نسخه چاپی

كاهش فروش سلاح در بازارهای جهانی

"موسسه بین المللی تحقیقات صلح استكهلم" از كاهش فروش بزرگترین شركت‌های تسلیحاتی جهان در سال 2011 خبر داد.

به گزارش نما به نقل از ایسنا، "موسسه بین المللی تحقیقات صلح استکهلم" (سیپری) براساس تازه ترین مطالعه خود اعلام کرد که برای اولین باز از اواسط دهه 90 تاکنون حجم معاملات 100 شرکت بزرگ تسلیحاتی جهان صرف نظر از شرکت‌های چینی با کاهش همراه بوده است.

به گزارش مجله آلمانی اشپیگل، این موسسه اعلام کرد که میزان معاملات 100 شرکت برتر تسلیحاتی در سال 2011 نسبت به سال ماقبل آن 5 درصد کاهش را تجربه کرده است؛ علاوه بر این طبق این مطالعه تجارت سلاح‌های سایبری بخش مهمی از رشد بازار تسلیحات را به خود اختصاص داده است.

مطالعه سیپری می‌افزاید: کاهش حجم معاملات شرکت‌های تسلیحاتی برای اولین باز از سال 1994 مشاهده شده و به این ترتیب حجم تبادلات این شرکت‌های بزرگ درزمینه خرید و فروش سلاح و تسلیحات نظامی در سال 2011 نسبت به سال ماقبل آن با 5 درصد کاهش به 307 میلیارد یورو رسیده است.

به گزارش اشپیگل این کاهش که از زمان پایان جنگ سرد تاکنون بی سابقه بوده است با دلایلی چون بحران اقتصادی و کاهش بودجه نظامی کشورها، خروج از خاک افعانستان و عراق قابل توجیه است.

به ویژه دلایل فوق زمینه ساز کاهش حجم تبادلات تسلیحاتی در آمریکا و کشورهای اروپای غربی بوده است.

در همین حال تحریم‌های موقت علیه لیبی در سال 2011 نیز باعث کاهش این معاملات شده است.

اشپیگل در ادامه می‌افزاید که کاهش تولید، تخصصی سازی و تمرکز روی ادوات غیر نظامی از واکنش‌های مهمترین شرکت‌های تسلیحاتی به بحران اقتصادی بوده است؛ در این میان آمریکای لاتین، خاورمیانه و آسیا روزنه امید تجار اسلحه بوده‌اند.

علاوه بر این سیپری اعلام کرد که شرکت "لاکهید مارتین" در آمریکا با حجم معاملاتی بالغ بر 3 / 36 میلیارد دلارهمچنان جایگاه بزرگترین شرکت تسلیحاتی جهان را به خود اختصاص داده است.

شرکت بوئینگ و شرکت انگلیسی BAE Systems of Britain نیز به ترتیب جایگاه دوم و سوم بیشترین حجم معاملات تسلیحاتی در سال 2011 را به خود اختصاص داده‌اند.

اطلاعات مربوط به حجم معادلات نظامی چین در مطالعه سیپری ارزیابی نشده است.

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...