نسخه چاپی

ایران تحت فشار و تهدید گفت‌وگو نخواهد كرد

عکس خبري -  ايران تحت فشار و تهديد گفت‌وگو نخواهد کرد

سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نیویورك سیاست كنونی آمریكا در قبال ایران موسوم به سیاست دوسویه فشار و تعامل را فاقد منطق و اجتماع ضدین دانست.

به گزارش نمابه نقل از ایسنا، محمد خزاعی طی سخنانی در انجمن آسیای نیویورک، تاکید کرد: به طور اصولی جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود را برای انجام مذاکرات سازنده بر مبنای احترام متقابل میان تهران و واشنگتن اعلام نموده است، اما ایران تحت فشار و تهدید مذاکره نخواهد کرد.

وی در جلسه ای با حضور بیش از ٢٠٠ نفر از مقامات ارشد سازمان ملل متحد، سفرا و نمایندگان دائم کشورها نزد سازمان ملل متحد، دیپلمات‌های مقیم نیویورک، نخبگان و دانشگاهیان آمریکایی و همچنین برخی مقام‌های پیشین آمریکا، در موسسه «انجمن آسیا»ی نیویورک، دیدگاه‌های جمهوری اسلامی ایران درباره مذاکرات جمهوری اسلامی ایران و گروه 1+5، آخرین تحولات در مناسبات ایران و امریکا و سیاست‌های منطقه‌ای کشورمان را تشریح کرد.

وی با نقل فرازهایی از بیانات اخیر مقام معظم رهبری درباره موضوع مذاکره با آمریکا افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامی گفتند ما منطقی هستیم، مقامات و مردم ما منطقی هستند و رفتار منطقی را درک می‌کنند، آمریکایی‌ها باید نشان دهند که نمی‌خواهند تهدید کنند و نشان دهند که آماده رفتار و گفتار منطقی هستند.

سفیر و نماینده دائم کشورمان با اشاره به پیشنهادات اخیر امریکا برای گفت‌وگوی مستقیم تصریح کرد: همان‌گونه که اعلام کرده‌ایم، در صورتی‌که آمریکا تعهد خود را به گفت‌وگو بر پایه احترام متقابل نشان دهد و به طور مستمر شاهد اعمال فشار علیه ایران نباشیم، ما گفت‌وگو را گامی در جهت ایجاد فضای اعتماد و مسیری درست ارزیابی می‌کنیم.

وی افزود: اگر شرایطی ایجاد شود که ما بدانیم گفت‌وگو نتیجه‌مند است، مطمئنا آن را به طور جدی مورد توجه قرار خواهیم داد. لذا برای غلبه بر شرایط کنونی باید زمینه مساعدی فراهم شود که برخی از مهمترین عوامل موثر در تغییر این شرایط عبارتند از: تغییر برداشت کنونی آمریکا از مذاکرات، احترام متقابل به حاکمیت ملی و مستقل ایران، عدم مداخله در امور داخلی ایران، اعتمادسازی دوطرفه، کنار گذاشتن سیاست‌های متناقض فشار و تعامل، وجود حسن نیت و اراده سیاسی برای تفاهم احساس ضرورت نسبت به همکاری‌های دوجانبه در منطقه و تمرکز بر منافع مشترک گسترده میان دو کشور.

وی در پاسخ به سوالی درباره سخنان اخیر رهبر معظم انقلاب درباره مذاکره با آمریکا گفت: رسانه‌های غربی سخنان رهبری را مغلوط و با تفسیر خود منتشر کردند.

خزاعی افزود: زمانی‌که مقام معظم رهبری که یک مرجع عالی مذهبی نیز هستند، گفتند؛ من به عنوان یک انقلابی صحبت می‌کنم، در واقع منظور این بود که آن‌چه را که به زبان می‌آورند صادقانه و از صمیم قلب و به دور از سیاسی‌کاری دیپلمات‌ها می‌گویند.

وی افزود: ممکن است افرادی بگویند که جمهوری اسلامی ایران مخالف گفت‌وگو و تعامل است و این را بهانه‌ای برای غیرمنطقی خواندن ایران قرار داده و در نتیجه به دنبال گزینه‌های جایگزین برای آن باشند، اما من باید تاکید کنم که آن‌ها کاملا اشتباه می‌کنند، ملت ایران ملتی منطقی است و هرگز مخالف گفت‌وگو با سایر کشورها منجمله آمریکا نبوده است، اگر شرایط مناسبی ایجاد شود و ما به این نتیجه برسیم که مذاکرات می‌تواند مثمر ثمر باشد، بدون شک آن را به طور جدی مد نظر قرار خواهیم داد.

وی افزود: سیاست کنونی آمریکا در قبال ایران موسوم به سیاست دوسویه فشار و تعامل دارای منطق و قابل فهم نمی‌باشد و اجتماع ضدین است که توسل به یکی به معنای نفی دیگری است. اما متاسفانه برای برخی در آمریکا اکنون توسل به فشار به هدف تبدیل شده و به اشتباه تصور می‌شود که ایران زیر فشار به مذاکرات روی می‌آورد و حتی از مذاکرات می‌خواهند به عنوان ابزاری برای فشار استفاده کنند.

