به گزارش نما، یکی از مهمترین واجبات دین مبین اسلام که از اهمیت ویژهای برخوردار میباشد، فراگیری احکام دین است. کسی که اسلام را به عنوان دین خود بر میگزیند باید برنامههای آن را به طور کامل در همه قلمروهای زندگی خود بپذیرد و رفتار و عملکرد خویش را مطابق با احکام دین تنظیم نماید، انجام چنین تکلیفی میطلبد فرد مسلمان نسبت به مقدار مورد نیازش از احکام دین که به آن احتیاج دارد و برایش پیش میآید، شناخت پیدا کند تا بتواند آن را در زندگی خود اجرا نماید.
یکی از موضوعاتی که در مورد آن پرسشهای زیادی مطرح میشود مسائل مربوط به هیپنوتیزم و خواب مغناطیسی است.
حضرت آیت الله خامنهای
پرسش: آیا هیپنوتیزم جایز است؟
پاسخ: اگر به منظور غرض عقلایی و بارضایت کسی که میخواهد هیپنوتیزم شود صورت بگیرد و همراه با کار حرامی هم نباشد، اشکال ندارد.
پرسش: عدّهای نه به قصد درمان بلکه به منظور نشان دادن قدرت روحی انسان مبادرت به هیپنوتیزم میکنند، آیا این عمل جایز است؟ آیا افرادی که در این زمینه صاحب تجربه هستند ولی متخصّص آن نیستند، جایز است اقدام به این کار کنند؟
پاسخ: بهطور کلی یادگیری هیپنوتیزم و استفاده از آن به غرض عقلایی حلال و قابل ملاحظه اشکال ندارد به شرط اینکه با رضایت و موافقت کسی باشد که میخواهد به خواب مصنوعی برود و ضرر معتنابهی هم برای او نداشته باشد.
حضرت آیت الله سیستانی
پرسش: خواب مغناطیسی و احضار ارواح جایز است؟
پاسخ: هر کاری که به انسان صدمه و ضرر وارد می کند، حرام است وجایز نمی باشد.
پرسش: نظر شما در مورد خواب مصنوعی یا هیپنوتیزم چیست؟ خصوصاً چنانچه توسط شخص متخصص جهت درمان بیماری روانی و اعصاب بکار رود؟
پاسخ: مانعی ندارد.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی
پرسش: آیا هیپنوتیزم از نظر اسلام حرام است؟
پاسخ: برای مقاصد طبّی و مانند آن مانعی ندارد ولی برای کشف امور پنهانی یا خبر از گذشته و آینده و حال جایز نیست.
منبع: مهر
پاسخ به استفتائات؛
آیا هیپنوتیزم و احضار ارواح جایز است ؟
مسلمان باید نسبت به احكامی از دین كه به آن احتیاج دارد شناخت پیدا كند،یكی از موضوعاتی كه در مورد آن پرسشهای زیادی مطرح میشود مسائل مربوط به هیپنوتیزم و خواب مغناطیسی است.
۱۴۰۰/۹/۲۴