نسخه چاپی

خشم مردم تركیه از مواضع ضد سوری آنكارا

عکس خبري -خشم مردم ترکيه از مواضع ضد سوري آنکارا

مفسر سیاسی ساكن بیروت به پرس تی‌وی گفته است موضع دولت تركیه در قبال اوضاع سوریه «تاثیرات منفی زیادی بر خود تركیه خواهد گذاشت.»

به گزارش نما به نقل از پرس تی وی، کشور سوريه از اواسط مارس ۲۰۱۱ ميلادي صحنه خشونت و ناآرامي است. بسياري از مردم اين کشور از جمله تعداد زيادي از نيروهاي مسلح در جريان ناآرامي‌‌هاي سوريه جان خود را از دست داده‌‌اند. دولت سوريه مي‌گويد که ناآرامي‌‌ها از خارج از اين کشور سازمان‌‌دهي و هدايت مي‌‌شوند و گزارش‌‌هايي وجود دارد که نشان مي‌‌دهد، شمار زيادي از شبه‌‌نظامياني که با دمشق وارد جنگ شده‌‌اند از اتباع خارجي هستند.

پرس تي‌وي در مصاحبه با انتفاض قنبر، تحليلگر سياسي از بيروت به بررسي بيشتر اين مساله پرداخته است که برگردان آن را در ادامه مي‌خوانيد.

پرس تي‌وي: به نظر شما چرا ترکيه به همراه ساير حاميان گروه‌هاي مسلح سوريه از پيشنهاد بشار اسد براي مذاکره با مخالفان استقبال نکرده است؟

قنبر: ما درباره تاريخ منطقه اطلاعاتي داريم. ۴ کشور عراق، ايران، سوریه و ترکيه بارها تحت تاثير عوامل خارجي قرار گرفته‌اند و قطر و عربستان نيز از طريق ترکيه در سوريه مداخله مي‌کنند.

با اين وجود، به نظر من ما بايد به اين مساله به شيوه‌اي عاقلانه و نه خصومت‌آميز بنگريم. ما در دوره حکومت صدام حسين بر عراق شاهد جنگ اين کشور با ايران بوديم و همچنين حمله عراق به کويت.

بنابراين به نظر من با وجود اين‌که با دخالت ترکيه مخالفم اما بايد صبر کنيم و ببينيم دو طرف در سوريه چه مي‌کنند. ترکيه صرف‌نظر از مداخله‌اش در مساله سوريه مي‌تواند نقش مثبتي در اين زمينه ايفا کند. همان‌طور که مي‌دانيم ترکيه بزرگترين واردکننده نفت از ايران است و در بازسازي کردستان عراق و حتي خود عراق نقش مهمي ايفا کرده است.

پرس تي‌وي: ما شنيده‌ايم که نوري المالکي مي‌گويد ترکيه براي ايجاد يک درگيري فرقه‌اي در عراق تلاش مي‌کند. ما شاهد اعتراضات ضد دولتي در استان الانبار و مناطق ديگر عراق نيز بوديم و مالکي به اين نکته نيز اشاره کرد که معترضان تصاوير رجب طيب اردوغان را در دست داشتند و اين نشان مي‌دهد که اردوغان در حال مداخله و تلاش براي ايجاد درگيري فرقه‌اي در کشور عراق است. نظر شما چيست؟

قنبر: ميزان صادرات نفت از کردستان عراق يک نکته است.

بنابراين بسياري از مردم فکر مي‌کنند که اين درآمد نفتي به دولت کردستان اختصاص مي‌يابد اما اين درست نيست. اين درآمد در اختيار دولت فدرال قرار مي‌گيرد. دولت کردستان فقط کارآفريني مي‌کند و فرصت‌هاي خوبي براي اقتصاد اين کشور فراهم مي‌کند.

مساله دوم اين است که به نظر من بسياري از مردم عراق احساس مي‌کنند تحت ستم هستند و برخي از خواسته‌هاي معترضان در استان‌هاي غربي اين کشور نيز مشروع است. حتي آقاي نوري المالکي نيز گفت که آن‌ها بخشي از مردم عراق هستند و برخي از درخواست‌هاي‌شان قانوني و مشروع است.

اما متاسفانه پيگيري کمک از قدرت‌هاي خارجي در عراق از زماني که صدام ريشه‌هاي حق حاکميت اين کشور را نابود کرد به ميزان زيادي اتفاق مي‌‎افتد و حالا ما تلاش مي‌کنيم که اين کشور را بازسازي کنيم.

پرس تي‌وي: يعني به نظر شما وقتي درگيري سوريه آغاز شد و ترکيه مداخله کرد روابط اين کشور با عراق تغيير کرد؟ برخي تحليلگران گفته‌اند که ترکيه در حال حاضر تلاش مي‌کند با استفاده از دولت منطقه‌اي کردستان به عنوان يک نيروي نيابتي بدون مداخله مستقيم در درگيري‌ها کنترل تحولات شمال سوريه را به دست بگيرد.

قنبر: من اطلاعاتي در اين زمينه ندارم اما شخصا با موضع ترکيه در قبال سوريه مخالفم. به نظر من آن‌چه که ترکيه در سوريه در حال انجام آن است تاثير بسيار منفي بر خود ترکيه مي‌گذارد و ما شاهد برگزاري تظاهرات‌هاي روزانه بر ضد اين سياست در اين کشور هستيم و فکر مي‌کنم مردم ترکيه از سياست‌هاي آنکارا در قبال سوريه خشمگين هستند.

با اين وجود، ترکيه هنوز هم روابط بسيار خوبي با ايران دارد. آنکارا در قبال مساله فلسطين موضع بسيار خوبي اتخاذ کرده و از مردم اين کشور حمايت مي‌کند.

من به کشورهاي منطقه مي‌گوييم بياييد اختلافات را کنار بگذاريم و به کشورهاي ديگر جهان اجازه ندهيم از اين فرصت سوءاستفاده کنند و در منطقه آشوب به پا کنند زيرا اين امر به نفع عراق، سوريه يا ترکيه نيست.

۱۳۹۱/۱۲/۳

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...