به گزارش نمابه نقل از مهر، کامران باقری لنکرانی صبح امروز در نشست خبری جبهه پایداری با خبرنگاران رسانه های مختلف ضمن تسلیت به بازماندگان زلزله بوشهر و طلب آمرزش برای درگذشتگان این حادثه و گرامیداشت یاد شهیدان آوینی و صیاد شیرازی، گفت: در سالی که در آغاز آن هستیم واقعه بزرگ انتخابات در سومین ماه آن شکل می گیرد و طبیعی است که در این ماه ها مهمترین موضوعی که به آن پرداخته می شود مسئله ریاست جمهوری است.
وی افزود: ماه ها قبل گفتیم که این را درست نمی دانیم که فضای کشور را زودتر از موقع، انتخاباتی کنیم و از این رو برخی اقداماتی را که سال گذشته انجام شد را تایید نمی کنیم، چرا که می دانیم فرصت های خدمت رسانی را تحت تاثیر قرار داد. سخنگوی جبهه پایداری با بیان اینکه رهبر انقلاب امسال را سال حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی دانسته و در آن حماسه سیاسی را مقدم دانستند، عنوان کرد: حماسه سازی کار آدم های دیپلمات و غیر شفاف و کسانی که بین ظاهر و باطنشان تفاوت وجود دارد نیست.
لنکرانی خاطر نشان کرد: حماسه سازی کار کسانی است که با صراحت حرف هایشان را می زنند و در بیان موضع ادای تکلیف می کنند. وی با تاکید بر اینکه امروز وقتی به فضای موجود در کشور نگاه می کنیم متوجه می شویم که اکثر کاندیداها صحبت های خوبی را مطرح کرده و کمتر کسی است که درباره عدالت و پایبندی به انقلاب صحبت نکند،ادامه داد: این موج مشترک بین کاندیداهاست و امیدواریم فضای انتخابات فضای همدلی باشد. عضو شورای مرکزی جبهه پایداری مهمترین چیز در انتخابات آتی را حضور پرشور مردم دانست و گفت: همه گروه های سیاسی باید هدف خود را حضور پرشور مردم قرار داده و پس از آن به موضوع کاندیدای محبوب خود بپردازند.
وی تاکید کرد: آرامش در فضای سیاسی کشور به خصوص در هفته های آتی از نظر جبهه پایداری مهمترین مسئله در کشور به حساب می آید و هر حرکتی که این آرامش را مختل کند خیانت در حق مصالح کشور قلمداد می شود.لنکرانی با تاکید بر اینکه احترام به همه کاندیداهایی را که از سوی شورای نگهبان تایید می شوند وظیفه خود می دانیم خاطر نشان کرد: البته نقد حرف ها را موضوع مناسب دانسته و بهتر می دانیم که به جای پرداختن به بحث های تشنج زا شرایط را به سمت نقد عقاید پیش ببریم که این امر را باعث نوعی روشنگری در کشور می دانیم.
سخنگوی جبهه پایداری با بیان اینکه انتخابات آتی از سوی بسیاری مورد رصد قرار می گیرد ادامه داد: آنچه مهم است حضور در صحنه آن هم با آرامش و بصیرت است، فرصت هایی که می تواند باعث اقتدار کشور شود را نباید به فرصت های ضد کشور تبدیل کنیم. در ادامه این نشست خبری لنکرانی در پاسخ به سئوالی مبنی بر دیدار دبیر کل جبهه پایداری با سعید جلیلی و نیز اینکه آیا در صورت ورود آقایان هاشمی و قالیباف گزینه پایداری شما هستید، پاسخ داد: دکتر جلیلی یکی از شخصیت های ارزشمند انقلاب است که همواره مورد احترام ما در جبهه پایداری بوده است.
وی با بیان اینکه رایزنی های مختلفی با وی انجام شده تاکید کرد: گزینه نهایی جبهه پایداری قبل از ثبت نام اعلام می شود. لنکرانی ادامه داد: در معرفی گزینه جبهه پایداری مهمترین رکنی که دنبال می کنیم گزینه اصلح است، انتخاب نهایی را مردم انجام می دهند و وظیفه ما به عنوان یک جبهه گفتمانی ترویج این گفتمان است. سخنگوی جبهه پایداری عنوان کرد: در جلسه چهاردهم فروردین که با حضور اعضای جبهه پایداری و آیت الله مصباح برگزار شد گزارش برنامه تدوین شده در حضور آیت الله مصباح خوانده شد که کلیات این برنامه مورد تایید قرار گرفت.
