نسخه چاپی

بودجه 92 كارشناسی شده، قابل تحقق و مطلوب است

عکس خبري -بودجه 92 کارشناسي شده، قابل تحقق و مطلوب است

معاون بودجه معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور گفت: لایحه بودجه 92 كارشناسی شده، قابل تحقق و مطلوب است.

به گزارش نما به نقل از معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور ، رحیم ممبینی معاون بودجه این معاونت در نشست مشترک معاونان برنامه‌ریزی استانداری‌ها و دستگاه‌های اجرایی، در سخنانی بودجه سال آینده را بودجه کارشناسی، قابل تحقق و مطلوب توصیف و اظهار امیدواری کرد که در سال 1392 وضعیت بهتری از سال جاری داشته باشیم.

وی در تشریح بودجه 92، منابع عمومی را 151 هزار میلیارد تومان ذکر کرد که از این مبلغ جزء درآمدهای کشور بدون درآمد انتقال یافته از هدفمند کردن یارانه‌ها را 77 هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: از این میزان 53 هزار میلیارد تومان سهم درآمدهای مالیاتی خواهد بود که رشد آن نسبت به سال 1391 حدود ۱۶.۸درصد است که با توجه به ظرفیت‌ بالای اقتصاد ملی، به خوبی قابل تحقق است.

وی همچنین سهم سود سهام را در درآمدهای سال آینده 13 هزار میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: سهم درآمدهای مخابراتی و سایر درآمدهای بودجه سال آینده به ترتیب 3700 و 7200 میلیارد تومان پیش‌بینی شده است.

معاون بودجه مبنای محاسبه سهم فروش نفت در بودجه سال آینده را عملکرد ۱۰ماه سال جاری عنوان کرد و افزود: رقم میانگین فروش روزانه نفت یک میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه در روز بوده است و برای سال آینده با در نظر گرفتن جانب احتیاط، رقم آن یک میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه در روز در نظر گرفته شده است.

ممبینی با بیان اینکه تعیین منابع ریالی حاصل از صادرات نفت در بودجه 92 جنبه محاسباتی داشته و به روال سال‌های قبل تعیین نشده، یادآور شد: مبنای قیمت نفت کمتر از قیمت‌های پیش‌بینی شده توسط سایر کشورهای صادرکننده نفت محاسبه و قیمت ارز نیز به صورت شناور مدیریت شده در نظر گرفته شده است.

وی همچنین در ادامه منابع دولت از محل واگذاری دارایی‌های مالی را 7400 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: این میزان در مقایسه با رقم 9 هزار میلیارد تومانی این منابع در بودجه سال جاری، کاهش یافته است.

معاون بودجه، عملکرد منابع نفتی در بودجه 1391، تا پایان سال را 39 تا 40 هزار میلیارد تومان برآورد که که مبنای محاسبه ارز حاصل از آن 1226 تومان خواهد بود.

وی در ادامه تأکید کرد: با توجه به تک نرخی بودن ارز، وصول منابع حاصل از فروش نفت در بودجه 92 قابل تحقق خواهد بود.

معاون بودجه معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور با اشاره به نگاه انقباضی دولت در بخش غیر حاکمیتی بودجه جاری و نگاه انبساطی در بخش وظایف حاکمیتی افزود: میزان مصارف بودجه سال آینده ۱۵۹هزار میلیارد تومان خواهد بود که نسبت به بودجه 144 هزار میلیارد تومانی سال جاری دارای رشد حدود ۱۰ د است.

وی بخشی از این افزایش را ناشی میزان پرداختی به کارکنان شاغل و بازنشسته اعلام اضافه کرد: در مجموع در سال آینده حدود 80 هزار میلیارد تومان در قالب حقوق و سایر وجوه به این اقشار پرداخت خواهد شد. ضمن آنکه تفاوت پرداخت‌ها در دستگاه‌های ملی و استانی حذف شده یا به حداقل رسیده است.