سفیر و نماینده دائم ایران نزد سازمان ملل خاطرنشان کرد: در چند سال اخیر شکاف عمیقی بین مواضع اعلامی و عملی آمریکا مشاهده می‌شود.

وی در این رابطه با ذکر نمونه‌هایی از مواضع اعلام شده از سوی دولتمردان آمریکایی درباره گفت‌وگو و مذاکره با ایران و در مقابل فهرستی از اقدامات عملی آمریکا شامل تصویب بودجه‌ای برای مداخله در امور ایران، دستور العمل‌ها و قوانین دولت و کنگره آمریکا برای اعمال تحریم‌های گسترده علیه کشورمان و اقداماتی مانند جنگ سایبری علیه تاسیسات هسته‌یی کشورمان و خارج ساختن نام گروهک منافقین از فهرست گروه‌های تروریستی آمریکا تاکید کرد: تحریم‌ها به عنوان بخشی از اقدامات مخرب و غیرسازنده به معنای اعلام جنگ اقتصادی علیه ملت ایران به شمار می‌رود، در حالی‌که در این مدت اگر جمهوری اسلامی ایران کوچکترین نشانه‌ای از تغییر عملی در رفتار دولت آمریکا مشاهده می‌کرد، مطمئنا با نظر مثبت با آن برخورد می‌نمود.

وی با اشاره به گفت‌وگوهای آتی ایران و 1+5 در قزاقستان گفت: خط قرمز ما حق غنی‌سازی اورانیوم در چارچوب ان.پی.تی و نه سطح و میزان غنی‌سازی اورانیوم است. این‌ها مواردی هستند که هیأت مذاکره کننده ایرانی درباره آن تصمیم می‌گیرند و بحث خواهد شد.

خزاعی افزود: جوهر بحث ما به رسمیت شناختن حق هسته‌یی ایران است. ایران باید بتواند از حقوق خود مبتنی بر معاهده پیمان عدم اشاعه (ان.پی.تی ) استفاده کند.

وی با اشاره به فتوای مقام معظم رهبری درباره ممنوعیت سلاح‌های هسته‌یی گفت: ما این فتوا را به عنوان سند رسمی به شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل ثبت کرده‌ایم و این فتوا زمینه مهمی برای اعتمادسازی درباره ماهیت برنامه اتمی ایران به وجود آورده است؛ چراکه پیروی از فتوای رهبر مذهبی ضروری است و غیرقابل سرپیچی می‌باشد.

وی با اشاره به این‌که «ایران برای دو سال و نیم غنی‌سازی را تعلیق کرد» گفت: حتی این اقدام ایران بی‌نتیجه بود و هیچ پاسخ مناسبی از سوی آمریکا و غربی‌ها دریافت نگردید.

سفیر و نماینده دائم ایران نزد سازمان ملل به مخالفت دولت اوباما با توافقنامه تهران که با میانجیگری برزیل و ترکیه امضاء شد، اشاره کرد و آن را نمونه‌ای دیگر از رفتار نادرست دولت آمریکا با تلاش‌های دیپلماتیک ایران برای اعتمادسازی دانست، در حالی‌که قبل از آن دولت آمریکا از برزیل و ترکیه خواسته بود با ایران به توافق برسند ولی بعدا خلف وعده کرد.

وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره تحولات سوریه تاکید کرد: این مردم سوریه هستند که درباره سرنوشت خود باید تصمیم بگیرند و ما معتقدیم نباید در امور داخلی کشورها از جمله سوریه دخالت نمود. در سوریه باید خشونت سریعا متوقف گردد و کمک به گروه‌های افراطی و تروریستی که متاسفانه برخی کشورها آن‌ها را جزءمخالفین حکومت سوریه محسوب می‌کنند، متوقف شود. جمهوری اسلامی ایران همواره تاکید کرده است که هرگونه اقدام از سوی سازمان ملل و فرستاده ویژه آن در جهت حل و فصل مسائل سوریه باید مورد حمایت قرار گیرد.

وی در این رابطه توضیحاتی در مورد رایزنی‌ها و حمایت‌های جمهوری اسلامی ایران از نمایندگان ویژه سازمان ملل در امور سوریه‌ ارائه نمود.

خزاعی با اشاره به طرح شش ماده‌ای جمهوری اسلامی ایران درباره سوریه که شامل توقف خشونت، توقف ارسال سلاح برای مخالفین حکومت بشار اسد، ایجاد مصالحه بین گروه‌های مخالف واقعی و دولت و نهایتا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در سوریه بود، به رایزنی‌های جمهوری اسلامی ایران با کشورهای تاثیرگذار در منطقه درباره این طرح اشاره و تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران امیدوار است که در این بستر، مردم سوریه بتوانند برای آینده خویش تصمیم بگیرند.

۱۳۹۱/۱۲/۴

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...