لنکرانی ادامه داد: آیت الله مصباح نکاتی را مورد تاکید قرار دادند و بر اساس آن قرار شد برنامه تدوین شده اصلاح و پس از آن ارائه شود. وی به موارد تاکیدی از سوی آیت الله مصباح اشاره کرد و گفت: ملاحظه ارزش ها و مبانی دینی در تمام زمینه ها و گسترش فرهنگ انقلاب و نیز توجه به چالش هایی که امروز با آن مواجه هستیم آن هم نه تنها در حد شعار بلکه پرداختن جدی به آن از مواردی است که آیت الله مصباح به آن اشاره کردند. لنکرانی تاکید کرد:قبل از ثبت نام این آیین نامه منتشر خواهد شد.
سخنگوی جبهه پایداری در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر اینکه اگر کاندیدای جبهه پایداری رئیس جمهور آینده باشد رویکرد آن در کابینه چطور خواهد بود گفت: ما یک تشکل گفتمانی هستیم که افتخار برخورداری از نظر شورای فقاهتی را داریم؛ امکان دو دستگی در این جبهه منتفی است به همین خاطر در این جبهه علیرغم نظرات کارشناسی آنچه که به تصمیمات کلان مربوط است از نظر شورای فقاهتی بهره مند می شود. وی ادامه داد: ممکن است به برخی اقدامات و انتصابات دولت منتقد باشیم اما در دولت نهم و دهم مدیران کارآمدی داشتیم که زحمات زیادی کشیدند و باید قدردانی آن باشیم.
عضو شورای مرکزی جبهه پایداری با تاکید بر اینکه عده ای قرائتشان از تشکیل دولت تاسیس شرکت سهامی است تاکید کرد: این قرائت غلط است، دولت یک هویت واحد دارد و کسانی که در دولت حضور پیدا می کنند باید متعهد به دولتی باشند که آن را تشکیل می دهند. وی ادامه داد: دولت در کشور ما نمی تواند یک شرکت سهامی باشد بلکه باید متشکل از افرادی باشد که صلاحیت و کارآمدی مطلوب داشته باشند. لنکرانی درباره اعضای دولت در جبهه پایداری عنوان کرد: بحث مصداقی در این زمینه نداشته ایم اما در برنامه ای که تدوین شده این مسئله مورد تاکید قرار گرفته است؛ یکی از نقاط قوت دولت نهم و دهم این بود که از دایره محدود مدیریتی خارج شد، دولت یازدهم هم باید امتدادی از گسترش این دایره مدیریتی باشد.
سخنگوی جبهه پایداری ادامه داد: در حال حاضر حدود 10 میلیون نفر فارغ التحصیل دانشگاهی داریم که دارای تحصیلات و در برخی موارد تجارب ارزشمند هستند که یکی از رویکردهای جبهه پایداری استفاده از این ظرفیت در دولت آینده است.وی در پاسخ به سئوال دیگری مبنی براینکه آیا برای کاندیدای نهایی شورای فقاهتی حمایت مستقیم خواهد داشت و آیا آیت الله مصباح نیز شخصا حمایت خواهد کرد گفت: این موضوع پس از تایید شورای فقاهتی مورد تایید قرار می گیرد و جزء موضوعات کلان جبهه پایداری به حساب می آید.
عضو شورای مرکزی جبهه پایداری در پاسخ به اینکه آیا تکثر کاندیداها را مثبت ارزیابی می کنید یا نه، و اینکه بعد از درگذشت آیت الله خوشوقت آیا اعضای جدید شورای فقاهتی انتخاب شده اند گفت: تکثر کاندیداها را ظرفیت مهمی می دانیم که می تواند باعث نشاط و شور بیشتر در فضای انتخاباتی بشود به شرطی که تعدد کاندیدا مصنوعی نباشد.لنکرانی ادامه داد: گزارش ها حاکی از آن است که برخی کاندیداها برای اینکه بعدها به نفع کس دیگری کنار بروند به صحنه آمده اند اما ما این را نوعی بی صداقتی می دانیم و آن را رفتار مناسب با اخلاق سیاسی نمی دانیم. حضور سلایق مختلف را یک جنبه مثبت و متعالی می دانیم.
