به گزارش نما ،تاچر، اولين و تنها نخست وزير زن انگليس، روز دوشنبه (۱۹ فروردين) در سن ۸۷ سالگي بر اثر سکته مغزي در گذشت. مراسم تشييع جنازه وي همانند مراسم تشييع جنازه شاهزاده دايانا در سال ۱۹۹۷ و مادر ملکه اليزابت در سال ۲۰۰۲ برگزار خواهد شد.
دولت انگليس در دوران نخست وزيري تاچر موافقت خود را با حمله امريکا به ايران به دليل تسخير سفارت آن کشور در تهران اعلام کرد. در آن زمان رونالد ريگان، رئيس جمهور امريکا بود.
همچنين در دوران نخست وزيري تاچر بود که تروريستها به ساختمان سفارت ايران در لندن حمله کرده و ۲۶ نفر را که بيشتر آنها کارکنان سفارت بودند، گروگان گرفتند.
محاصره سفارت ايران که از ۳۰ آوريل تا ۵ مي ۱۹۸۰ به طول انجاميد، زماني رخ داد که گروهي شش نفره از تروريستهاي مسلح و وابسته به صدام حسين، ديکتاتور سابق عراق به سفارت ايران در لندن حمله کردند.
اين محاصره زماني به پايان رسيد که نيروهاي ويژه انگليس در عملياتي با اسم رمز «عمليات نمرود» به ساختمان سفارت ايران يورش آوردند.
در جريان اين عمليات نجات، دو ديپلمات ايراني کشته شدند؛ يکي توسط تروريستها و ديگري در جريان عمليات در ساختمان سفارت.
در عين حال، دولت تاچر با کشتن ۵ نفر از تروريستها اجازه نداد که آنها توسط ايران مورد بازجويي قرار بگيرند و همچنين تنها تروريستي که زنده ماند، توسط دولت انگليس تحت پيگرد قرار گرفت و به ۲۷ سال زندان محکوم شد. انگليس اجازه نداد که نمايندگان ايران در جلسات دادگاه آن تروريست حاضر شوند؛ دادگاهي که هرگز در آن مشخص نشد ريشه اين حمله تروريستي از کجا بود.
دولت مارگارت تاچر بعد از اين حمله تروريستي نيز به مداخله سياسي خود در امور جمهوري اسلامي ايران ادامه داد. تاچر بعد از مرگ محمد رضا پهلوي، شاه مخلوع ايران در سال ۱۹۸۱ با انتشار بيانيهاي با خانواده وي ابراز همدردي کرد.
تاچر همچنين در دوران نخست وزيري خود از سلمان رشدي نويسنده کتاب ضاله «آيات شيطاني» که طي آن به پيامبر اسلام (ص) توهين شده است، حمايت کامل کرد. امام خميني (ره) رهبر کبير انقلاب اسلامي، با صدور فتوايي، سلمان رشدي را مهدورالدم اعلام کردند.
دولت انگليس در دوران تاچر همچنين به طور کامل از صدام حسين، ديکتاتور معدوم عراق بعد از حمله به ايران در سال ۱۹۸۱ حمايت کرد.
انگليسيها در آن زمان تسليحات بسيار پيشرفتهاي در اختيار رژيم صدام قرار دادند و همچنين براي ارتش عراق، پايگاههاي نظامي دريايي و هوايي ساختند.
شرکتهاي انگليسي همچنين رژيم عراق را در زمان جنگ با ايران به سلاحهاي شيميايي و بيولوژيک مجهز کردند.
اکنون که بانوي به اصطلاح آهنين انگليس درگذشته است، هزاران نفر در انگليس مرگ وي را جشن گرفتهاند چرا که تاچر را دليل اصلي ناآراميهاي اجتماعي دهه ۸۰ ميلادي قلمداد ميکنند.
يکي از تظاهرکنندگان گفت: «اين زن باعث شد جواني من با بيچارگي و بدبختي گره بخورد. من فکر ميکنم وي دليل اصلي بيشتر مشکلات در جامعه است و بيشتر چيزهايي که افراد فقير و سالخورده به خاطر آن سرزنش ميشوند در حقيقت تقصير تاچر بود.»
اتحاديه ملي کارگران معدن انگليس به مناسبت مرگ تاچر در تارنماي خود نوشت «مارگارت هيلدا تاچر اکنون درگذشته اما آسيبي که سياستهاي به شدت معيوب وي وارد کرده است، متاسفانه همچنان پا بر جاست. شرش کم!»
کسپر جوزف، يک آموزگار تاريخ در منچستر در مورد بانوي به اصطلاح آهنين انگليس اينگونه ميگويد: «من وي را فردي تقابل طلب، جزم انديش و گستاخ ميدانم؛ وي به مردم کشور خود حمله کرد و به سخنان هم حزبيهاي خود نيز گوش نميداد. وي فردي ويرانگر و پوچگرا بود.»
اعضاي سازمانهاي مختلفي از جمله احزاب کمونيست، سوسياليست، سوسياليست کارگري و گروه بين المللي سوسياليست از کساني بودند که در کنار ديگران درگذشت نخست وزير سابق انگليس را به فال نيک گرفتند.
منبع:پرس تی وی
نگاهی به خیانتهای مارگارت تاچر علیه ایران
مارگارت تاچر، نخست وزیر پیشین انگلیس در جریان ۱۱ سال نخست وزیری خود در این كشور، از طریق كمك به دشمنان ایران، به دولت و مردم این كشور خیانت كرد.
۱۳۹۲/۱/۲۲