به گزارش نما، مستند «عصر هنر» روایتی از حواشی دیدار هنرمندان با آیت الله سیدابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری شب گذشته از شبکه سه پخش و در بخشهایی از آن صحبتهای هنرمندان و واکنش رییسی به آنها نشان داده شد. یکی از موضوعهای مطرحشده در این برنامه، واگذاری پخش صوت و تصویر فراگیر بود که از رئیس جمهوری درخواست شد شرایطی ایجاد کند تا مجددا مجوز شبکه نمایش خانگی به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتقل شود.
در بخش ابتدایی این دیدار محمد اروجانی هنرمند افغانستانی که حدود ۳۸ سال است در ایران سکونت و در رشته خط نستعلیق فعالیت دارد، گفت: از طرف مرکز فرهنگی هنری پناهندگان در مراسم دیدار با رئیس جمهور ایران حضور پیدا کردم.
وی افزود: اینکه یک مسئول عالی رتبه انقدر صمیمانه با افراد حاضر احوالپرسی کند، به صحبتهای آنها گوش دهد و بخشی از مسائلشان را هم به همراهان خود بسپارد تا در دست پیگیری قرار بگیرد، بسیار حس خوبی است.
امیر دژاکام: اگر در خانه خودم با بزرگتر خودم اینگونه حرف نزنم، کجا باید حرفم را بزنم؟
امیر دژاکام بازیگر تئاتر، تلویزیون و سینما در مراسم دیدار با رئیس جمهور گفت: میگویند اگر انسان بعد از مرگش در این دنیا زنده میشد، میتوانست با استفاده از تجربیات زندگی گذشتهاش، زندگی بهتری داشته باشد. اما چون چنین چیزی ممکن نیست، از تجربیات دیگران استفاده میکنیم.
وی افزود: گاهی اوقات این تجربهها در قالب تاریخ، کتاب، دانشگاه و سخنرانی منتقل میشوند، یک وقت هم زبانش تئاتر است. زبانی که زنده و ملموس است و انگار خودتان آن تجربه را انجام دادهاید. من امروز دلم میسوزد که این هنر استراتژیک که به عنوان مادر سینمای بزرگ کشورمان که کارهای بزرگی را در سطح کشور و جهان انجام داده، مظلوم و مهجور باقی مانده است.
دژاکام اضافه کرد: به عشق گفتن این حرفها امروز به اینجا آمدم، ببخشید اگر صریح سخن میگویم اما اگر در خانه خود با بزرگتر خود صحبت نکنم، با چه کسی باید حرف بزنم؟
مسعود دهنمکی: به اسم جوانگرایی، بچهگرایی نکنیم
مسعود دهنمکی کارگردان سینما در دیدار با رئیس جمهور گفت: حوزه فرهنگ حوزه آزمون و خطا نیست که به اسم جوانگرایی، سرنوشت فرهنگ کشور را در اختیار امثال من که هیچ آشنایی با این حوزه نداریم، بگذارید.
در دیدار هنرمندان با رئیس جمهوری چه گذشت؟
وی با بیان اینکه عرصه فرهنگ و هنر عرصه پخته گراییست نه پخمه گرایی، افزود: به اسم جوانگرایی، بچهگرایی نکنیم. کسی که تصویب کننده یک اثر سینمایی و یا فیلمنامه است باید با این حوزه آشنا باشد. اگر قرار است آدمها تغییر کنند، از پختهترین آنها استفاده کنید تا کسی که موی خود را در راه فیلمسازی، موسیقی و... سفید کرده، پیش مسئولی حرف بزند که پیچ و خم کار را میشناسد.
سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور نیز در دیدار گفت: باید همواره پویایی را در کار ببینیم و کار رشد کند. اگر یک روز سینما یا مستندسازی ما در یک مرحله بوده، باید ارتقا پیدا کند و به ارتقا بیندیشیم. به هیچ وجه نباید به وضع موجود قانع باشیم و باید به سمت وضع مطلوب حرکت کنیم.
رییسی: پیشکسوتان چراغ راهند
سیدابراهیم رئیسی توجه به پیشکسوتان را در مسیر رشد بسیار مهم دانست و گفت: پیشکسوتان چراغ راهند که همواره باید مورد حمایت و توجه قرار بگیرند اما به جوانها هم اهمیت داد زیرا آنها آیندهسازان کشور هستند و کار به دست آنها انجام خواهد شد.
