نسخه چاپی

مصرف ویتامین D مانع از ابتلا به كرونا نمی‌شود

عکس خبري - مصرف ويتامين D مانع از ابتلا به کرونا نمي‌شود

یك متخصص بیماری‌های عفونی گفت تا كنون یافته‌ای كه نشان دهنده پیشگیری از ابتلا به كرونا با مصرف ویتامین D باشد، به دست نیامده است.

به گزارش نما به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، جمال میرزایی، متخصص عفونی و فلوشیپ فوق تخصص نقص ایمنی، سرطان و پیوند در گفتگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، در مورد اهمیت مصرف ویتامین دی اظهار کرد: نقش اصلی ویتامین دی در بدن انسان در ساخت استخوان و سلامت استخوان‌های بدن است و همچنین نقش مهم دیگری در سلامت سیستم ایمنی بدن دارد.

میرزایی ادامه داد: در صورت کمبود ویتامین دی در بدن افراد، علائمی بروز پیدا می‌کند که بر اساس آن‌ها ما متوجه می‌شویم که دچار کمبود ویتامین دی هستیم. این علائم می‌توانند شامل خستگی، درد‌های استخوانی، کرامپ‌های عضلانی (گرفتگی عضلات) و حتی بروز تغییراتی در خلق و خو مثل افسردگی، باشند.

میرزایی درباره ارتباط ویتامین دی و نقش آن در ابتلا به کرونا بیان کرد: در مورد ارتباط این ویتامین با کووید تا کنون بررسی‌ها و تحقیقات فراوانی صورت گرفته است و مشخص شده که ویتامین دی می‌تواند نقش موثری در کنترل کرونا داشته باشد.

این متخصص عفونی بیان کرد: از جمله نقش‌های ویتامین دی در کنترل کووید می‌توان به مهار و کنترل تکثیر ویروس کرونا اشاره کرد. همینطور به دلیل اثرات ضد التهابی و تنظیم کننده‌ای که ویتامین دی روی سیستم ایمنی بدن دارد، می‌تواند در کنترل کرونا موثر باشد.

او گفت: توصیه ما به افرادی که مبتلا به کمبود ویتامین دی هستند این است که از طریق مصرف مکمل ها، این کمبود را کنترل و جبران کنند.

او ادامه داد: تا کنون در مطالعاتی که در نقاط مختلف دنیا انجام شده، موردی درباره اثرگذاری واضح ویتامین دی بر پیشگیری از ابتلا به کرونا و یا تجربه عوارض و شدت کمتر کووید، در صورت مصرف مکمل‌های ویتامین دی، توسط افراد بدون توجه به وضعیت سطح ویتامین دی بدنشان، بیان نشده است. با این حال افرادی که کمبود ویتامین دی دارند حتما باید از مکمل‌ها استفاده کنند.

این متخصص بیماری‌های عفونی بیان کرد: باید به این نکته توجه داشت که تجویز مکمل‌های ویتامین دی برای هر فرد، بدون توجه به کمبود این ویتامین، برای پیشگیری از ابتلا به کرونا و یا جلوگیری از شدت بیماری در فرد مبتلا، توصیه نمی‌شود.

۱۴۰۰/۷/۹

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...