نسخه چاپی

تشدید رویارویی موشكی روسیه و آمریكا

روزنامه پرشمارگان روسی ˈنزاویسمایا گازتاˈ در حالی از تجهیز 30 درصد واحدهای موشكی نیروی موشك های راهبردی روسیه به موشك های قاره پیمای پیشرفته خبر داد كه رویارویی موشكی میان مسكو و واشنگتن به دلیل آغاز مراحل استقرار سامانه پدافند موشكی آمریكایی در اروپا تشدید شده است.

به گزارش نمابه نقل از ایرنا، روزنامه ˈنزاویسیمایا گازتاˈ روز سه شنبه در مقاله ای نوشت: نیروی موشک های راهبردی روسیه سال 2012 را در حالی به پایان رساند که برنامه نوسازی واحدهای موشکی خود را بطور کامل اجرا کرد و 30 درصد واحدهای موشکی این نیرو به موشک های قاره پیمای فوق پیشرفته مجهز شدند.

در این مقاله آمده است: در این راستا دو لشکر موشکی ˈتاتیشفˈ و ˈتیکوفˈ واقع در مناطق ساراتف و ایوانووا روسیه بطور کامل به سیستم های موشک قاره پیمای نسل پنجم مجهز شده اند.

روزنامه روسی در مقاله خود افزود: لشکر ˈتاتیشفˈ شش هنگ موشکی خود را به سیستم های متحرک موشک های قاره پیمای ˈتوپول-امˈ و لشکر ˈتیکوفˈ نیز دو هنگ خود را به سیستم های زمینی موشک های ˈتوپول-امˈ و دو هنگ نیز با همین موشک ها با کلاهک های تقسیم شونده مجهز کرده است.

روسیه تجهیز واحدهای موشکی لشکر ˈکوزلˈ واقع در منطقه ˈاوپتینˈ استان ˈکالوگاˈ به موشک های قاره پیمای جدید از نوع ˈیارسˈ را آغاز کرده است. این موشک ها جایگزین موشک های ˈ ار.اس-18ˈ با سوخت مایع خواهند شد که از 30 سال پیش برای استفاده آماده شده اند و زمانی معادل سه برابر عمر تضمینی این موشک ها می باشد.

روزنامه روسی به نقل از فرمانده نیروی موشک های راهبردی روسیه نوشت: سه لشکر موشکی دیگر این نیرو در سال 2013 به موشک های قاره پیمای با سوخت جامد از نوع ˈیارسˈ مجهز می شوند. این لشکرها شامل ˈکزلسکˈ ، ˈنووسیبیرسکˈ و ˈیاسنسکˈ می باشد و مقدمات تجهیز آنها به موشک های جدید در سال 2012 آغاز شده است.

نزاویسیمایا گازتا در گزارش خود نوشت: واحدهای موشکی نیروی موشک های راهبردی روسیه به 96 دستگاه مجموعه های موشکی جدید مجهز شده اند که 30 درصد تسلیحات این نیرو را تشکیل می دهند.

روزنامه روسی در ادامه گزارش خود افزود: موشک های راهبردی روسیه حامل 62 درصد تسلیحات هسته ای این کشور هستند.

در این گزارش همچنین تعداد سکوهای موشک های راهبردی روسیه 491 مجموعه اعلام شده است که شامل سکوهای زمینی و نیر زیردریایی های هسته ای و رزمناوهای این کشور و بمب افکن های راهبردی دورپرواز روسیه می شود.

تنش میان روسیه و آمریکا در ماههای اخیر با آغاز مراحل استقرار سامانه موشکی آمریکا در اروپا تشدید شده است و مقامهای روس هشدار داده اند که تدابیری را برای مقابله با این سامانه اتخاذ خواهند کرد.

ژنرال ˈسرگئی کاراکایف ˈفرمانده نیروی راهبردی روسیه از جمله این مقام ها است که به تازگی اعلام کرد سامانه پدافند موشکی آمریکا در قاره اروپا علیه روسیه هدف گیری شده است و در آخرین مراحل ساخت آن قادر خواهد بود موشک‌های بالستیک بین قاره‌ای روسیه را رهگیری کند.

آلکساندر گروشکوˈ نماینده روسیه در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) نیز هفته گذشته به وجود بن بست در مذاکرات کشورش با ناتو درباره طرح آمریکایی استقرار سپر دفاع موشکی در قاره اروپا اذعان کرد.

گروشکو گفت: در صورتی که ناتو موضع خود را در مساله سامانه پدافند موشکی قاره اروپا تغییر ندهد، نمی تواند اختلافات خود با روسیه درباره این موضوع را حل کند.

اجرای خزنده و گام به گام طرح استقرار سپر موشکی آمریکا در مرزهای غربی روسیه از اختلافات اصلی مسکو با غرب است.

ˈدمیتری مدودیفˈ نخست وزیر روسیه دو هفته پیش به وجود تنش در روابط کشورش با آمریکا و اختلافات عمیق دو طرف در مسایلی همچون سامانه موشکی آمریکا در قاره اروپا اذعان کرده بود.

نخست وزیر روسیه با بیان این که همکاریهای مسکو و واشنگتن در دوره نوسازی در برخی عرصه ها همچون قرارداد ˈاستارت-2ˈ و موافقتنامه ترانزیت محموله های نظامی ناتو به افغانستان از طریق روسیه سودمند بود، گفت: اما در نیمه دوم سال 2011 و سال 2012، مساله استقرار سامانه پدافند موشکی آمریکا در اروپا به مساله عمده مورد اختلاف دو کشور تبدیل شد.

وی تصریح کرد: دو کشور همچنان درباره مساله سامانه موشکی قاره اروپا اختلاف دارند و این مساله در دستور کار مذاکره با باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا قرار خواهد داشت.

اختلاف بر سر سپر موشکی آمریکا در اروپا میان مسکو و واشنگتن در یک سال اخیر تا حدی بالا گرفت که وزیر امور خارجه روسیه اواخر سال گذشته به صراحت اعلام کرد که مذاکرات کشورش با غربی ها بر سر این طرح به بن بست رسیده است.

متوقف شدن مذاکرات کرملین و کاخ سفید بر سر سپر موشکی از سوی کارشناسان مسایل سیاسی به عنوان خط بطلانی بر سیاست ˈنوسازیˈ در روابط روسیه و آمریکا ارزیابی شد که مدودیف و اوباما از آن به عنوان دستاورد چشمگیر دولت های خود در عرصه سیاست خارجی یاد می کردند.

از سوی دیگر به دنبال اقدام آمریکا در احیای موافقتنامه استقرار بخشی از اجزای سپر دفاع موشکی در خاک لهستان و جمهوری چک که اجرای آن از تابستان 2010 متوقف شده بود، تنش در مناسبات روسیه و آمریکا بار دیگر بالا گرفت.

دمیتری مدودیف رییس جمهوری وقت روسیه اواخر سال گذشته میلادی در یک برنامه غافلگیرانه با حضور در استان کالینینگراد در مجاورت مرزهای لهستان، سامانه جدید ردیابی با شعاع پوشش شش هزار کیلومتر را افتتاح کرد.

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...