به گزارش نمانیوز به نقل از خبرآنلاین، اخبار مربوط به فشارهای غیر فوتبالی به فدراسیون فوتبال، در دستور بررسی کار کمیته ویژه در کنفدراسیون فوتبال آسیا قرار گرفته است. انتخابات فدراسیون فوتبال پیش از برگزاری هم یکی از چالش های مهم فدراسیون جهانی برای اجرای اساسنامه این ارگان بین المللی و اجرای بند یک آن یعنی استقلال فدراسیون های فوتبال کشورهای دنیا بود.
به همین دلیل هم بود که «کیم مون» نفر دوم تشکیلات بین المللی کنفدراسیون فوتبال آسیا به نمایندگی از فیفا یک روز قبل از مجمع وارد تهران شد و سایه به سایه علی کفاشیان در تمام زمان برگزاری مجمع حرکت می کرد. حتی در پایان انتخابات او در گزارشی رسما علی کفاشیان را به عنوان رئیس فدراسیون فوتبال ایران به فیفا و AFC اعلام کرد. فدراسیون فوتبال هم در نامه ای نتایج انتخابات را به این دو نهاد بین المللی ارسال کرد تا از نظر مراجع اصلی متولی فوتبال جهان و آسیا، کفاشیان برگزیده قانونی مجمع فوتبال ایران شناخته شود؛ کسی که برای مدت 4 سال هیچ نیرویی خارج از فوتبال قادر به عزلش نخواهد بود.
اما اخبار منتشره از ارگان های رسمی چون وزارت ورزش و سایرنهادها به یکی از چالش های دوباره کمیته مورد نظر تبدیل شده و گروهی از کارشناسان کنفدراسیون فوتبال آسیا موظف شده اند تا پرونده مربوط به ایران را بررسی کنند و حتی چندین بار تماس هایی با مسئولان ذیربط فوتبال ایران در این زمینه صورت گرفته شده تا توضیحاتی درباره اتفاقات بعد از مجمع فدراسیون فوتبال و اخبار منتشره در این زمینه داده شود. فیفا و AFC برای اجرای بند 2 از ماده 6 اساسنامه فدراسیون بین المللی که اشاره دارد به دفاع تمام قد از انتخاب مجامع فدراسیون های ملی در برابر هر نوع دخالت دولتی یا حاکمیتی پای رای مجمع فدراسیون فوتبال ایران خواهند ایستاد. اگرچه گروهی از کارشناس های حقوقی وزارت ورزش بر این گمان هستند که دستگاه قضایی مستقل از دولت عمل می کند اما فیفا در آخرین نامه به فدراسیون فوتبال ایران این نکته را متذکر شده که از نظر این نهاد تمام ارگان های نظارتی و حاکمیتی که خارج از چارچوب مجمع باشند از نظر فیفا مرجع دولت محسوب می شوند و دخالت شان عواقبی سخت برای عضویت کشورهای متخلف در فیفا به همراه خواهد داشت.
همچنین در پیام غیر رسمی فیفا به فدراسیون فوتبال مثال هایی ذکر شده همچون تعلیق فدارسیون فوتبال عراق که به دلیل حمله ارتش به فدراسیون فوتبال این کشور و تصرف آن مقر اشاره کرده و همچنین تعلیق فوتبال ملی اندونزی به دلیل حمله پلیس به مجمع فدراسیون فوتبال آن کشور. مثال های دیگری هم از جمله هشدارهای جدی به اسپانیا و یونان به دلیل دخالت های دستگاه های غیر فوتبالی در امور فوتبال این کشورها نیز ذکر شده است.
روند طی شده در پرونده فوتبال ایران و شایعه استعفای قریب الوقوع کفاشیان نامه تعلیق فوتبال ملی ایران را باری دیگر روی میز کار گروه ویژه فیفا قرار می دهد؛ اتفاقی که می تواند تیم ملی ایران را از جام جهانی، باشگاههای ایران را از حضور در لیگ قهرمانان آسیا، تیم های رده سنی مختلف را از حضور در تورنمنت های بین المللی و داوران ایران را از قضاوت در لیگ هایی غیر از لیگ های داخلی محروم کنند. به عبارتی واضح تر باید با حسرت ببینیم که چطور تیم حذف شده عربستان با بلیت ما برای رقابت در مسیر جام جهانی حضور پیدا می کند و خیلی ساده ایران شانس حضور در این تورنمنت مهم و حضور کارلوس کروش در فوتبال مان را به یکباره از دست می دهد.
همه این اتفاقات در حالی رخ می دهد که وزارت ورزش می توانست با یک مجوز ساده از هیات دولت برای علی کفاشیان جلوی همه این مسایل را بگیرد که در این صورت نه تنها به رای مجمع احترام می گذاشت، بلکه اساسنامه مورد تائید هیات وزیران و البته قوانین تصویب شده در مجلس شورای اسلامی را که برای اجرا به نهاد قضایی فرستاده شده هم محترم می شمرد
نامه تعليق فوتبال ايران روي ميز فيفا
هشدار! چند قدم دیگر تا تعلیق فوتبال ایران
تشكیلات حقوقی فیفا و دایره حقوقی كنفدراسیون فوتبال آسیا، پرونده ای ویژه برای اتفاقات فوتبال ایران باز كرده اند.
۱۳۹۰/۱۲/۲۲