به گزارش نما، نادر توکلی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران، روز سه شنبه در نشست خبری که در محل بیمارستان حضرت رسول اکرم (ص)، برگزار شد، گفت: در حال حاضر به هیچ عنوان موضوع تخلیه کل بیمارستان حضرت رسول مطرح نیست و برنامه فعلی در مورد ساختمان شماره ۳ در فصل تابستان است.
وی افزود: موضوع بیمارستانهای قدیمی مبتلابه کل کشور است. آمارهای متفاوتی وجود دارد که اکثر این آمارها بیانگر این است که فرسودگی نسبی در ناوگان ارائه خدمات بیمارستانی وجود دارد. ارزیابیها در مورد ایمنی و امنیت ساختمان در سه حوزه انجام میشود که شامل ایمنی سازهای، غیرسازهای و عملکردی در زمان بحران است که در هر ۳ حوزه بحث میشود. ایمنی سازه مربوط به بنا و فوندانسیون است، ایمنی غیرسازهای معطوف به عناصری کمک کننده به برقراری امنیت ساختمان مانند آسانسورها، برق، مکانیک، تأسیسات گرمایشی، اعلان و اطفای حریق و… و. است و ایمنی عملکردی هم به ساختار چیدمان کمیتههای مدیریت بحران بیمارستان بازمیگردد.
توکلی با بیان اینکه بیمارستان حضرت رسول موقوفه است، اظهار کرد: از سالیان قبل فعالیت بیمارستان آغاز شده است. مهمترین مرکز درمانی در دانشگاه علوم پزشکی ایران، این بیمارستان است که از مراکز ارجاعی شهر تهران در منطقه غرب است و از نظر سبد ارائه خدمت جزو کاملترین بیمارستانها است و اثری کشوری دارد؛ زیرا ۴۵ درصد ارجاعات این بیمارستان از خارج از شهر تهران است. بر اساس آمارهای پیشین حدود ۶ تا ۷ درصد ارجاعات نیز از استان البرز و از شهرستانهای اطراف تهران هم حدود ۱۵ درصد ارجاعات را داریم؛ بنابراین این بیمارستان مهم و خاصی است که علاوه بر سرویس درمانی مرکز آموزشی مهمی برای تعداد زیادی فراگیر است. بر این اساس مرکز درمانی حضرت رسول (ص) در حوزه آموزش هم از جمله مراکز استراتژیک با حضور اساتید شاخص است.
وی ادامه داد: در دراز مدت توسعه خدمات بیمارستان تا حدی نامتوازن بوده که منجر به پیچیدگیهایی در گردش کار ساختمانها شده است. در حال حاضر در بیمارستان حضرت رسول، چهار ساختمان با کاربری آموزشی و مدیریتی داریم. در برخی ساختمانهای بیمارستان ارزیابیهای مختلف صورت گرفته است و نهایتاً با دستورات دادستانی و اخطارهای ایمنی، موضوع بررسی ساختمانها به معاونت درمان دانشگاه داده شد و کارگروه ارزیابی ایمنی بیمارستان شکل گرفت. از نظر ایمنی غیرسازهای، هر چهار ساختمان بیمارستان از ابتدای امسال در دستورکار ایمن سازی قرار گرفتند و تأسیسات بیمارستان بازسازی و نوسازی شد.
توکلی افزود: در بحث آتشنشانی با همکاری این سازمان بررسیهایی صورت گرفت. موضوع مهم ایمنی سازهای است که با بررسی در کمیته به جمع بندی کلی رسیدیم که ساختمان شماره ۳ بیمارستان در دستور کار تخلیه قرار گیرد. این تخلیه به شکل فاز بندی انجام میشود؛ زیرا پیچیدگیهایی تخلیه در چنین مرکزی نیازمند برنامه ریزی منسجم است. بر همین اساس کارگروه مربوطه شکل گرفته و جلسات در حال انجام است. این فرایند در یک برنامه سه تا چهار ماهه انجام میشود.