وی گفت: آیت الله خوشوقت قبل از سفر عمره در جمع شورای مرکزی جبهه پایداری نظر خود را درباره کاندیدای اصلح عنوان کردند از این جهت ما از نظر مشورتی وی بهره مند هستیم در صورتیکه شخصیت مناسبی که بتواند جایگزین ایشان باشد را پیدا کنیم حتما جایگزین خواهیم کرد. لنکرانی در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر اینکه جزئیات جلسه شورا با آقای جلیلی چه بود، گفت: این جلسه دو نفره بود و اگر بخواهیم چیزی از این جلسه بگوییم باید با هماهنگی هر دو طرف باشد؛ به طور اجمالی باید بگویم که در جبهه پایداری آقای جلیلی شخصیت ارزشمندی دارد که دارای محاسن و ظرفیت های مهمی است و در بسیاری از مواضع اجتماعی و فرهنگی نظراتی دارد که با نظرات جبهه پایداری قرابت زیادی دارد.
لنکرانی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه چرا رویکردتان نسبت به دولت تغییر کرد پاسخ داد: اینکه در دولت دهم دعوت به کار نشدیم حاکی از تفاوت نگاه است؛ آنچه در سال 88 به ویژه تیرماه 88 گذشت در فعالیت های بعدی هم آثار خود را بر جای گذاشت. وی ادامه داد: اگر نسبت به رویکردهای دولت دهم نگاهی منصفانه داشته باشیم باید بگوییم برخی آسیب هایی که امروز با آن مواجه هستیم آسیب هایی است که دولت می توانست آن را پیش بینی و از آن پیشگیری کند؛ توصیه ما هم به دولت یازدهم این است که در این زمینه نگاه رو به جلو و پیشگیرانه داشته باشد.
سخنگوی جبهه پایداری ادامه داد: بخش دیگری از انتقادات ما به دولت نسبت به حاشیه هایی است که در اطراف آن شکل گرفته که در برخی موارد متن خدمتگزاری را تحت تاثیر قرار داده است و انتقاد دیگر ما نسبت به تعامل با سایر قوا و هماهنگی با قوا است آنجا که دولت حساب خود را از سایر قوا جدا کند حرکت هایش قابل تعریف نیست. لنکرانی درباره نظر جبهه پایداری نسبت به هزینه های تبلیغاتی گفت: روشن است کسی که می خواهد سکان قوه مجریه را برعهده بگیرد بنایش گسترش پاکی و خوبی هاست و باید خود از هر نوع ناپاکی در رسیدن به این سمت مبرا باشد.
وی با تاکید بر اینکه در این زمینه دستگاه های مسئول باید مراقبت های لازم را انجام دهند، خاطر نشان کرد: این نگرانی وجود دارد که برخی تبلیغات ها منابع متصل به بیت المال داشته باشد که در این صورت یک اقتصاد بزرگ بوجود خواهد آمد.این عضو شورای جبهه پایداری همچنین درباره رویکرد این جبهه برای تبلیغات خود گفت: رکن بزرگ تبلیغات این جبهه مردمی بودن آن است، ما روش هایی را به کار خواهیم برد که مردم با گفتمان آشنا شوند و در این ترویج خود بیشترین نقش آفرینی را داشته باشند.
لنکرانی ادامه داد: تجربه انتخابات مجلس نشان داد که برای آنکه انتخابات پرشور داشته باشیم لازم نیست کسی را خارج از دایره نظام به میدان بیاوریم. بلکه باید سعی کنیم در انتخابات شفاف سازی داشته باشیم. وی یادآور شد: اگر یک کاندیدا تمایزی بین خود و دیگران نمی بیند حضورش به طور خود به خود در انتخابات لغو است. سخنگوی جبهه پایداری در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه انشقاق بین اصولگرایان به فال نیک می گیرید و اینکه رابطه پایگاه اینترنتی صابر نیوز با جبهه پایداری چیست گفت: حضور افراد مختلف را یک نقطه قوت برای نظام می دانیم. اما اگر کسانی تمایزی نسبت به دیگران ندارند این انتقاد وجود دارد که تعدد کاندیداها چه دلیلی دارد؟
لنکرانی همچنین خاطر نشان کرد: جبهه پایداری یک پایگاه اطلاع رسانی دارد که به دلایل مختلف چندان فعال نیست. اما آنچه منصوب به جبهه پایداری است حرف های دبیرکل جبهه، سخنگوی جبهه و مطالبی است که در این سایت منتشر می شود و باقی سایت ها و وبلاگ ها مواضع رسمی جبهه محسوب نمی شوند.
توصیه های آیت الله مصباح برای اصلاح برنامه پایداری
باقری لنكرانی درباره احتمال اینكه كاندیدای نهایی جبهه پایداری باشد با بیان اینكه رایزنی های مختلفی با وی انجام شده است ، گفت: گزینه نهایی جبهه پایداری قبل از ثبت نام اعلام می شود.
۱۳۹۲/۱/۲۱

