نسخه چاپی

ارزیابی رسانه های غربی از جلیلی

به گزارش نما، روزنامه کیهان در ستون ویژه خود نوشت:

ارزيابي رسانه هاي غربی از قاطعيت جلیلی

رسانه هاي غربي رئيس هيئت ايراني در مذكرات با نمايندگان 1+5 را فردي قاطع و سازش ناپذير كه وفادار به ايدئولوژي انقلاب مي باشد معرفي مي كنند.

خبرگزاري رويتر، سعيد جليلي را نماينده رهبر ايران در مذاكرات توصيف كرده و نوشت: چالش پيشروي غرب، پيشبرد مذاكرات به نحوي است كه با ديدگاه هاي مذهبي و انقلابي وي مغايرت نداشته باشد.جليلي كه از پنج سال پيش مذاكره كننده ارشد ايران است، همواره اعلام كرده كه حرف ايران برخورداري از حق استفاده از انرژي صلح آميز هسته اي است.

رويتر با بيان اينكه موضع جليلي حمايت قاطع از رهبر عالي ايران است، مي نويسد: او پاي راستش را در دهه 1980 و در جنگي از دست داد كه در آن انقلاب نوپاي شيعي ايران در معرض خطر تهديد صدام قرار داشت و كشورهاي حاشيه خليج فارس و غرب همه از عراق حمايت مي كردند. جليلي آمريكا و اروپا را در حمايت از عراق عليه ايران مقصر مي داند. وقتي او پاي ميز مذاكره مي نشيند، مطمئنا تجربياتش جايي در گوشه ذهنش وجود دارند.

رويتر مي افزايد: جليلي يك مذاكره كننده جدي است و به شدت به برنامه هسته اي و حقوق مسلم ايران در اين زمينه معتقد است. او به هيچ عنوان از جمله افرادي نيست كه تن به سازش دهد.طبق اسنادي كه در سايت «ويكي ليكس» منتشر شد، چند روز پس از انتصاب جليلي به عنوان رئيس هيئت مذاكره كننده ايراني، آمريكا از اين اقدام به عنوان حركتي در جهت جلوگيري از سازش در زمينه مسئله هسته اي و نشانه «سخت تر شدن موضع ايران در اين مذاكرات» ياد كرد.

سند ديگري از وزارت خارجه آمريكا كه تاريخش به 25 ژانويه 2008 باز مي گردد، حاكي از آن است كه يك مقام اتحاديه اروپا جليلي را محصول واقعي انقلاب ايران خواند.به نوشته خبرگزاري، رويتر چالش پيش روي قدرت هاي بزرگ اين است كه تلاش كنند بحث هاي مذاكرات به نحوي پيش رود كه مانع از به چالش كشيدن وفاداري ايدئولوژيكي جدي جليلي نسبت به نظام حكومت ديني ايران شود.

«كريم سجادپور»، عضو «موسسه كارنگي» واشنگتن گفت، تجربه جليلي از جنگ عراق باعث شده است اين جهان بيني انقلابي مبني بر اين كه غرب منفور است در وي نهادينه شود.روزنامه آلماني زود دويچه سايتونگ نيز در گزارش مشابهي نوشت: ديپلمات هاي غربي كه با سعيد جليلي سر و كار داشته اند او رامذاكره گري سرسخت و آشتي ناپذير توصيف مي كنند كه با استحكام كامل از مواضع خود دفاع مي كند.

اين روزنامه مي افزايد: اظهارات مذاكره كننده ارشد جمهوري اسلامي درباره ظلمي كه غرب در برابر ايران انجام مي دهد و نيز موقعيت مناسب ايران در جامعه جهاني آميخته با طعنه بيان مي شوند.روزنامه آلماني مي نويسد: جليلي به لحاظ ايدئولوژيكي و مذهبي ثابت قدم است و تمايلي به سازش ندارد.

روزنامه سوئيسي تاگس آنزيگو نيز معتقد است: سعيد جليلي مذاكره كننده ارشد ايراني از مواضع جمهوري اسلامي عقب نشيني نمي كند و ديپلمات هاي غرب اميد ندارند كه چنين اتفاقي رخ بدهد.