وی تاکید کرد: ارائه تمامی خدمات اورژانس، بیماران تنفسی، بیماران قلبی با کد ۲۴۷، اورژانس مغز و اعصاب با کد ۷۲۴ و تمامی خدمات به بیماران تروما در بیمارستان ادامه خواهد داشت و تنها بخشی از خدمات غیر اورژانسی به خارج از بیمارستان منتقل میشود. در مورد محل جایگزین رایزنیهایی انجام شده و با ۴ یا ۵ مرکز صحبت کردیم تا خدمات الکتیو به این مراکز منتقل شود، ولی هنوز به تصمیم نهایی نرسیدیم. در طول تابستان امسال برنامهریزیهای تخلیه انجام میشود. مراکز در نظر گرفته شده عمدتاً منطقه غرب تهران است تا توازن مراجعه بیماران دچار مشکل نشود و الگوی سطح بندی خدمات حفظ شود.
توکلی افزود: ساختمان شماره یک و دو این بیمارستان از ایمنی نسبی برای کاربری درمانی برخوردارند اما برنامه درازمدت برای بیمارستان حضرت رسول ساخت بیمارستان جایگزین است. ساخت بیمارستان جدید نیازمند زمان، بودجه، همکاری بین بخشی و…، است که در حال صحبت هستیم. خوشبختانه از نظر فضایی زمینی در مجاورت بیمارستان طی سنوات گذشته خریداری شده است که متراژ قابل توجهی دارد و برنامه درازمدت ما این است که طی ۵ یا ۱۰ سال آینده به تدریج کل بیمارستان را نوسازی کنیم اما فعلاً تمرکز اصلی برای ساختمان شماره ۳ است.
وی درباره جزئیات زمانبندی بازسازی بیمارستان حضرت رسول، بیان کرد: فاز بازسازی کلی مجتمع بیمارستانی حضرت رسول (ص) در کارگروه دانشگاه بررسی شد. احتمالاً این روند در سه فاز انجام شود. فاز اول تخریب ساختمان شماره سه است، در فاز دو ساخت زمین مجاور بیمارستان و فاز سوم هم مربوط به بازسازی ساختمانهای شماره یک و دو در دراز مدت است تا در نهایت مجتمع درمانی حضرت رسول (ص) با همان تعداد تخت مصوب در دراز مدت جایگزین شود و در آینده خدمات خاص فوق تخصصی نیز در این مرکز ارائه خواهد شد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران تاکید کرد: در حال حاضر به هیچ عنوان موضوع تخلیه کل بیمارستان حضرت رسول مطرح نیست و برنامه فعلی در مورد ساختمان شماره ۳ طی تابستان است. موضوعاتی که پیرامون انتقال خدمات بیمارستان حضرت رسول (ص) به مهدی کلینیک بیمارستان امام خمینی (ره) مطرح میشود، درست نیست؛ زیرا هم این مرکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه تهران است و در عین حال خود مهدی کلینیک، جایگزین بیمارستان مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) است.
وی با اشاره به اینکه نمیتوان با یک شاخص مشخص اعلام کرد که یک بیمارستان ناایمن است، تصریح کرد: ایمنی یک امر نسبی است که مقیاس مربوط به خود را دارد و حوزههای نظام مهندسی در این زمینه مرجع هستند. حوزه خدمتی دانشگاه علوم پزشکی ایران تنها مربوط به شهر تهران نیست بلکه شهرستانهای استان تهران را هم تحت پوشش دارد. در استان تهران پنج شبکه بهداشتی درمانی داریم از جمله شبکه شهرستان رباطکریم، ملارد، بهارستان، شهریار و شهر قدس که این حوزهها هم در زمینه زیرساختهای درمانی محرومیتهایی دارند مثلاً در پرند در اطراف رباط کریم واقعاً از نظر زیرساخت ضعف وجود دارد. شهرستان ملارد اصلاً بیمارستان نداشت که خوشبختانه اولین بیمارستان با استاندارد بسیار خوب ساخته شد.
توکلی افزود: بیمارستان جایگزین بیمارستان فیروزآبادی نیز به زودی در منطقه شهر ری وارد مدار خواهد شد که بیمارستانی ۳۲۰ تختخوابی است که سرانه تخت در این منطقه را هم تغییر خواهد داد و یکی از مراکز خوب و مجهز است طی دو ماه آتی از آن بهرهبرداری میشود. بیمارستان جایگزین بیمارستان سوختگی شهید مطهری نیز تحت عنوان بیمارستان بابالحوائج در منطقه کن نیز با ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی در حال احداث است.
منبع: مهر
جزئیات تخلیه یكی از بیمارستان های پایتخت
معاون درمان دانشگاه علوم پزشكی ایران، درباره تخلیه یكی از بیمارستان های شهر تهران، توضیحاتی ارائه داد.
۱۴۰۱/۴/۷