نسخه چاپی

نما بررسی كرد: روحانی چه برداشت سیاسی از انتخابات خبرگان دارد؟

نما بررسي کرد: روحاني چه برداشت سياسي از انتخابات خبرگان دارد؟

فضا اكنون برای روحانی و «تدبیری‌ها» سنگین است؛ بسیاری از اصلاح‌طلبان دیگر راضی به ائتلاف با روحانی نیستند و حتی برعكس می‌خواهند به مردم نشان دهند كه با او فاصله بسیاری دارند.

به گزارش نما ، ثبت‌نام از داوطلبان انتخابات مجلس خبرگان رهبری از روز 14 تا 20 آبان در فرمانداری‌های سراسر کشور و ستاد انتخابات کشور انجام شد؛ این انتخابات همزمان با انتخابات مجلس دوازدهم در 11 اسفندماه سال جاری برگزار می شود.

پس از پایان مهلت ثبت‌نام، مدارک داوطلبان توسط وزارت کشور به شورای نگهبان ارسال و در روز 30 آبان آزمون کتبی در قم برای داوطلبانی که اجتهاد آنها پیش از این اثبات نشده است، برگزار می‌شود.

در آخرین روز ثبت نام و پس از طرح ادعای اصلاح‌طلبان مبنی بر شرط حسن روحانی برای کاندیداتوری در انتخابات خبرگان در صورت دریافت نشانه‌های مثبت برای تأیید صلاحیت، او نام خود را در فهرست داوطلبان مجلس خبرگان رهبری ثبت کرد.

علاوه بر او، حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی هم در روز آخر، در انتخابات خبرگان ثبت نام کرد از این رو با آرایش ترسیم شده می توان انتخابات خبرگان را هم انتخاباتی رقابتی دانست.

با کاندیداتوری «شیخ اعتدال» در انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری تحلیل هایی از سوی کنشگران سیاسی ارائه شد. برخی می‌گویند روحانی در پی این تحرکات و اقدامات، هدفی بلندمدت‌ را دنبال می‌کند و می‌خواهد خود را برای ریاست‌جمهوری 1404 آماده کند.

عده ای دیگر هم به ضعف کادرسازی از سوی روحانی اشاره می کنند و می‌گویند:  رئیس جمهور سابق، نیروهای سیاسی زیادی در اطرف خود ندارد. اگر در سال92 هم توانست پیروز انتخابات شود، همه اصلاح‌طلبان از او حمایت کردند، ضمن آنکه در آن مقطع سیاسی هاشمی رفسنجانی هم زنده بود و او هم توانست نیروهای خود را پیرامون روحانی جمع کند.

فضا اکنون برای روحانی و «تدبیری‌ها» سنگین است؛ بسیاری از اصلاح‌طلبان  دیگر راضی به ائتلاف با روحانی نیستند و حتی برعکس می‌خواهند به مردم نشان دهند که با حسن روحانی فاصله بسیاری دارند. در این شرایط برای روحانی نیروهای اندکی باقی می‌ماند تا در زمین انتخاباتی او بازی کنند!

حال این پرسش مطرح می شود که هدف روحانی از کاندیداتوری در انتخابات خبرگان چیست؟

فقط کافی است بیانیه ای انتخاباتی که از سوی او صادر شده را با دقت مطالعه کرد؛ او می‌کوشد تا شرایط را خاص توصیف کند، به همین جهت حضورش را یک گذشت برای رفع مشکلات می‌داند و می‌خواهد با این چشم انداز، کاندیداتوری خود را تلاشی «ناجی گرایانه» تعریف کند!

از سوی دیگر روحانی در دوره«پسا هاشمی» می‌خواهد یکی از محورها و مهم در انتخابات مجلس خبرگان رهبری باشد.

اکنون باید نظاره‌گر صحنه سیاسی بود تا با تکمیل پازل انتخابات خبرگان مشخص شود رئیس جمهور سابق با کارنامه 8 ساله ای که از خود به مردم ارائه داده می‌تواند در انتخابات 1402 باردیگر منتخب مردم شود؟


انتهای پیام/

۱۴۰۲/۸/۲۲

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...