رامین مهمانپرست در خصوص شدت گرفتن مناقشه بین دو کره و تهدید به حمله از هر دو طرف، گفت: فرقی نمی کند که تنش و حالت تهدید آمیز بین کشورهای منطقه در کدام کشور باشد، اصولا برای همه کشورها رشد و توسعه در سایه ثبات و امنیت امکانپذیر است. به خصوص کشورهای منطقه ما که ظرفیت های زیادی برای پیشرفت و توسعه دارند.
وی افزود: ما فکر می کنیم اتفاقی که در منطقه شرق آسیا بین کره شمالی و کره جنوبی و ایالات متحده آمریکا گسترش پیدا می کند باید هر چه سریعتر کنترل و مدیریت شود. طرفین نباید به سمتی حرکت کنند که فضا، فضای تهدید آمیز بماند یا به آن سمت حرکت کند.
مهمانپرست ادامه داد: اقداماتی که تحریک آمیز باشد باید متوقف شود و کشورهایی که از هزاران کیلومتر دورتر به این مناطق می آیند و دست به مانورهای نظامی می زنند، اقداماتشان تحریک آمیز است و ما فکر می کنیم ایالات متحده آمریکا با حضور نظامی در مناطق مختلف دائما به ایجاد بحران و تنش دامن می زند. اگر واقعا قصد مقامات آمریکایی یا برخی کشورهای اروپایی ایجاد ثبات در کشورهای مختلف چه آسیا و چه آفریقا است باید بدانند که رفتار آنها با ادعایی که می کنند مغایرت دارد.
سخنگوی وزارت خارجه گفت: حضور نظامی و زیاده طلبی و رفتار تحریک آمیز، امنیت منطقه را بر هم می زند، طبیعی است که وقتی وضعیت به سمت ناامنی برود ممکن است رفتارهای دو طرف از کنترل و مدیریت خارج شود و آسیب به همه منطقه بزند.
وی تصریح کرد: توصیه ما این است که هیچ کدام از طرفین به سمت رفتار تحریک آمیز و دامن زدن به بحران حرکت نکنند.
سخنگوی وزارت خارجه در خصوص بیانیه اتحادیه عرب مبنی بر تجهیز مخالفان سوری گفت: متاسفانه درباره بحران سوریه برخی از کشورها اصرار بر انتخاب راه حل نادرست دارند. بحران سوریه باید به کمک همه کشورها به ویژه کشورهای منطقه به سمت توقف درگیری ها پیش برود. همه باید به حقوق مردم سوریه احترام بگذارند و اجازه دهند مردم سوریه خودشان آینده شان را انتخاب کنند.
وی گفت: بهترین راه برای اینکه مردم خودشان مشارکت در اداره کشور داشته باشند انتخابات است. انتخابات در شرایطی می تواند برگزار شود که امنیت برقرار باشد و درگیری ها متوقف شود. ممکن است برخی مطرح کنند که در وضعیت فعلی دولت سوریه اگر خودش بخواهد انتخابات برگزار کند ممکن است این انتخابات خیلی مورد قبول نباشد. اما پیشنهاد ما این بود که ابتدا گفتگوهای سیاسی شکل گیرد گفتگوهای ملی بین موافقان و مخالفان انجام شود و خودشان دولت موقت انتقالی تشکیل دهند و این دولت موقت بر انتخابات نظارت کند و همه نتیجه انتخاب مردم را بپذیرند.
وی گفت: درست در زمانی که گفتگوهای سیاسی مورد توجه قرار گرفت و برخی گروه های مخالف آمادگی خود را برای وارد شدن به گفتگوها اعلام کردند شاهد تلاش های برخی کشورها در منطقه و یا بیرون منطقه برای بر هم زدن این روند گفتگوهای سیاسی بودیم. به نظر می آید آنها منافع خود را در ایجاد آرامش در سوریه نمی دانند. برخی کشورها فکر می کنند اگر مردم سوریه خودشان آینده را انتخاب کنند و آنجا آرامش برقرار شود شاید دیگر جایی برای حضور آنها نباشد.
وی گفت: به آنها توصیه می کنیم که وارد رویکردهای غیر منطقی که به مردم آسیب می زنند نشوند و همه کمک کنند که جلوی درگیری و خشونت گرفته شود و در فضای آرام از طریق گفتگوهای ملی و گروه های سیاسی مختلف، خودشان نسبت به ایجاد مقدمات لازم برای انتخابات و تسلیم شدن به رای مردم فعالیت کنند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در خصوص نحوه برخورد با دیپلمات سعودی که منجر به کشته شدن یک شهروند ایرانی شد و بررسی های صورت گرفته تاکنون نیز گفت: اتفاقی که افتاده نقض قوانین داخلی کشور ما بوده است اینکه عامل این حادثه، سرعت غیر مجاز بوده یا ناشی از عدم تعادل، کارشناسان در حال بررسی هستند. رویه رسیدگی به آن هم یک رویه قضایی و بر اساس قوانین ما است.
وی گفت: زمانی که نتیجه تحقیقات و رسیدگی ها اعلام شود طبیعتا میزان مجرمیت و اقداماتی که لازم است تا خسارت های وارده جبران شود را مقامات قضایی تعیین خواهند کرد.
مهمانپرست در پاسخ به این سئوال که توصیه شما به سایر دیپلمات های حاضر در ایران چیست، گفت: یک اصل قابل قبول در همه کشورها این است که اتباع خارجی به ویژه دیپلمات ها باید با قوانین داخلی هر کشوری احترام بگذارند آنها مهمان کشور میزبان هستند وظایف رسمی بر عهده دارند، باید وظایفشان را به نحو احسن انجام دهند و حضور و فعالیت آنها باید در جهت گسترش روابط دو کشور باشد. اگر قوانین داخلی را رعایت نکنند یا ذهنیت منفی در بین مردم از حضور خود بوجود آورند این خلاف وظایف و رسالتی است که دیپلمات ها بر عهده دارند. حتما همه موظف هستند در هر کشوری قوانین داخلی آن کشور را رعایت کنند.منبع:مهر
توصیه ایران به دو كره
سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به تشدید مناقشه دو كره شمالی و جنوبی با بیان اینكه توصیه ما این است كه هیچ كدام از طرفین به سمت رفتار تحریك آمیز و دامن زدن به بحران حركت نكنند، گفت: ما فكر می كنیم اتفاقی كه در منطقه شرق آسیا بین كره شمالی و كره جنوبی و ایالات متحده آمریكا گسترش پیدا می كند باید هر چه سریعتر كنترل و مدیریت شود و طرفین نباید به سمتی حركت كنند كه فضا، فضای تهدید آمیز بماند یا به آن سمت حركت كند.
۱۳۹۲/۱/۱۸