به گزارش نما به نقل از ایسنا، محمود احمدینژاد عصر سهشنبه در نشست دستاندرکاران طرح توسعه پزشک خانواده شهری و نظام ارجاع در 9 استان کشور، با بیان این که سلامت از ضروریترین نیازهای انسان است، اظهار کرد: همه نیازها از جمله رشد و کمال معنوی انسان بعد از سلامت معنا دارد.
او با اشاره به این که همه مردم به سلامت خود توجه دارند و حاضرند در این زمینه سرمایهگذاری کنند، افزود: توجه به سلامت از ابتدا در ذهن جامعه بشری امری مقدس و انسانی بوده است. اما دورهای است که تفکر مادی به دنیا حاکم شده و همه امور انسانی با معیار مادی اندازهگیری میشود؛ از جمله موضوع سلامت.
رییسجمهور گفت: این که صحبت از صنعت و تجارت بهداشت و درمان میشود، تا اندازهای لازم است؛ اما نباید چنین شود که تبدیل به بستری برای پر شدن دید عدهای شود، چرا که امروزه شاهدیم مراکز اصلی تولید تجهیزات پزشکی و دارو در دست عده قلیلی صهیونیست است و میخواهند این فرهنگ را بر محیط سلامت جامعه حاکم کنند. پس ما باید به فرهنگ اسلامی خود برگردیم و نظام سلامت را ساماندهی کنیم.
وی با اشاره به نامگذاری نظام سلامت با عنوان ارجاع گفت: خیلیها معنای این را نمیفهمند و بهتر است نظام سلامت را مطرح کنیم، چون باید نظام سلامت را یکپارچه ببینیم.
احمدینژاد با اشاره به این که اشکالاتی در نظام سلامت وجود دارد، توضیح داد: اکثریت مردم به جز در کشورهای محدود، پایشی نسبت به سلامت خود ندارند. پس خودشان در مدیریت سلامتشان دخالت ندارند.
او با اشاره به این که هزینهها در بخش سلامت بسیار بالاست و هر روز بیشتر میشود، گفت: متاسفانه روابط ناسالم نیز در عرصه پزشکی وجود دارد که مشکلساز است.
احمدینژاد با اشاره به این که در نظام سلامت همه امور مربوط به سلامت باید دیده شود، که نام آن را نظام ارجاع گذاشتهاید، گفت: باید انگیزههای فردی در پایش سلامت افراد زنده شود و در این راستا باید برنامه جامع آموزشی داشته باشیم چون هرچه دانش پزشکی عمومی شود، موفقیت طرحهای ما ضمانت بیشتری پیدا میکند.
رییسجمهور با بیان این که باید نظام جامع پایش سلامت ایجاد شود، اظهار کرد: باید هرکس یک پزشک داشته باشد که دائم مراقب او باشد و این امر مستلزم تشکیل پرونده پزشکی برای هر فرد است. پس لازم است کار عمومیت یابد، چون در غیراینصورت جامعه طبقاتی میشود.
او با بیان این که از مهمترین وظایف حکومت تامین سلامت مردم است، خاطرنشان کرد: باید برای همه حد قابل قبولی از درمان و سلامت تامین شود که این کار عظیم نیازمند ضوابط عظیم است.
رییسجمهور با تاکید بر این که باید پایگاه اطلاعات جامع شکل بگیرد که همه اطلاعات افراد ثبت شود، تصریح کرد: اگر پایگاه اطلاعاتی جامع سلامت پزشکی 76 میلیون شکل بگیرد، کار بزرگی خواهد بود که نقطه آغاز است و در این راستا باید اقدامات، انعکاس مردمی داشته باشد چون کار اطلاعرسانی به مردم به اندازه خود کار مهم است و اگر مردم با این کار آشنا شوند، و زیر پوشش بیایند و البته به نظام سلامت اعتماد کنند، سرعت کار بالا میرود که صداوسیما در زمینه اطلاعرسانی باید کمک کند.
احمدینژاد اضافه کرد: اگر مردم اهمیت موضوع نظام سلامت را دریابند، خودشان پای کار میآیند و با چند برابر سرعت کار جلو خواهد رفت و به نظر من این کار در ایران قابل اجراست، چون کارهای بزرگ در ایران شدنی است. البته ممکن است دیر و زود داشته باشد اما سوخت و سوز ندارد.
وی با بیان این که پیگیری نظام سلامت به نفع بیمهها هم خواهد بود، توضیح داد: در سال 84 جلسهای با مسوولان راهنمایی و رانندگی، وزارت راه و بیمه داشتیم و به این نتیجه رسیدیم که برای کاهش هزینههای بیمه باید تصادفات رانندگی را کاهش دهیم. با این نگاه اگر 100 میلیارد تومان توسط بیمه به نیروی انتظامی کمک شود تا جادهها را کنترل کنند و تصادفات کاهش یابد، 300 میلیارد، در بیمه کمتر هزینه خواهد شد که عین این موضوع را میتوان در حوزه بهداشت و درمان عملی کرد تا با سرمایهگذاری به موقع هزینهها کاهش یابد.
رییسجمهور با اشاره به این که دولت سالانه 15 هزار میلیارد تومان در بخش سلامت بودجه تعیین میکند، افزود: حدود 25 هزار میلیارد تومان توسط مردم در بخش سلامت هزینه میشود که میتوان هزینههای مردم را به 10 هزار میلیارد تومان کاهش داد و این طرح را باید در کل کشور اجرا کرد.
احمدینژاد خاطرنشان کرد: اگر همه شیاطین عالم بسیج شوند و بخواهند مانع حرکت ملت ایران شوند، نمیتوانند، چون منابع و مواد تعیین کننده نیست، بلکه انسان تعیین کننده است و اگر یک ملت اراده کند، میتواند قله را فتح کند چون تحولات بیرون تابع اراده انسانهاست.
احمدینژاد: كمال معنوی با سلامت معنا می گیرد
رییسجمهور تاكید كرد: باید انگیزههای فردی در پایش سلامت افراد زنده شود و اول مدیر سلامت هركس، خودش باشد.
۱۳۹۲/۱/۲۰