تقويت حضور ايران در اقيانوس آرام موجب نگراني واشنگتن شده است.روزنامه الشرق الاوسط با انتشار اين خبر نوشت: در حالي كه تحركات نظامي ايران در آب هاي آزاد بين المللي رو به گسترش است، مقامات پنتاگون نگراني خود را از ادامه بن بست سياسي در خصوص بودجه دفاعي و تاثير آن در مناطق بحراني در جهان اظهار كردند.

الشرق الاوسط افزود: فرماندهان نظامي از اينكه گسترش بحران بتواند جلوي قدرت آمريكا را در دفاع و نشان دادن واكنش در قبال تهديدها و استفاده از قدرت يا به كارگيري آن در آسيا و ديگر مناطق جهان بگيرد، نگران هستند.جاناتان گرينرت رئيس عمليات دريايي آمريكا به اعضاي كنگره اين كشور نسبت به ناتوان بودن نيروهاي آمريكايي در واكنش سريع در مقابله با هرگونه بحران هشدار داد.وي گفت: كاهش بودجه ما را مجبور به لغو آموزش ها و تمرينات دريايي و حفاظت از هواپيماها و جلوگيري از طرح استقرار نيروها كرده است.

تأسف ديپلمات ارشد انگليس از سقوط اصلاح طلبان در ايران

وزير خارجه انگليس در دوره رياست جمهوري خاتمي، نسبت به از دست رفتن آن دوره شيرين ابراز تأسف كرد.
جك استرا حد فاصل سال هاي 2001 تا 2006 وزير خارجه انگليس بود و به همراه وزراي خارجه فرانسه و آلمان به تهران آمد و بيانيه موسوم به تهران را امضا كرد. ايران در دوره فعاليت استرا و حضور اصلاح طلبان در دولت و مجلس، تمام فعاليت هاي اتمي خود را براي دو سال و نيم تعليق كرد اما طرف غربي به تعهدات بي مايه خود شامل فروش قطعات يدكي هواپيما و تروريست تلقي كردن گروهك تروريستي منافقين عمل نكرد.

بي بي سي با اشاره به كتاب خاطرات تازه منتشر شده جك استرا مي نويسد: او در فاصله اي كوتاه 5 بار به ايران سفر كرد. «ديگر به جريان عادي كار آشنا بودم، وقتي هواپيما مي نشست، كارمندان زن همراه با شوخي هاي بسيار- كه من هم معمولاً سردمدارش بودم- بايد روسري و مانتوهاي خود را به تن مي كردند».

در ميان همكاري هاي رو به گسترش امنيتي ايران و آمريكا [بر سر افغانستان] ناگهان ضربه اي اساسي به همه چيز وارد شد كه تعجب اروپايي ها و بهت ايران را به دنبال آورد؛ سخنراني سالانه رئيس جمهور آمريكا در كنگره و قرار دادن نام ايران در كنار كره شمالي و عراق به عنوان محور شرارت. ترديدهاي سنتي در جمهوري اسلامي نسبت به صداقت آمريكايي بار ديگر بالا گرفت. جك استرا مي گويد نمي داند گنجاندن نام ايران در اين فهرست عامدانه بوده يا از روي سهل انگاري اما به نظر او از نظر استراتژيكي و راهبردي «فاجعه» بود.

استرا مي نويسد كه آمريكايي ها «اگر درك دقيق تري از وضعيت پيچيده نخبگان ايران داشتند- نه ديدگاهي تك بعدي كه ايران كشوري ديكتاتوري است- در مي يافتند كه موضعي چنين دفعي، قدرت مردي را كه روابط بهتر و تازه اي با غرب آغاز كرده- يعني خاتمي- تا چه حد تضعيف مي كند و در برابر، قدرت هاي تيره و تيره تر را كه موقعيت شان به شيطان و اهريمن نشان دادن آمريكا وابسته است، تقويت مي كند.»
استرا اما توضيح نمي دهد كه چرا انگليس و دو كشور ديگر اروپايي در قبال امتيازهايي كه اصلاح طلبان مي دادند، به حداقل تعهدات خود پايبند نماندند و هنگامي كه ديپلمات هاي ايراني گفتند تعليق موقت فعاليت هاي اتمي كي تمام مي شود، پاسخ شنيدند از نظر ما بهترين تضمين، تعطيلي دايمي برنامه اتمي ايران است؟! استرا اما امضاي بيانيه تهران را يك روز استثنايي در خاطرات خود توصيف كرده است. آن زمان از قول استرا گفته شد كه ما ميوه اشغال افغانستان و عراق را در تهران چيديم(!)

