نسخه چاپی

ضدحال هسته ای آمریكایی ها به نتانیاهو

بنابر نتیجه‌ گزارش تحقیقی یك موسسه تحقیقاتی آمریكایی به نظر نمی‌رسد كه اگر ایران به سلاح اتمی دست یابد، كشورهای دیگر منطقه و به‌ ویژه عربستان سعودی نیز درصدد ساخت چنین سلاح‌هایی برآیند.

به گزارش نما، جام‌نیوز به نقل از سایت دویچه وله (DW) نوشت: «بنابر نتیجه‌ گزارش تحقیقی یک موسسه تحقیقاتی آمریکایی به نظر نمی‌رسد که اگر ایران به سلاح اتمی دست یابد، کشورهای دیگر منطقه و به‌ ویژه عربستان سعودی نیز درصدد ساخت چنین سلاح‌هایی برآیند. این گزارش از سوی اتاق فکر آمریکایی "مرکز امنیت نوین آمریکا" منتشر شده که یکی از موسسات مشورت‌دهنده به پنتاگون و کاخ سفید است. این گزارش ۲۴ صفحه‌ای می‌گوید اگرچه اسرائیل، گروه‌های لابی این کشور در آمریکا و نیز گروه‌های نئومحافظه‌کار اصرار دارند که دستیابی ایران به بمب اتم، به مسابقه‌ تسلیحاتی در منطقه می‌انجامد، اما شواهد چیز دیگری می‌گوید.»

این سایت ادامه داد: «براساس این گزارش تحلیل‌ها نشان می‌دهد که بعید است مصر و ترکیه هم در مسیر تجهیز به سلاح اتمی گام بردارند. این گزارش می‌گوید، دولت فعلی مصر روابط خوبی با ایران دارد و به ایران به چشم "خطر بالقوه" نگاه نمی‌کند. ترکیه نیز در حال حاضر به دلیل همکاری مستمر با ناتو و استقرار سامانه دفاعی ناتو در خاک این کشور نیازی ندارد برنامه تولید سلاح اتمی برای تامین امنیت مرزهای خود باشد. پیش از این زمزمه‌ها و اخبار تاییدنشده‌ای به گوش می‌رسید که عربستان سعودی که از رقبای اصلی ایران در منطقه به شمار می‌رود، شاید درصدد دستیابی به سلاح اتمی باشد. با این ‌حال این گزارش تحقیقی نتیجه می‌گیرد که احتمال اینکه عربستان سعودی نیز دنبال دستیابی به سلاح اتمی باشد، ضعیف است. این درحالی است که عربستان با اسرائیل هم که مجهز به سلاح اتمی است رابطه‌ خوبی ندارد.»

"مرکز امنیت نوین آمریکا" می‌گوید نگرانی عربستان سعودی از آسیب‌دیدن وجهه بین‌المللی این کشور و مناسبات تجاری و روابط حسنه‌اش با ایالات متحده آمریکا مهمترین دلایلی هستند که مانع از این می‌شوند که این کشور هم به دنبال دستیابی به سلاح اتمی باشد. گزارش در عین‌حال تاکید دارد که اگرچه رابطه ایران و عربستان سعودی در سال‌های اخیر متشنج بوده است، اما عربستان نیز به ایران به عنوان دشمن و "خطر بالقوه" در منطقه نگاه نمی‌کند.

با این حال، این اتاق فکر آمریکایی که برخی از مشاوران ارشد نهادهای دفاعی و امنیتی دولت اوباما سابقه حضور و فعالیت در آن را دارند، پیشنهاد می‌کند که اگر عربستان به دنبال برنامه اتمی رفت، آمریکا به این کشور کمک کند. آنها تاکید دارند که کمک‌ها باید در این راستا باشد که برنامه اتمی عربستان "صلح‌آمیز" و با مقاصد علمی و دارویی باقی بماند و به سوی تولید سلاح هسته‌ای نرود. مشاوران ارشد این موسسه در این گزارش می‌گویند آمریکا در صورت لزوم باید به پاکستان فشار بیاورد تا در آینده به عربستان برای تولید سلاح هسته‌ای کمک نکند. این تحقیق همچنین تاکید می‌کند این نظریه که اگر کشوری در منطقه سلاح اتمی در اختیار داشته باشد، کشورهای همسایه نیز به دنبال برنامه تسلیحاتی می‌روند، معمولا در واقعیت رخ نمی‌دهد. پنجاه سال بعد از آنکه چین به آزمایش هسته‌ای دست زد، تنها اسرائیل، هند، پاکستان و کره شمالی، سلاح اتمی ساختند.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی بارها در صحبت‌های خود در لزوم حمله نظامی به ایران اعلام کرده است که اگر ایران به سلاح اتمی دست یابد، مسابقه تسلیحاتی در خاورمیانه گریز ناپذیر شده و جهان تغییر خواهد کرد.

به گزارش بی بی سی فارسی(BBC Persian)، ارگان رسمی نظام سلطنتی انگلیس، کالین کال از مقام‌ها سابق وزارت دفاع آمریکا و از نویسندگان این گزارش در واشنگتن می‌گوید: «برداشت متعارف، حداقل در واشنگتن این است که اگر ایران به سلاح اتمی دست یابد عربستان سعودی هم همین کار را خواهد کرد، آن هم با سرعت زیاد. بیشتر ناظران فکر نمی‌کنند که عربستان توانایی تولید سلاح اتمی در آینده نزدیک را داشته باشد. خیلی‌ها نگرانند که ریاض با پاکستان قرار گذاشته باشد تا از آنها سلاح اتمی خریداری کند، اما گزارش ما اعلام می‌کند که این برداشت متعارف احتمالا اشتباه است. دشواری و هزینه شروع یک برنامه سلاح‌های اتمی در تمرد از قوانین بین المللی و خواسته‌های واشنگتن، که متحد ریاض است، مانعی قوی در سر راه آن به شمار می‌رود. احتمال اینکه از پاکستان آن را بگیرند هم بزرگنمایی شده است چرا که عربستان از امضاء کنندگان معاهده پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی است.»

۱۳۹۱/۱۲/۳

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...