در دیدار هنرمندان با رئیس جمهوری چه گذشت؟
وی ادامه داد: اینکه پیشکسوتان نقش معلم و استاد داشته باشند و جوانها هم به دنبال کسب علم، دانشآموختن، ورزیدگی و حرفهای شدن باشند عین عدالت است.
توانمندسازی بخش خصوصی وظیفه دولت است
رئیس جمهوری همچنین توانمندسازی بخش خصوصی را وظیفه دولت دانست و گفت: وظیفه دولت در مرحله اول هدایت، دوم نظارت و در وهله سوم حمایت است. باید کار دست بخش خصوصی باشد و دولت هم آنها را هدایت، نظارت و حمایت کند، نه اینکه کار به بخش خصوصی واگذار و سپس رها شود.
وی تاکید کرد: باید تسهیلات به بخش خصوصی پرداخت شود و حمایتهای قانونی و مالی از آنها صورت بگیرد. این اتفاق در همه حوزههای اقتصادی هم باید انجام بگیرد.
سیدضیاء هاشمی: زندگی ۶ هزار فعال سینمایی با تولید ۱۰۰ فیلم در سال نمیگذرد
از دیگر حاضران این نشست سید ضیاء هاشمی تهیهکننده سینما اظهار کرد: تقاضای ما اینست که صوت و تصویر فراگیر را به وزارت ارشاد برگردانید. این وظیفه بزرگ وزارت ارشاد است. یکی از جاهای مهم که میتواند کمکهای شایانی به سینما بکند.
وی افزود: گذران معیشت ۶ هزار فعال سینمایی با نهایتا تولید ۱۰۰ فیلم در سال میسر نیست.
شاهسواری: کاهش اختیار وزارت ارشاد در حوزه وظایف قانونی به شدت باعث نگرانی است
منوچهر شاهسواری نیز در این دیدار بیان کرد: ممکن است فعالیتهای سمعی و بصری کشور به دلیل تنوع موقعیتهای تصمیمگیر و تصمیمساز و در پی غلظت حاکم بر برخی از رفتارها به انسداد ختم شود که باید جلوگیری کرد زیرا انسداد جز با انفجار هیچ راهحلی ندارد.
مدیرعامل خانه سینما تاکید کرد: ما مسئول و همه متعهد هستیم که اجازه ندهیم این رفتارها منجر به آن انسداد شود. کاهش تولید خطر بزرگی برای کشور است، کاهش اختیارات وزارت فرهنگ و ارشاد در حوزه وظایف قانونیاش به شدت باعث نگرانی است.
مرتضی شعبانی: مستندسازان از مظلومترین اقشار حوزه فرهنگ و هنر
مرتضی شعبانی مستندساز نیز در این دیدار با بیان اینکه مستندسازان عاشق کار خود هستند، تصریح کرد: این افراد مستندسازی را شغل نمیدانند زیرا عاشق این حرفه اما در عین حال مظلوم هستند.
وی افزود: هم کسوت و هم تعداد مستندسازان زیاد است. شاید خیلی از آنها در طول سال کار آنچنانی نداشته باشند و زندگی شان به سختی میگذرد. خوب است که توجه ویژه در بحث بیمه و مسکن این عزیزان صورت بگیرد.
دعوت محمدرضا شفیعی از رئیس جمهوری برای تماشای آثارش
محمدرضا شفیعی، تهیهکننده تلویزیون و سینما نیز خطاب به رئیس جمهوری گفت: من چند سال پیش یک فیلم درباره مدافعان حرم ساختم که دوست دارم آن را ببینید. امسال هم یک فیلم درباره ماجرای هفتم تیر داشتم که در جشنواره فیلم فجر اکران شد، حتما آن را هم ببینید.
وی افزود: نظرات شما درباره فیلمها اگر رسانهای شود امیدی برای جامعه است که مسئول عالی رتبه کشور فیلم فیلمسازان ایرانی را میبیند و نظر میدهد.
