نسخه چاپی

چالش‌های پیش روی عربستان در سال جدید

عربستان درحالی سال ۲۰۱۲ را پشت سر گذاشت كه هنوز چالش‌های بزرگی مانند گسترش اعتراض‌های مردمی و فقر، بیكاری و فساد، خاندان سعودی حاكم را تهدید می كند.

به گزارش نمابه نقل از شبکه العالم، کمیته دفاع از حقوق بشر عربستان، گزارش مستندی را از موارد نقض حقوق بشر در این کشور در سال ۲۰۱۲ منتشر کرد.

از سوی دیگر، خبرگزاری‌های مختلف و از جمله آنها "رویترز" به بررسی خطرها و چالش‌هایی پرداختند که عربستان در سال جدید میلادی با آنها مواجه خواهد شد.

عربستان سعودی با وجود آن که ۲۰ درصد کل ذخایر جهانی نفت را در اختیار دارد و بزرگترین صادرکننده نفت خام است، مدتها است که در حل مشکلات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی خود ناتوان مانده است.

چالش بزرگ دیگر، انتقال قدرت به نسل دوم پس از مرگ فرزندان "عبدالعزیز" مؤسس آل سعود است.

یکی دیگر از بزرگترین تهدیدها برای خاندان حاکم در عربستان، مشکلات اقتصادی و اجتماعی و به ویژه بحران‌های رو به رشد بیکاری، فساد و کمبود مسکن است. پادشاه عربستان در سال ۲۰۱۱ برای حل مشکلات اجتماعی و ساکت کردن اعتراضها به توزیع پول دست زد؛ ولی هیچ راهکاری برای اصلاح رژیم سیاسی حاکم ارایه نکرد.

قدرت علمای وهابی در عربستان سعودی نیز یکی از موانع بزرگ تغییرات اجتماعی است؛ به صورتی که کشمکش‌هایی بین برخی اقشار جامعه مانند مدافعان حقوق زن و علمای وهابی در گرفت، چرا که وهابی ها کارکردن زنان را مخالف اسلام می دانند.

سال گذشته اعتراض‌ها علیه بی عدالتی در نقاط مختلف عربستان گسترش یافت و در برخی مناطق نیز به خشونت کشیده شد؛ در منطقه الشرقیه حرکت و خیزش مردم برای درخواست آزادی، عدالت و مطالبه حقوق، به شدت از سوی نیروهای امنیتی سرکوب شد. استفاده نیروهای امنیتی و نظامی سعودی از گلوله های جنگی برای متفرق کردن مردم، به شهادت ۱۲ تن از ساکنان منطقه قطیف انجامید.

فعال بودن عناصر القاعده که تفکرات و عقاید آنها از سوی علمای وهابی و تکفیری سعودی سرچشمه می گیرد، یکی دیگر از چالشهای امنیتی عربستان سعودی در سال ۲۰۱۲ بود.

در گزارش مستند سال ۲۰۱۲ مرکز دفاع از حقوق بشر در شبه جزیره عربستان آمده است، خاندان حاکم بر این کشور با اقشار مختلف مردم با خشونت و سنگدلی تعامل می کند.

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...