سازمان ناسا به تازگي به انتشار يك اطلس جديد از بيش از 560 ميليون ستاره، كهكشان و سيارك پرداخته كه بيشتر آنها تاكنون مشاهده نشده بودند.
به گزارش ايسنا، بيش از 18 هزار تصوير توسط تلسكوپ فضايي مادون قرمز وايز ناسا ثبت شدهاند.
دانشمندان با استفاده از اين تلسكوپ موفق به كشف ستارههاي كوتوله Y شدند كه تارترين ستارههاي خانوادههاي كوتولههاي قهوهاي هستند. طبق استانداردهاي خورشيدي، اين ستارهها، فوقالعاده سرد محسوب ميشوند. يكي از اين ستارهها كه در سال 2011 كشف شده از دماي 26 درجه سانتيگراد برخوردار است. در مقابل، دماي سطحي خورشيد بيش از 5500 درجه سانتيگراد است.
دانشمندان همچنين توانستند نخستين سيارك با مدار يكسان با زمين را با اين تلسكوپ شناسايي كنند. سيارات نپتون، مشتري و مريخ نيز از اين سياركهاي موسوم به تروجان برخوردارند اما شناسايي تروجان زمين با سختي مواجه بوده چرا كه اين سياركها تنها در نور روز قابل مشاهده هستند.
همچنين تلسكوپ وايز در پژوهشي در مورد سياركهاي نزديك به زمين نشان داد كه اجسام مقياس ميانگين كمتري به نسبت تصورات پيشين وجود دارند.
تلسكوپ وايز كه در دسامبر 2009 به فضا پرتاب شده، سال 2010 را به جستجوي تمام آسمان با استفاده از چهار طيف نوري مادون قرمز پرداخته كه اين تلسكوپ را قادر به ثبت اجسام بسيار تار و غيرقابل مشاهده كرد.
در اين فرآيند، وايز به جمعآوري بيش از 2.7 ميليون تصوير و 15 تريليون بايت داده پرداخته كه دانشمندان از آن زمان در حال بررسي آنها هستند.
رونمایی ناسا از اطلس جدید جهانی
![عکس خبري -رونمايي ناسا از اطلس جديد جهاني](https://www.namanews.com/Pictures/1950.jpg)
۱۳۹۰/۱۲/۲۸
![اخبار مرتبط](/Images/RelatedNews.png)
![نظرات کاربران](/images/Comments.png)