نسخه چاپی

صالحی: بان‌كی‌مون براساس حقایق اظهار نظر كند

وزیر خارجه كشورمان گفت: دبیركل سازمان ملل نباید اظهاراتی براساس تمایل دیگران و با سمت‌گیری درباره كشورها داشته باشد.

به گزارش نمابه نقل از ایسنا، علی‌اکبر صالحی در حاشیه همایش ایران و همکاری‌های منطقه‌ای در اورآسیا در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا درباره اظهارات دبیرکل سازمان ملل مبنی بر اینکه اجازه نخواهند داد ایران مثل کره‌شمالی به سمت آزمایش بمب و سلاح هسته‌یی برود، تاکید کرد: انتظار است آقای بان‌کی‌مون به عنوان یک شخصیت بین‌المللی و دبیرکل سازمان ملل بدون سمت‌گیری و جهت‌گیری نظراتش را ارائه کند و این نظرات باید مبتنی بر حقایق باشد نه اینکه براساس امیال دیگران و با سمت‌گیری نظر دهد وگرنه اعتبار خود را به عنوان دبیرکل سازمان ملل از دست خواهد داد.

وی در پاسخ به این سوال که قرار است مذاکراتی در روسیه با حضور تمامی گروه‌های سوری اعم از موافق و مخالف برگزار شود که شرط این مذاکرات از سوی مخالفان برکناری بشاراسد است؟ گفت: من چنین چیزی را نشنیدم اما بحث ما این است که حکومت سوریه و معارضان بنشینند دولت انتقالی تشکیل دهند پیشنهاد اخضرابراهیمی هم همین است. پیشنهاد ژنو 2 هم همین را می‌گوید و معاذالخطیب هم تقریبا چنین پیشنهادی را مطرح کردند البته پیش شرط‌هایی را مطرح کردند.

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران طرح شش ماده‌ای را ارائه کرده است که ناظر بر همین مساله است مبنی بر اینکه خشونت ‌ها متوقف شود و معارضه و دولت بنشینند و مذاکره کنند و دولت انتقالی تشکیل دهند.

صالحی با اشاره به نشستی که در قاهره در این باره برگزار شده است، گفت: در آن نشست سران سه کشور ایران، مصر و ترکیه پیشنهادهای خوبی را ارائه کردند و در حال رایزنی هستیم و احتمالا به یک جمع‌بندی در خصوص پیشنهادها خواهیم رسید و ممکن است خود مصری‌ها در یکی دو هفته آینده این پیشنهادات و نتیجه‌گیری‌ها را اعلام کنند ما فکر می‌کنیم این پیشنهادات خوب است و در برگیرنده آرای مختلف موجود است که امیدوارم با همت آقای مرسی، رییس جمهور مصر بتوان به یک برون رفت از شرایط فعلی رسید.

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره هماهنگی‌ها با گروه‌های مخالف درباره نشست ماه آینده در مسکو اظهار کرد: ما با روس‌ها در تماس دائم هستیم نظر ما و آنها و چینی‌ها و حتی بیانیه ژنو 2 یکی است اولین چیزی که می‌خواهیم توقف خشونت ها است و این اولین چیزی است که باید صورت گیرد و بعد هم معارضه ودولت بدون پیش‌شرط با یکدیگر مذاکره کنند. گفت‌وگو یک فرایند است وقتی این فرآیند آغاز شود خیلی از این مسائل در خلال این روند قابل حل و فصل است.

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...