نسخه چاپی

كنفرانس ضد تروریسم در كشوری تروریستی

عکس خبري -کنفرانس ضد تروريسم در کشوري تروريستي

عربستان میزبان كنفرانسی با محور مبارزه با تروریسم شده كه قرار است در آن راه‌های جلوگیری از جعل گذرنامه‌ها و اعزام تروریست‌ها به سایر كشورها بررسی شود؛ پدیده‌ای كه ریاض، خود به طور قطع در راس متهمان آن قرار دارد

به گزارش نما،از طنز روزگار اینکه عربستان سعودی میزبان کنفرانس بین‌المللی ضدتروریسم شده آنهم کنفرانسی که قرار است در آن خواستگاه‌های اساسی استراتژی بین‌المللی مبارزه با تروریسم و تدابیر ممانعت از توسعه این پدیده مورد بررسی قرار گیرد.

این در حالی است که عربستان سعودی یکی از بزرگترین حامیان و پرورش دهندگان تفکرات تروریستی در جهان به شمار می‌آید به گونه‌ای که صادرات تروریسم در این کشور بعد از صادرات نفت، در رده دوم فعالیت‌های گسترده صادراتی رژیم آل سعود قرار دارد.

نگاهی به فعالیت‌های عربستان در عرصه داخلی و خارجی نشان می‌دهد عمده تروریست‌های منطقه‌ای و جهانی اصالتی سعودی دارند و یا تحت تاثیر گرایش‌های وهابی عربستان قرار گرفته و یا اینکه از سوی این کشور مورد حمایت و تغذیه مالی و تسلیحاتی قرار می‌گیرند.

در واقع، تفکر وهابی به عنوان اصلی‌ترین حامی و تغذیه کننده ایدئولوژیک دولت سعودی نقش مهمی در فعالیت‌های تروریستی این کشور در منطقه و جهان دارد که به نظر می‌رسد یکی از اهداف سعودی‌ها از ترویج این تفکر، مقابله با قدرت روزافزون محور مقاومت در منطقه باشد. به همین منظور بوده که عربستان تبلیغ و ترویج وهابیت را در جوامع اسلامی در دستورکار خود قرار داده است.

به عنوان مثال، سرمایه گذاری های «بندر بن سلطان بن عبدالعزیز آل سعود»، رییس سازمان اطلاعات عربستان روی سازمان‌های القاعده و طالبان به عنوان دو گروه تروریستی بین‌المللی در منطقه که خاستگاه آنها افغانستان و پاکستان بوده، باعث شد، این گروه‌ها به ابزاری برای اجرای سیاست‌های تفرقه افکنانه ریاض تبدیل شوند.

بندر که مهندس و طراح اصلی فعالیت‌های تروریستی عربستان سعودی در جهان به شمار می‌‌آید، به نوعی رهبر اصلی تمام گروه‌های تروریستی است که به صورت مستقیم یا غیر مستقیم زیر نظر عربستان کار می‌کنند. او حتی دستورات مستقیمی در عزل و نصب‌های مقامات و رهبران القاعده می‌دهد و با گماردن تعدادی از عناصر و افسران اطلاعاتی عربستان در پست‌های فرماندهی القاعده هر چه بیشتر سعی می‌کند تا همراهی این گروه‌های تروریستی با سازمان جاسوسی عربستان را حفظ کند.

در این میان، افغانستان و پاکستان به علت سابقه طولانی در ناامنی و هرج و مرج از یک سو، و نفوذ مدارس دینی وهابی از سوی دیگر، بهترین مکان برای فعالیت‌های تروریستی سازمان‌هایی نظیر القاعده و طالبان بوده‌اند. گفته می‌شود بیش از ۳ میلیون محصل وهابی در پاکستان و صدها هزار محصل در افغانستان مشغول تحصیل در مدارس وهابی وابسته به سعودی‌ها هستند.

اردیبهشت ماه سال ۸۹ بود که افشاء سندی از حمایت عربستان سعودی از القاعده در عراق سران رژیم آل سعود را به واکنش واداشت. در این سند علاوه بر اینکه از نحوه ارسال تجهیزات و وسایل انفجاری و نیز میزان آنها برای القاعده به منظور انجام خرابکاری در عراق پرده برداشته شده بود، خطاب به تروریست‌های این گروهک آمده بود: «قهرمانان و وفاداران فعال در القاعده عراق! شما از ما هستید، شما آزاده هستید، شما متعلق به "گارد ملی عربستان" هستید».

