به گزارش نما ، نشست «سازوکار بهینه مشارکت نظام بانکی در طرحهای ملی ساخت مسکن» روز سهشنبه ۲۳ آذر ماه، با حضور جمعی از اساتید و صاحبنظران و فعالان این حوزه در پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی برگزار شد. این نشست، سومین پیش نشست تخصصی از هشتمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی بود که در تاریخ ۱ اسفند سال جاری با موضوع «مسکن؛ پیشران تولید» برگزار خواهد شد. در این نشست ابعاد، الزامات و مهمترین مسائل مربوط به تامین مالی ساخت مسکن از طریق منابع نظام بانکی مورد بررسی قرار گرفت.
تامین مالی ساخت مسکن باید از روشهای متنوع انجام شود
حسین درودیان پژوهشگر اقتصاد و مدرس دانشگاه در این نشست ضمن اشاره به اهمیت اجرای پروژههای بزرگ ساخت مسکن گفت: توسعه عرضه مسکن شهری فراتر از اینکه نقش لوکوموتیو را ایفا میکند، میتواند لنگر اقتصاد کلان هم باشد. اگر واقعا چنین کاری شدنی بشود لنگر سرمایه اجتماعی هم میتواند بشود و انتظارات کلی درباره اقتصاد چرخش میکند و به سمت مثبتی میرود.
وی افزود: وضعیت دسترسی به مسکن مردم به نحوی است که ایجاب میکند دولت در این زمینه ورود کند و پروژههای بزرگ ساخت مسکن را در دستورکار قرار دهد. اما در تامین مالی چنین طرحی باید متنوع سازی در دستورکار قرار بگیرد و نظام بانکی با محدودیتهایی که دارد، بخشی از این تامین مالی را به عهده بگیرد.
پروژههای بزرگ ساخت مسکن چالش تامین مالی ندارد
درودیان با اشاره به سود ده بودن ساخت مسکن گفت: در حال حاضر قیمت مسکن در کشور بالا رفته و این مسئله یک فرصت برای تامین مالی پروژههای ساخت مسکن است. این سوددهی موجب میشود بتوان از روشهای متنوعی برای آن تامین مالی کرد. همچنین لازم است پروژهها به نحوی تعریف شود که سرمایه اختصاص داده شده به آن بازگشت پذیر باشد. اگر پروژههای ساخت گسترده مسکن به درستی طراحی شود، تامین مالی آن نمیتواند به عنوان یک مشکل مطرح شود و بالاخره مشکل آن رفع میشود.
منبع: مسیر اقتصاد