استرا با ابراز تأسف از سقوط اصلاح طلبان، آن را محصول سياست نئوكان هاي آمريكا توصيف مي كند و اين در حالي است كه در همان دوره بارها مقامات آمريكايي و از جمله جرج بوش تصريح كرده بودند «ما از اصلاح طلبان در ايران حمايت مي كنيم».

بازار داغ دفاع از مفسدان تروريست

بازار دفاع از انواع تروريست ها و مفسدان در محافل معارض جمهوري اسلامي داغ است.يك هفته پس از دفاع صادق-ز در يكي از روزنامه هاي زنجيره اي از متهم اول پرونده بزرگ فساد اقتصادي، يك عضو متواري گروهك تروريستي منافقين از مه آفريد امير خسروي جانبداري و با حكم اعدام وي مخالفت كرد.

پيش از اين صادق-ز ضمن مطلبي مدعي شده بود امير خسروي يك كارآفرين نابغه است كه در حق او ظلم مي شود. وي اما به اهداي چمدان هاي پر از پول رشوه كه هر كدام بالغ بر 200 تا 300 ميليون تومان مي شد و آلودن برخي مديران بانكي و اجرايي به ميلياردها تومان رشوه هيچ اشاره اي نكرده بود.

يك هفته بعد، حسين باقرزاده از اعضاي گروهك منافقين دست به قلم شده و اين بار به بهانه مخالفت با اعدام، به مخالفت با اعدام مه آفريد خسروي پرداخت. اين در حالي بود كه بي بي سي و راديو فردا نيز به جانبداري از اين مفسد بزرگ اقتصادي برخاسته اند. باقرزاده پس از رسوايي هاي پي در پي سازمان منافقين مدعي جدايي از اين سازمان شد. وي در مقاله اي كه از سوي سايت ايران امروز منتشر شده، ادعا مي كند داراي سوابق پيكار با سنت اعدام و حامي حقوق بشر است بي آن كه كمترين اشاره به جنايت هاي سازمان منافقين عليه افراد بيگناه و 12 هزار ترور اين سازمان كند.

باقرزاده با ادعاي اينكه اعدام امير خسروي مخالف حقوق بشر است، تصريح كرده كه حاميان اين مفسد گردن كلفت نمي توانند او را از اجراي حكم نجات دهند.يادآور مي شود نامبرده در دوره اصلاحات (سال 78) مقاله اي عليه حكم الهي و قرآني قصاص در روزنامه زنجيره اي نشاط به چاپ رساند.

در همين حال گروه موسوم به ديدبان حقوق بشر در بيانيه اي نسبت به سرنوشت جنايتكاراني كه در پيوند با سازمان موساد و سازمان منافقين به ترور دانشمندان هسته اي ايران پرداختند، ابراز نگراني كرد و خواستار آزادي آنان شد.اين در حالي است كه ديدبان حقوق بشر به هنگام ترور وقيحانه شهداي والامقامي چون شهيدان شهرياري، علي محمدي، احمدي روشن و رضايي نژاد كه با سبعيت تمام و مقابل زن و فرزند خردسال انجام گرفت، كوچك ترين واكنشي نشان نداد.

نفر بعدي كيست؟

«آيا محمد-[ن] نفر بعدي در سريال نفوذ مدحي ها در ميان اپوزيسيون است.»شبكه بالاترين با اشاره به پخش مستند مثلث از تلويزيون كه به نفوذ فردي به نام محمود زماني در حلقه اپوزيسيون خارج نشين اختصاص داشت، نوشت: طي مستندي كه از يكي از شبكه هاي رژيم پخش شد فرد نفوذي بود به نام محمود زماني كه اعلام مي داشت تا 2 هفته پيش با آقاي نوري زاده در لندن در ارتباط تلفني بوده و از ايشان كسب اطلاع مي كرده است.

