به گزارش نما به نقل از ایرنا، ˈرامین مهمانپرستˈ روز سه شنبه در نشست خبری با خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره زمان و مکان مذاکرات آینده ایران با گروه 1+5 اظهار داشت: از طرح و بسته های جدید نیز معمولا صحبت هایی مطرح می شود اما حین مذاکرات باید دید چه میزان رویکرد منطقی و حرکت در جهت به رسمیت شناخته شدن حقوق ملت ما اتخاذ می شود.
دولت بحرین از سرنوشت صدام عبرت بگیرد
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال دیگری درباره اظهارات وزیر امور خارجه بحرین گفت: اظهارات وی خارج از عرف دیپلماتیک است و نیاز به پاسخگویی ندارد.
وی با اشاره به مشکلات درونی بحرین افزود: به نظر می رسد دولت بحرین به جای اینکه به دنبال راه حل درست مشکلات یعنی توجه به خواست مردم حرکت کند، مشکلات کشور خود را پیچیده تر می کند.
مهمانپرست با یادآوری اظهارات مقامات بحرینی مبنی بر تشکیل اجلاس دوستان ایران خاطر نشان کرد: دوستان ایران، مردم بحرین هستند و اگر قرار باشد جلسه ای تشکیل دهند، بهتر است صحبت های مردم خود (مردم بحرین) را بشنوند و از اقداماتی که در جهت تقویت گروه های تروریستی و پناه دادن به منافقین باشد، خوددای کنند و از سرنوشت صدام درس بگیرند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: ملت ما، ملت بزرگی است و دوستان ما نیز در همه منطقه حضور دارند.
خبرهای خوش درباره گروگان های ایرانی در سوریه
مهمانپرست همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا مبنی بر این که آزادی 48 زائر گروگان ایرانی در سوریه به چه نتایجی رسیده است، گفت: همانگونه که ˈعلی اکبر صالحیˈ وزیر امور خارجه اظهارداشت تلاش های گسترده ای برای آزادی این زائران در حال انجام است.
وی افزود: با رایزنی های مختلفی که در داخل سوریه انجام شده است و همچنین تماس هایی که با کشورهای موثر منطقه و مرتبط با این گروه ها در حال انجام است، امیدواریم به زودی خبرهای خوشی برای آزادی این زائران به اطلاع مردم برسد.
جلوگیری از دخالت دیگر کشورها در سوریه، محور مذاکرات در ترکیه بود
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره سفر هفته گذشته مهمانپرست به ترکیه و رایزنی های انجام شده درباره مساله سوریه تصریح کرد: در این سفر مذاکراتی با مقامات دولت ترکیه در زمینه تحولات منطقه، روابط دو جانبه و مساله سوریه انجام شد.
وی با یادآوری این که طرح 6 ماده ای جمهوری اسلامی ایران در موضوع سوریه را تشریح کردیم، اظهارداشت: همچنین در این مذاکرات اصول مشترکی که باید برای کشورهای منطقه درمورد مساله سوریه مطرح شود بحث و بررسی شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: ما تصور می کنیم محور مشترک برای کشورهای منطقه، توقف درگیری ها و جلوگیری از کشتار مردم بی گناه، همکاری برای گفت وگوی ملی، جلوگیری از مداخله کشورهای خارجی و تشکیل دولت انتقالی است.
مهمانپرست تصریح کرد: تشکیل دولت انتقالی به منظور زمان بندی انتخابات پارلمان، قانون اساسی و ریاست جمهوری است،
حاکم شدن این موارد می تواند روند دموکراتیک را برای سوریه به دنبال داشته باشد.
وی یادآور شد: تاکید ما در این مذاکرات بر محور جلوگیری از دخالت کشورهای مختلف در تصمیم گیری برای مردم سوریه بود.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین گفت: ما در این مذاکرات ابراز نگرانی خود را از این که کشورهای غربی گروه های مخالف دولت سوریه را شناسایی کنند و به آنان سلاح دهند و همچنین آنان را به رسمیت بشناسند، اعلام و تصریح کردیم که این رویه خطرناکی خواهد بود.
مهمانپرست یادآور شد: نباید اجازه دهیم کشورهای حامی رژیم صهیونیستی این روند را در منطقه ادامه دهند و کسی نباید به جای مردم سوریه تصمیم بگیرد.
بحرین از سرنوشت صدام عبرت بگیرد
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: هنوز توافقی میان نمایندگان جمهوری اسلامی ایران و گروه 1+5 درباره زمان و مكان مذاكرات صورت نگرفته است و اگر توافقی حاصل شود در مورد آن اطلاع رسانی خواهد شد.
۱۳۹۱/۱۰/۱۲