عنایت بخشی؛ بازیگری که پس از ۶۰ سال فعالیت هنوز سقف بالای سر ندارد
در ادامه عنایت بخشی بازیگر پیشکسوت در دیدار با رئیس جمهور بیان کرد: چند وقتی بود که میخواستم خدمت برسم و سلامی عرض کنم. من نماینده کانون هنرمندان پیشکسوت در اینجا هستم. کانون ما حدود ۶۰۰ نفر عضو دارد و بسیاری از آنها هنوز سقفی بالای سر خود ندارند.
وی با بیان اینکه ۶۰ سال است بازی میکنم، ادامه داد: از زمانی که تلویزیون یک کانال بیشتر نداشت وارد عرصه بازیگری شدم که تا الان هم ادامه یافته است. من هم همانند دیگر همکاران هنوز سقفی بالای سر ندارم.
رئیس جمهور هم وعده داد که نامه کانون پیشکسوتان در اسرع وقت پیگیری خواهد شد.
لوریس چکناواریان: حوزه موسیقی نیاز به بودجههای زیاد دارد
در بخش دیگری از این دیدار لوریس چکناواریان پیشکسوت موسیقی تاکید کرد: موسیقی بودجه خیلی خیلی زیاد میخواهد تا بتواند سازهای خوب بخرد، نوازندهها را تامین و هنرمندان خوب را دعوت کند زیرا موسیقی یک هنر بینالمللی است و ما هم باید هم سطح دیگر کشورها باشیم.
وی افزود: ویترین هر ملت ارکستر و فرهنگ آن کشور است.
مهوش صبرکن: اولین بار است که به میهمانی یک رئیس جمهوری دعوت میشوم!
مهوش صبرکن، بازیگر پیشکسوت تلویزیون در مراسم دیدار با رئیس جمهور گفت: اولین بار است که خدمت یک رئیس جمهور رسیدم و سخنان بزرگان و نمایندگان اصناف را شنیدم.
وی افزود: چه این صحبت ها را ترتیب اثر بدهند چه ندهند، همین که یک درد دل صورت گرفت، کمی آدم را سبکتر کرد.
حمیدرضا نوربخش: در وضعیت هشدار هستیم!
حمیدرضا نوربخش مدیر خانه موسیقی هم در این دیدار هشدار داد: بنده به عنوان نماینده قریب به ۱۶ هزار موسیقیدان در کشور صحبت میکنم. باید بگویم زنگ خطر هویت موسیقی ما مدت هاست که به صدا درآمده است و بهبود این وضعیت نیاز به حمایت جدی دارد.
وی افزود: بدون تعارف چراغ موسیقی سنتی ما در حال خاموش شدن است. موسیقی اقوام هم وضعیت خوبی ندارد. این مسائل را خدمت آقای اسماعیلی وزیر ارشاد هم مطرح کردهایم، او تلاشهای ارزشمندی داشته و خواهد داشت، اما گمان میکنم حمایت جنابعالی سرعت رسیدن به نتیجه را بیشتر میکند.
سیدجواد هاشمی: حرفهای کسانی را بشنوید که ۸ سال منتظر آمدن شما نبودند
در بخشی از این دیدار سید جواد هاشمی بازیگر و کارگردان خطاب به رئیس جمهوری گفت: گمان نکنید جمعیت حاضر واقعا نمایندههای هنر این کشور هستند. واقعیت این است شما باید حرفهای کسانی را بشنوید که ۸ سال منتظر آمدن شما نبودند. من از شما خواهشمندم فکر نکنید حرف همه هنرمندان همان چیزهایی است که در اینجا شنیدید.
رئیسی هم در پاسخ گفت: ما احساس میکنیم نسبت به آحاد مردم و ۸۵ میلیون وظیفه داریم و خودمان را متعهد میدانیم که نسبت به همه خدمتگزار باشیم. علیالقاعده امکان دعوت همه دوستان نبود زیرا مکان، زمان و شنیدن حرفهای همه دوستان در یک جلسه امکانپذیر نیست. اما ما هم دنبال این هستیم که صحبتهای اقشار مختلف را بشنویم.
منبع: فارس
در دیدار هنرمندان با رئیس جمهوری چه گذشت؟
مستند «عصر هنر» با پرداختن به دیدار هنرمندان با رئیس جمهوری ایران روی آنتن شبكه سه رفت و درخواست برخی هنرمندان را از آیتالله سیدابراهیم رئیسی به نمایش گذاشت.
۱۴۰۱/۱/۳۰