افشاء این سند یک ضربه ویرانگر به دستگاه امنیتی عربستان سعودی وارد کرد تا جائیکه ملک عبدالله دستور تشکیل جلسه کمیته‌ای ویژه را صادر کرد و ده‌ها تن از افسران اطلاعاتی ارشد نیز در این رابطه بازداشت شدند.

البته فعالیت‌های آل سعود محدود به این دو کشور نبوده و سران آن هر زمان، فرصتی دست داده، کوشیده‌اند با حمایت از گروه‌های تروریستی مخالف ایران، باعث ایجاد ناامنی و بی‌ثباتی در این کشور شوند. از جمله این اقدامات می‌توان به حمایت مالی دولت عربستان از راه‌اندازی شبکه ضدایرانی وابسته به گروهک تروریستی منافقین با هدف تبلیغ علیه جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد. در گذشته نیز ریاض از حامیان اصلی گروهک تروریستی جند‌الله به سرکردگی عبدالمالک ریگی بود که دست به انجام عملیات خرابکاری و تروریستی در استان سیستان و بلوچستان می‌زدند.

اکنون نیز با توجه به بحران سوریه و درگیری نظام اسد با گروه‌های شورشی مسلح، آل سعود مامن جدیدی برای حمایت مالی و تسلیحاتی از گروه‌های تروریستی یافته است به ویژه اینکه این کشور یکی از محورهای مقاومت در منطقه به شمار می‌آید.

شاهد این مدعا سخنان «محمد شاهد امین خان»، رییس کمیساریای بین‌المللی حقوق بشر است که در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی سوریه اظهار داشت: «گروه موسوم به ارتش آزاد سوریه صرفا یک گروه از تروریست‌های شبکه القاعده هستند که مورد حمایت مالی عربستان قرار دارند».

وی افزود: ‌«سوریه قربانی همان تروریسمی است که پاکستان و سایر کشورها با آن مواجه هستند. در حالی که آمریکا شبکه القاعده در افغانستان را مهمترین گروه تروریستی توصیف می‌کند، اکنون همین شبکه را که عربستان از آن حمایت مالی کرده و عناصر آن را از طریق مرزها برای برهم زدن امنیت و صلح به سوریه فرستاده، جناح مخالف و نیروی آزادیبخش قلمداد می‌کند».

با همه این تفاسیر، عربستان میزبان کنفرانسی شده که محور آن دقیقا بر خلاف عملکرد سعودی‌هاست. جالب اینکه آمریکا به عنوان یکی از داعیه‌داران مبارزه با تروریسم (و البته از حامیان اصلی گروه‌های تروریستی) میزبانی ریاض برای این نشست را پذیرفته.

علت چشم‌پوشی آمریکا و متحدان غربی‌اش از اقدامات عربستان فقط در یک نکته خلاصه می‌شود؛ مصالح و منافع‌ آنها؛ موضوعی که شبکه خبری دویچه وله در گزارشی به آن اشاره کرد و نوشت: «عربستان سعودی می‌خواهد یک شریک مطمئن برای غرب باشد، این در حالی است که از هیچ کشور دیگری به اندازه عربستان کمک‌های مالی به تروریست‌های اسلامگرای افراطی ارسال نمی‌شود آنهم در شرایطی که این کشور به حقوق بشر توجهی ندارد».

این رسانه آلمانی در بخش دیگری از این مطلب آورده: «بر اساس یک گزارش از وزارت خارجه آمریکا که در ویکی لیکس منتشر شده، سازمان‌های تروریستی از جمله القاعده از هیچ کشوری به اندازه عربستان سعودی پول دریافت نمی‌کنند.آل سعود هم البته تلاش کرده است تا مناسبات القاعده با حمایت کنندگان آنها در عربستان را برقرار کند».

بنابراین کنفرانس بین‌المللی ضد تروریسم یکی از مصادیق بارز سیاست‌های دوگانه کشورهای غربی و متحدان منطقه‌ای آنها در قبال پدیده‌هایی است که مستقیم و یا غیر مستقیم با منافع آنها گره خورده است. منبع:فارس

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...