به گزارش نما به نقل از فارس، محمود اسحاق حسینی فوق تخصص بیماریهای گوارش و کبد در گفتگو با خبرگزاری فارس در خصوص بیماری کبد چرب و روشهای کنترل آن گفت: کبد چرب صرفا با دارو کنترل نمیشود بلکه مصرف دارو باید در کنار فاکتورهای دیگری همچون کاهش وزن، ورزش کردن، کنترل بیماریهای زمینهای مثل دیابت و چربی بالا وجود داشته باشد. ضمن اینکه کبد چرب صفر نمیشود بلکه میتوان آن را از درجات بالاتر به درجات پایینتر تقلیل داد تا در آینده بیماری دیگری روی آن سوار نشود.
وی درباره افرادی که بر روی بدن خود لکههایی به همراه خارش دارند گفت: ضایعات پوستی میتواند نشانهای از درگیری کبدی باشد، اما به آن معنی نیست که هر فردی ضایعه پوستی دارد به بیماری کبدی مبتلا باشد. این افراد باید تحت نظر پزشک بوده و اگر آلرژی معمولی تشخیص داده شود باید از ماده غذایی که موجب آلرژی میشود خودداری کنند، ولی برای اطمینان از اینکه آیا این ضایعات مربوط به کبد است باید آزمایشهای کبدی بدهند.
فوق تخصص بیماریهای گوارش و کبد کورکها را نشانهای از بیماری دیابت در سنین بالا و یا در جوانان به علت مصرف داروهای هورمونی عنوان کرد و اظهار داشت: متاسفانه برخی جوانان برای ورزش از داروهای مکمل حاوی تستوسترون استفاده کرده و پس از مدتی بر روی بدنشان ضایعات پوستی پدیدار شده و مبتلا به بیماریهای کبدی میشوند بنابراین باید از مصرف مکملهایی که تایید نشده هستند خودداری کنند.
اسحاق حسینی یکی از عوامل مهم ایجاد کبد چرب را رسوب تری گلیسیرید عنوان کرد و اظهار داشت: با توجه به زندگی ماشینی، بهترین روغنها برای مصرف روغنهای کنجد و زیتون هستند. ضمن اینکه روغنهای حیوانی HDL و LDL (چربیهای خوب و بد) بالایی دارد.
وی روغن حیوانی را یکی از بهترین نوع روغنها دانست و یادآور شد: پیش از این نیاکان ما به دلیل تحرک بالا از این روغنها استفاده میکردند. چربی بد این روغنها را میسوزاندند و بدن بخش چربی خوب را برای جلوگیری از سکته استفاده میکرد. مصرف این روغنها در افرادی که تحرک بالایی دارند اشکالی ندارد، اما افرادی که تحرک ندارند نباید خیلی از این روغنها استفاده کنند.
فوق تخصص بیماریهای گوارش و کبد کشورمان در پایان بیان کرد: اگر بیماری کبدی زمینهی دیابتی داشته باشد داروی متفورمین میتواند تا حدودی به کنترل آن کمک کند، اما دارو به تنهایی نمیتواند مثمر ثمر باشد.
علائم ابتلا به كبد چرب/ این بیماری قابل درمان است؟
فوق تخصص بیماریهای گوارش و كبد گفت: كبد چرب از بیماریهای شایع زندگی ماشینی است كه با مصرف دارو در كنار ورزش، كاهش وزن و تغییر سبك زندگی كنترل میشود اما هیچگاه به صفر نمیرسد.
۱۴۰۰/۹/۸