ممبینی در ادامه با اشاره به وظیفه حاکمیتی دولت در زمینه آموزش از پیش‌بینی خرید خدمت در بخش آموزش عمومی و عالی خبر داد و گفت: برای نخستین بار بخشی از بودجه وزارتخانه‌های آموزش و پرورش و آموزش عالی به منظور تربیت دانش‌آموز و دانشجو با توجه به ظرفیت‌سازی که صورت گرفته به بخش خصوصی تخصیص داده خواهد شد.

ممبینی ادامه داد: در بخش بهداشت و درمان نیز به همین روش از ظرفیت بخش خصوصی برای تحقق اهداف حاکمیتی دولت استفاده می‌شود. ضمن اینکه بودجه مناسبی هم به طور جداگانه برای این منظور پیش‌بینی شده است.

معاون بودجه ضمن تأکید بر اجرای طرح پزشک خانواده در ساماندهی فرآیند درمان و جلب رضایت عمومی از منظور کردن اعتبار 2 هزار میلیارد تومانی اجرای این طرح و همچنین بودجه 1500 میلیارد تومانی اجرای سیاست تنظیم خانواده در بودجه سال آینده خبر داد.

ممبینی با تأکید بر اینکه به جز 4 مورد هیچ طرح عمرانی جدیدی در بودجه 92 پیش‌بینی نشده؛ افزود: از ۳۷ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان بودجه عمرانی، اعتبارات طرح‌های با پیشرفت 90 درصدی به بالا و قابل خاتمه یافتن در سال 1392 از اولویت برخوردار شده‌اند و اعتبار مورد نیاز طرح‌های بالای 95 درصد پیشرفت از محل ماده (63) قانون تنظیم تأمین خواهد شد.

وی یکی از نکات شاخص بودجه عمرانی را توجه ویژه به آب و شبکه‌های آب‌رسانی عنوان کرد و افزود: دولت به توسعه شبکه‌های آب و نیز توسعه سواحل دریای عمان نگاهی انبساطی داشته و اعتبارات مناسب را برای این بخش در نظر گرفته است.

ممبینی در ادامه رقم اعتبارات تملک داریی‌های مالی را در سال آینده 8 هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: دولت تلاش کرده تأمین اعتبار لازم برای اصل و فرع اوراق مشارکت سررسید شده، ضمن ایجاد فضای اعتماد، ظرفیت‌های پولی و مالی جدیدی را ایجاد کند.

وی با اشاره به طرح هدفمندسازی یارانه‌ها، از آن به عنوان فرصتی برای رفع اشکالات اقتصاد ملی و کاهش اتکای بودجه به نفت یاد کرد و افزود: از رقم کلی هدفمند کردن یارانه‌ها، 15 هزار میلیارد تومان برای منابع عمومی دولت، 15هزار میلیارد تومان برای تولید و 90 هزار میلیارد تومان برای توانمندسازی اقشار پیش‌بینی شده است.

معاون بودجه معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی با اشاره به تغییر ساختار بودجه و کاهش ردیف‌های بودجه از 300 ردیف اصلی به 61 ردیف گفت: در بودجه سال آینده ضمن شفاف‌سازی ردیف‌ها، ردیف‌های اصلی با معاونت برنامه‌ریزی و سایر ردیف‌ها با وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های ذیربط موافقت‌نامه مبادله خواهند کرد.

ممبینی در پایان گفت: تعداد شرکت‌های دولتی مندرج در بودجه از 436 شرکت به 251 شرکت رسیده و 7 شرکت دولتی نیز به صورت کامل حذف شده‌اند، ضمن اینکه 185 شرکت هم از پیوست 3 حذف شده‌اند، لیکن برابر ساز و کار تعیین شده تا واگذاری کامل، موظف به پرداخت مالیات و سود سهام خود خواهند بود.

۱۳۹۱/۱۲/۱۶

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...