به گزارش نما به نقل از فارس، کتاب «مقاومت اقتصادی در پرتو اقتصاد مقاومتی» نوشته حسامالدین خلیلی در 260 صفحه برای اولین بار در سال 1391 منتشر و روانه بازار شد.
این کتاب دارای یک مقدمه 9 صفحهای و چهار بخش در سرفصلهای مختلف است.
نویسنده در این کتاب در بخش اول بررسی مفهومی واژه اقتصاد مقاومتی و در بخش دوم به اقتصاد ایران، بخش سوم اقتصاد مقاومتی در صنعت کشور و در بخش چهارم اقتصاد مقاومتی انرژی پرداخته است.
نویسنده در این کتاب اقتصاد مقاومتی را یک تحرک اقتصادی با روحیه جهادگونه در مقابله با دشمن و همچنین یک ضرورت برای کشور که از اولویت برخوردار است، عنوان کرده و گفته است اقتصاد مقاومتی یعنی حرکت مستمر همه جانبه هدفدار ملت ایران با نیت خنثی و عقیم کردن تلاش خصمآلود و غرضآلود دشمن است.
وی در بخش بررسی مفهومی واژه اقتصاد مقاومتی آورده است مقام معظم رهبری سال 91 را به عنوان تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایران نامگذاری کردهاند و پیش بینی میشود این سال به خاطر تداوم اجرا و کامل شدن طرح هدفمندی یارانهها و حرکت در اجرای سایر بندهای طرح تحول اقتصادی از متفاوتترین سالهای اقتصادی در تاریخ انقلاب اسلامی باشد.
وی مفهوم جهاد را در فرهنگ اسلامی ریشهدار عنوان کرده و آن را یک حرکت مقدس و مبارزهگونه مذهبی عنوان کرده است که غالبا جنبه دفاعی دارد و حرکت جهاد در دست علمای اسلام و حکومتهای اسلامی بوده است.
همچنین در این کتاب اشاره به چهارمین سال از دهه پیشرفت و عدالت انقلاب اسلامی کرده و گفته است رهبر انقلاب اسلامی به هدف تعیین شده برای دهه چهارم انقلاب که از 1387 آغاز شده اشاره کردهاند و تلاش برای رسیدن به آن را الزامی میدانند.
نویسنده همچنین از شاخص های اصلی اقتصاد مقاومتی را عواملی مانند رشد اقتصادی، افزایش بهرهوری، کاهش بیکاری، گسترش بخش خصوصی، تشکیل سرمایه بزرگ، استفاده از منابع و صرفهجویی، مشارکت مستقیم مردم عنوان کرده و همچنین برخی از زمینههای تحقق اقتصاد مقاومتی را داشتن روحیه جهادی، استحکام معنویت در جامعه، پرهیز از توجه اجتماعی به مسائل حاشیهای، اتحاد و انسجام ملی و پرهیز از نگاه شعاری به مفهوم اقتصاد مقاومتی ذکر کرده است.
نویسنده کتاب در بخشی از آن به ایمنسازی شبکه بانکی در مقابل تهدیدات سایبری، توجه به پدافند غیرعامل در پروژههای اقتصادی، آمار تولید علم و توجه به دانشگاههای برتر کشور و همچنین اقتصاد مقاومتی در صنعت نفت و انرژی اشاره کرده و در بخش دیگر شهید مصطفی احمدی روشن را نخستین شهید راه جهاد اقتصادی عنوان کرده است که جوان 32 سالهای بوده است که خواب تحریمهای فلج کننده دشمن را مشوش کرده بود.
نخستین شهید جهاد اقتصادی
كتاب «مقاومت اقتصادی در پرتو اقتصاد مقاومتی» در سال تولید ملی و حمایت از كار و سرمایه ایرانی منتشر شد.
۱۳۹۱/۱۰/۲۴