همچنين جهانشاهي مدير و صاحب امتياز تلويزيون رها تي وي او را به دفتر خصوصي خود دعوت مي كرده و به گونه اي جهانشاهي به زماني اعتماد مي كرده كه وي از زماني درخواست مي كرده است كه بدون اطلاع نوري زاده به دفتر جهانشاهي برود، همچنين زماني اعلام مي كرد كه از تمامي تست هاي امنيتي و روانشناسي و دروغ سنجي جهانشاهي با موفقيت عبور كرده و طي چند سال گذشته مرتب در دبي و لندن با آنها ديدار از نزديك داشته است. اين ديدارها حتي با نمايندگان سرويس هاي جاسوسي آمريكا هم برقرار شده و همگي اين ماجراها زير نظر دستگاه امنيتي اطلاعاتي ايران رصد مي شده است!

اين شبكه صهيونيستي با نگراني مي افزايد: با اتفاق اخير حتما خاطره تلخ مدحي و فاجعه الماسي گيت در ذهن شما متواتر شده است؛ البته از دوستان عذرخواهي مي كنم ولي چاره اي جز هشدار ندارم چون اين روند ادامه دار است و حدس مي زنم نفر بعدي اين آقاي محمد[ن...] است كه تا ديروز خود را سرباز ولايت مي دانست و چفيه به گردن مي انداخت و حالا شده است منتقد بي ترمز و براي همه شاخ و شانه مي كشد.

همزمان سايت اينترنتي نداي سبز (وابسته به پدر و پسر مزروعي) خبر داده كه «محمد- [ن...]» ساك لباس هاي خود را جمع كرده و احتمالا بازداشت خواهد شد(!) آقاي ن گفته كه حدس مي زند به خاطر برخي نوشته هايش بازداشت شود.
«محمد- ن» طي سال هاي اخير ارتباطات خوبي با طيف هايي از گروه هاي معارض به هم زده و اصطلاحا از جيك و پوك آنها باخبر است.

پيشگويي 4 ماه پيش منتقد آمريكايي درباره جايزه اسكار «آرگو»

برخي تحليلگران با توجه به رويكرد فريبكارانه هاليوود اعطاي جايزه اسكار به فيلم ضد ايراني آرگو را از مدت ها قبل قابل پيش بيني دانسته بودند.كيم نيكوليني، منتقد آمريكايي در مقاله اي كه اكتبر 2012(آبان گذشته) در سايت كانتر پانچ منتشر شد، نوشت: «من حاضرم شرط ببندم اين فيلم جايزه اسكار بهترين فيلم را خواهد برد (اگرچه واژه «بهترين» فاصله بسياري با اين فيلم دارد) و اگر اوباما پيروز انتخابات شود، احتمال جايزه بردن آن تقويت مي شود.»

به گزارش پرس تي وي، وي در اين مقاله كه پيش از پيروزي اوباما در انتخابات نوشته شد، تصريح مي كند «در حالي كه به انتخابات نزديك مي شويم، بايد گفت آرگو اثري است هم مسير با تبليغات ليبرال محافظه كار كه توسط هاليوود براي حمايت از سياست هاي ليبرال محافظه كار دولت اوباما ساخته شده است.»

طي هشتاد و پنجمين مراسم جوايز آكادمي (اسكار) در سالن دالبي هاليوود واقع در كاليفرنيا، ميشل اوباما همسر رئيس جمهور آمريكا به طور مستقيم از كاخ سفيد اعلام كرد كه آرگو برنده بهترين جايزه فيلم اسكار شده است.فيلم آرگو كه در ژانر دلهره آور به كارگرداني بن افلك ساخته شده، اقتباسي آزاد از روايت به اصطلاح تاريخي توني مندز، مامور سابق سيا از نجات 6 ديپلمات آمريكايي در جريان تسخير سفارت آمريكا در تهران بعد از انقلاب اسلامي است.

نيكوليني ضمن انتقاد شديد از آرگو به دليل بي توجي كامل به روايت ايراني ها از اين ماجرا، مي گويد «اين فيلم نسخه سانسورشده اي از رويدادهاست.»وي با بيان اينكه «هيچ نكته موثق و معتبري در روايت دستكاري شده اين فيلم از رويدادهاي تاريخي وجود ندارد» تاكيد مي كند، آرگو يك «تبليغات سياسي محض» است.

۱۳۹۱/۱۲/۱۰

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...