سرگرفته می‌شود و این ملت دوباره شاهد انواع جنگ‌های داخلی خونین خواهد بود و قطعا بازهم پای نیروهای خارجی به این کشور باز می‌شود.

این کارشناس مسائل سیاسی در پایان با بیان اینکه آمریکایی ها آمده بودند که در افغانستان بمانند، تصریح کردند: آمریکایی ها نه برای ۲۰ سال بلکه برای ۸۰ سال حضور در افغانستان برنامه داشتند و در برنامه آمریکا نیرویی به عنوان ارتش ملی برای افغانستان وجود نداشت. آمریکا به نام ملت افغانستان، یک ارتش ضعیف که در کنارش یک جریان مزدور افغانی در قالب پنتاگون تعریف شده بود، به وجود آورد. این ارتش دست ساخته آمریکا در استان‌ها و شهرهای افغانستان حتی نتوانست برای چند روز در برابر حرکت طالبان مقاومت کند.

۱۴۰۰/۶/۹

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...