به گزارش نمابه نقل از جهان، علیرضا کیانفر: مخالفان عمدتا سکولار مرسی و جریانات وابسته به غرب با ایجاد درگیری خیابانی در تلاشند تا ارتش و نیروهای امنیتی مصر را وادار به عملیات نمایند تا بتوانند زمینه لازم برای جوسازی علیه حکومت مرسی را فراهم نمایند. کشته سازی و جنگ خیابانی می تواند اصول دموکراسی وعده داده شده از طرف دولت نوپای مرسی را زیر سوال برده و زمینه لازم را برای بدبینی و در نتیجه افزایش قدرت مخالفان را فراهم آورد.
مردم مصر مطالبات زیادی از دولت این کشور دارند که وجود فشارهای مختلف از جانب قدرت های بزرگ، ارتش و بازمانده های حکومت مبارک اجازه تحقق سریع بسیاری از آنها را نمی دهد و همین امر سبب شده است تا مخالفان تفکر مرسی و جریان اسلام گرای اخوان المسلمین به شدت از جانب احزاب سکولار تحت فشار قرار بگیرند و توانایی هر عکس العمل از ایشان سلب شود.
به گزارش شبکه الاهرام بسیاری از خانواده هایی که عزیزان خود را در طول مبارزه برای سرنگونی حکومت مبارک از دست داده اند، از تبرئه قاتلان به شدت ناراحت هستند و این ناراحتی ها کاتالیزوری خوبی برای تحریک مردم بر ضد مرسی شده است. حال آنکه اخوان و شخص مرسی هیچ دخالتی در این محاکمه ها نداشته و باقی مانده های حکومت سابق که شدیدا تحت حمایت ارتش این کشور و قدرت های خارجی هستند به این اقدامات دست می زنند.
با وجود اینکه ظاهرا بیش از یک میلیون نفر از صندوق کمک مالی به قربانیان انقلاب مصر پول دریافت کرده اند ولی خیلی ها اظهار می کنند که این کمک ها به ایشان نرسیده است و از این امر بسیار ناراضی هستند.
مشکلات اقتصادی دولت مصر چون نبود زیرساخت های مناسب، کاهش ارزش پول ملی سبب بروز مشکلات فراوان اقتصادی برای مردم این کشور شده و این امر زمینه تخریبگری احزاب مخالف مرسی را به شدت افزایش داده است.
سیاست خارجه بزرگترین چالش مرسی است. با وجود اهمیت مصر در توازن قدرت منطقه ای و علی الخصوص در موضوع فلسطین و با وجود علائق اخوان، زمینه نزدیکی به جمهوری اسلامی و حلقه مقاومت برای این کشور فراهم نیست. هرگونه اقدامی که سوء ظن آمریکا در خصوص امنیت رژیم صهیونیستی و نقش دولت مصر در معادله ای ضد تلاویو را نشان دهد می تواند موجب قطع کمک اقتصادی به مصر شود و فشارهای اقتصادی به این کشور را دوچندان نماید. حال باید در نظر داشت که اقدام آمریکا تنها به قطع کمک ها محدود نشده و قطعا اقدامات تلافی جویانه ای را در برخواهد گرفت.
با وجود گذشت دو سال از انقلاب مصر هنوز پایه های حکومت سست است. مخالفان سرسخت مرسی مصمم به شکست کشاندن حکومت مصر هستند. حکومت اسلامی مصر با مشکلات فراوانی روبروست و نباید برخی واکنش ها در زمینه داخلی و یا سیاست خارجی این کشور را تعبیر به دیکتاتور بودن مرسی یا همراهی وی با غربی ها نمود. چرا که این مطلب دقیقا همان چیزی است که احزاب مخالف و برخی کشورهای منطقه ای می خواهند تا حکومت مرسی را شکست خورده نمایش داده و با براندازی آن متحدی همچون مبارک را با ظاهری متفاوت در مصر سر کار آورند.
کنفرانسی که چندی پیش با حمایت عربستان و با حضوری افراد تندرویی چون "شیخ محمد العریفی" از شخصیتهای تندرو وهابی دربار آلسعود با محتوایی تکراری و ضد ایرانی در قاهره برگزارشد هدفی جز جدا کردن جمهوری اسلامی از مصر نداشت و این تنها یکی از هزاران اقدامی است که در طول چند ماه گذشته بر ضد دولت اسلام گرای مرسی انجام شده است.
نگرانی دیکتاتورهای عرب و قدرت صاحب نفوذ منطقه ای موجبات فعالیت گسترده اطلاعاتی، امنیتی و رسانه ای را در تمام خاورمیانه فراهم کرده و مجموع تحولات منطقه را بسیار پیچیده تر از چند سال گذشته نموده. با وجود حمایت ظاهری برخی کشورهای عربی، آمریکا و اسرائیل از دولت مصر تلاش هایی پنهانی برای براندازی در این کشور در جریان است.
تاکنون مرسی اقدام واضحی در تقابل با غرب انجام نداده ولی احتمال چنین اقدامی از طرف مصر سبب شده است که اتحاد غربی- عربی خواهان مهره ای مطمئن تر برای این قدرت شمال آفریقا باشند و رفتار کژدار و مریض برخی دولت ها با حکومت فعلی مصر تنها به واسطه یافتن موقعیت مناسب برای ضربه نهایی است.
در کنار تمام مخالفان جدی اسلام گرایی در مصر برخی گروه های تاثیر گذار و بخش اعظمی از مردم این کشور از محقق نشدن اهداف انقلاب و وابستگی دولت حاکم در دوسال بعد از برکناری مبارک به آمریکا و انگلیس سخن می گویند. این دسته از مخالفان مرسی سیاست وی در خصوص مصالحه با رژیم صهیونیستی و آمریکا را برنتابیده و انتقادهای جدی در این خصوص را متوجه اخوان و طرفداران مرسی می دانند.
"عبدالمنعم أبوالفتوح" رئیس حزب "مصر قدرتمند"در این باره می گوید: مردم مصر انقلاب نکردند که همچنان تحت سلطه آمریکا باقی بمانند و هیچ انقلابی بدون تحقق عدالت اجتماعی برای همه مردم، معنی ندارد.
حال باید دید مرسی و مردمی که به وی رای داده اند، این موانع سخت را چگونه پشت سر خواهند گذاشت؟
مرسی بر سر دو راهی
طی 4 روز گذشته و در سالگرد انقلاب مصر در اثر درگیری های خونین در قاهره و سایر مناطق مصر 36 تن كشته و حدود 500 نفر زخمی شدند. بسیاری از تحلیل گران فشار برای ناكارآمد نشان دادن حكومت مرسی از طرف احزاب رقیب را به عنوان عامل اصلی ایجاد درگیری های پراكنده در سراسر مصر عنوان می كنند.
۱۳۹۱/۱۱/۹

