به گزارش نما، «روزنامه کیهان» در ستون اخبار ویژه خود نوشت:
نشریه آلمانی «تاگس اشپیگل» درباره صادرات سوخت ایران به لبنان نوشت: تهران در لبنان، از واشنگتن جلوتر است. صفهای طولانی مقابل پمپهای بنزین و فقط یک ساعت برق در روز. لبنان به سختی نفت و گاز مورد نیاز مصرفکنندگان، شرکتها و بیمارستانها را تامین میکند.
در حال حاضر رقبای بینالمللی برای بهبود شرایط با هم رقابت میکنند: ایران و آمریکا میخواهند در این وضعیت اضطراری نجات دهنده باشند. مدل اقتصادی که بر پایه پوند لبنان به دلار آمریکا و ورود سرمایه زیاد از خارج بود، در سال ۲۰۱۹ سقوط کرد. از آن زمان به بعد، پوند ۹۰ درصد ارزش خود را از دست داده است و از هر پنج لبنانی چهار نفر در فقر زندگی میکنند.
بیماران سرطانی دیگر قابل درمان نیستند زیرا پول کافی برای واردات دارو وجود ندارد. بنزین به ندرت یافت میشود و حتی دیزل برای فعالیت ژنراتور در کلینیکها کمیاب است. حزبالله که متحد تهران است، وعده کمک داده و سه نفتکش سوخت از ایران وارد شده است.
گازوئیل ایرانی میتواند در درجه اول برای تأمین نیروگاههای خصوصی در لبنان مورد استفاده قرار گیرد که تامین انرژی را برای بسیاری از شرکتها، کلینیکها و مردم عادی آسانتر کند. هرچند هر تانکر فقط نیازهای جمعیت هفت میلیونی لبنان را برای چند روز تأمین میکند اما با وجود این، تحویل نفت و گازوئیل ایران، موفقیت چشمگیر برای حزبالله و تهران خواهد بود.
واشنگتن در حال کار روی جایگزینی برای غلبه بر حزبالله و ایران است: گاز مصر را از طریق اردن و سوریه به نیروگاهی در شمال لبنان منتقل کند، جایی که میتوان از آن برق تولید کرد. این سه کشور این هفته در نشستی بر سر این پروژه توافق کردند، اما هنوز خط لوله نیاز به تعمیر دارد. هزینه واردات گاز نیز از طریق بانک جهانی تامین میشود. حداقل در حال حاضر، حزبالله در نبرد قدرت بر سر پمپ بنزینها و ژنراتورهای لبنانی پیشتاز است. با سفر آزادانه، نفتکشهای ایران میتوانند ظرف چند روز به سواحل لبنان یا سوریه برسند و سوخت مورد نیاز را به دست لبنانیها برسانند. اما گاز مصر تا قبل از پایان سال جاری (دیماه)در دسترس نخواهد بود. علاوه بر این، با گاز مصر حدود ۴۵۰ مگاوات برق تولید میشود و لبنان در حال حاضر میتواند ۷۰۰ مگاوات را تأمین کند. اما کل نیاز کشور، ۳۶۰۰ مگاوات است. فعلا ایران پیشتاز است و آمریکا و متحدانش عقبند. تداوم این پیشتازی ولو در کوتاه مدت میتواند دستاوردهای بسیار مهمی برای ایران و متحدش در لبنان به وجود آورد.
تاگس اشپیگل: ایران در لبنان آمریكا را جا گذاشت
صادرات سوخت ایران به لبنان و زیر پا گذاشتن تحریمهای آمریكا، سروصدای زیادی در محافل اروپایی برپا كرده است.
۱۴۰۰/۶/۳۱