به گزارش نما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، بیت کوین، در اصطلاح، نوع جدیدی از پول است که از کنترل دولت ها خارج است و به همین علت، آنها نمی توانند برای آن، مالیات تعیین کند.
بنابر این گزارش، بیت کوین را چهار سال پیش یک هکر ناشناس ابداع کرد، و این نوع از پول در کنترل کشور خاصی قرار ندارد. البته یکی از انتقادهایی که به این نوع از پول و داد و ستد مالی وارد است، آسیب پذیر بودن آن در برابر حملات هکرها و ایجاد حباب و رشد کاذب آن در عرصه تجارت الکترونیک است.
در واقع، تجارت بیت کوین از طریق اینترنت، رهایی از مقررات دست و پا گیر و مؤسسه های مالی است که هر روز بی اعتبارتر می شوند.
براساس گزارش ها، هیچ سازمان و اداره ای نیست که نظام بیت کوین را به انحصار خود درآورد و هیچ بانک یا بانک مرکزی یا مؤسسه کارت های اعتباری در این کار دخیل نیستند و کسی نمی تواند مانع تبادل پول میان کسانی شود که از بیت کوین استفاده می کنند.
اگر کسی بخواهد برای مثال، به یک پایگاه اینترنتی کمک کند، می تواند از طریق بیت کوین انجام دهد.
در پی بحران مالی در قبرس و تصمیم دولت این کشور برای برداشت مالیات از حساب های بانکی مردم، بسیاری از مردم به بانک ها و نهادهای مالی به طور کل بی اعتماد شده اند. مردم می خواهند پول خود را در جایی نگه دارند که دولت ها دستشان به آن نرسد.
آرون کوئنیگ، وبلاگ نویس و کاربر پول بیت کوین، گفت: از دیدگاه من، دولت قبرس با برداشت مالیات حساب های مردم، کار بسیار خوبی صورت داد، زیرا مردم را از فساد حاکم در نظام های مالی و بانکی اروپا آگاه کرد. پس از این اتفاق، گرایش مردم به بیت کوین به شدت افزایش یافته است، بیت کوین امنیت دارد و کسی نمی تواند آن را بی اجازه صاحبش بردارد یا حساب بیت کوینی را ببندد.
مایک گاگولسکی، کارشناس نظام پولی بیت کوین، گفت: تا کنون برخی از حساب های بیت کوین در اینترنت هک شده و برخی نیز تقلبی از کار درآمده است. اما به تدریج امنیت این پول بیشتر می شود.
حتی برای این پول اینترنتی نیز سکه هایی ضرب شده است تا افراد در صورت نیاز بتوانند نوع فیزیکی آن را نیز در اختیار داشته باشند.
پارسال، ارزش هر سکه بیت کوین، فقط بیست دلار بود، اما اکنون به دویست دلار رسیده است و پیش بینی می شود به زودی به دو هزار دلار نیز برسد. البته این احتمال هم وجود دارد که ناگهان حباب این پول ترکیده و صاحبان حساب های بیت کوین، ورشکسته شوند.
بیت كوین انتخاب اروپایی ها به جای یورو
ارزش «بیت كوین» كه بیشتر در فضای مجازی رواج دارد، در سال ۲۰۱۳ ده برابر شده است، و رواج سریع این پول، نشان دهنده بی اعتمادی مردم در كشورهای مختلف، به ویژه اروپا به نظام های پولی و بانكی جهان، به ویژه در غرب است.
۱۳۹۲/۱/۲۲

