نسخه چاپی

كره جنوبی به حالت آماده باش درآمد

در پی آزمایش هسته ای كره شمالی، رسانه های خبری از آماده باش ارتش كره جنوبی و تصمیم شورای امنیت برای برگزای نشست اضطراری در این باره خبر دادند.

به گزارش نما،آزمایش هسته ای کره شمالی که با وجود هشدارهای بین المللی صورت گرفت، واکنش مقامات غربی و نهادهای بین المللی را به همراه داشت.

سازمان ملل، ژاپن و انگلیس

"بان کی مون" دبیر کل سازمان ملل، "شینزو آبه" نخست وزیر ژاپن و "ویلیام هیگ" وزیر خارجه انگلیس ضمن محکوم کردن این آزمایش، آن را در تضاد با قوانین و قطعنامه های شورای امنیت دانستند.

آزمایش هسته ای کره شمالی درحالیست که آمریکا درباره عواقب این اقدام و صدور قطعنامه های بیشتر در شورای امنیت هشدار داده بود.

انگلیس در واکنش به آزمایش هسته ای کره شمالی آن را در تضاد با قطعنامه های ۱۷۱۸، ۱۸۷۴ و ۲۰۸۷ خواند و بر پیگیری این موضوع از طریق شورای امنیت تاکید کرد.

وزیر دفاع ژاپن نیز از اعزام یک جت نیروی دفاعی این کشور برای نظارت بر فعالیت‌های رادیواکتیو در حریم هوایی ژاپن خبر داد.

کره جنوبی

این اقدام کره شمالی خشم "پارک گئون هه" رئیس جمهوری جدید کره جنوبی را برانگیخت، به طوریکه با "لی میونگ باک" رئیس جمهور فعلی کره جنوبی دیدار کرد و خواستار برگزاری جلسه امنیتی اضطراری شد.

"چون یونگ وو" مشاور امنیت ملی دولت کره جنوبی پس از نشست اضطراری بر لزوم پاسخ مناسب کره شمالی برای سومین آزمایش هسته ای تاکید کرد.

"کیم سونگ هوان" وزیر امور خارجه کره جنوبی نیز با "جان کری" وزیر امور خارجه آمریکا و مقامات چین در این باره گفتگوی تلفنی کرد و بر اتخاذ یک رویکرد مشترک در قبال پیونگ یانگ تاکید کرد.

رسانه های محلی کره جنوبی از آماده باش ارتش برای مقابله با اقدامات احتمالی در مرزهای دو کره و افزایش گشت زنی نیروهای آمریکایی و کره جنوبی خبر دادند.

گروههای مدنی و شهروندان کره جنوبی نیز در این باره ابراز نگرانی کردند و خواستار اقدامات سختگیرانه دولت در قبال همسایه خود شدند.

روسیه

یک منبع وزارت خارجه روسیه نیز در گفتگو با اینترفکس ضمن محکومیت اقدام کره شمالی، آن را نقض تعهدات بین المللی پیونگ یانگ خواند.

این اظهارات درحالیست که خبرگزاری رسمی کره شمالی ضمن تایید این خبر ،آن را موفقیت آمیز و با هدف تقویت و تضمین امنیت این کشور خوانده است.

تحلیلگران بر این باورند که کره شمالی با آزمایش هسته ای خود احتمالا از واردات نفتی چین محروم می شود، زیرا پکن بارها نگرانی خود را درباره بی ثباتی در منطقه آسیا-اقیانوسیه در پی آزمایشهای هسته ای و موشکی پیونگ یانگ ابراز کرده است.

رسانه های خبری نیز گزارش دادند که شورای امنیت در پی برگزاری نشست اضطراری در پی سومین آزمایش هسته ای کره شمالی است که با وجود قطعنامه های شورای امنیت انجام شد.
منبع: مهر

۱۳۹۱/۱۱/۲۴

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...