به گزارش نما به نقل از ایسنا، محمود احمدینژاد با حضور در گردهمایی خانوادهی صنعت، معدن و تجارت با مورد توجه قرار دادن بحث ضرورت پیشرفت کشور، گفت: همه متفق القول هستند که کشور با سرعت حداکثری پیشرفت داشته باشد و این موضوع ماموریت، ظرفیت و شایستگی ماست. یعنی هم میتوانیم پیشرفت کنیم، هم شایستگیاش را داریم و هم اینکه باید آن کار را انجام دهیم.
وی با بیان این که کشور در مسیر پیشر فت در زمینههای مختلف روی ریل خوبی حرکت میکند، اظهار کرد: دشمنان ما به دنبال بهانه هستند و پیشرفت ما را مستقیما در نظر گرفتهاند و این یک مسالهی عارضی است که باید حل شود.
وی گفت:برخی فکر میکنند این موضوع با گفت و گو حل میشود، اما با چه شرایطی باید گفت و گو کرد؟ اصل مساله این است که عدهای در دنیا پیشرفت ایران را نقطه مقابل خود میدانند و شما دلایلش را بهتر می دانید.
احمدینژاد در ادامه خاطرنشان کرد: همه اتفاقاتی که در یک سال و نیمی که گذشت رخ داد، قابل بیان کردن نیست. چون راه را برای فشارهای بیشتر باز میکند، اما آنها خودشان گفتند که میخواهیم تلاش کنیم، سازمان اداری و اجتماعی کشور را بپاشانیم و از این منظر فشارها سنگین بود.
وی گفت: هدف گرفتن بانک مرکزی و مراوادت ارزی و نفت برای کشوری که اقتصادش با درآمدهای نفتی گره خورده یک جنگ تمام عیار اقتصادی بود که با موارد قبل فرق میکرد.این بار کمیتهای هوشمند و لحظهای گذاشته بودند که تمام مبادلات و نقل و انتقالات ما را کنترل میکرد و میخواستند به این روش با ما بر مسالهی تجارت خارجی برخورد کنند.در واقع همهی توان نظام سرمایهداری علیه ملت ما بسیج شد.
رییس جمهور گفت: در کنار این موضوع اتفاق دیگری افتاد که من شواهدش را دارم، البته نمیخواهم که مسالهی امروز ما شود، ولی بحث هماهنگی در داخل مسالهای بود .اگر مصاحبهها و تیترهای یک سال و نیم گذشته را کنار هم بگذارید، میبینید که یک سناریو هماهنگ اجرا شده است و فشارهای خارجی و داخلی برای به هم ریختن بازار ارز به وجود آمد که کانه از این قضیه خوشحال بودند همان کسانی که فشار میآوردند تا قیمت ارز بالا بماند مدعیان اصلی بودند که فحش میدادند . بنابراین این یک جنگ روانی سنگین بدتر از محدودیتهای اقتصادی بود که طراحی شد.نمونه هم داشت و آن این که یک کسی در رسانهی رسمی کشور ادعایی کند و با او برخورد نشود و حتی وقتی ما از او شکایت میکنیم باز هم با او برخوردی انجام نمیشود.
رئیس جمهور در ادامه با بیان این که کشور ما در سال 91 تحت سنگینترین فشارهای اقتصادی و روانی قرار گرفت، گفت: میخواستند مردم ما را خسته کنند، اما شما در چنین شرایطی تولید و بازار و تجارت خارجی را اداره کردید و در این راستا جلوگیری از تحقق اهداف دشمن و مهارکردن ابعاد شکنندهی فشارهای خارجی بخش مهمی از پیروزی قلمداد میشود.
وی با مورد توجه قرار دادن نقش بانک مرکزی نیز اظهار کرد: ماجرایی که علیه بانک مرکزی در داخل درست شد کمتر از فشار خارجی نبود. بانک مرکزی تخلف و گناهی نکرده بود. قوانینی را که به دستش داده بودند، اجرا میکرد، اما به سر بانک مرکزی ریختند و احضار و برو و بیا راه انداختند و اگر رئیس کل بانک مرکزی حرفی میزد، تمسخر و فشار به وجود میآمد و این در این شرایط یک جنگ تمام عیار بود.
احمدینژاد گفت: بسیاری از فعالان اقتصادی هم تحت فشار بودند وقتی یک آدم بیسوادی که بلد نیست اسم خودش را بنویسد خود را در کارهای اقتصادی وارد میکند. مثلا به ما نامهی رسمی مینوشتند که این سد را در اینجا نسازید و در جای دیگر بسازید من به آنها میگفتم شما اصلا میفهمید سد یعنی چه؟ ولی آنها تهدید هم میکردند که اگر این کار انجام نشود با شما برخورد میکنیم و در واقع به همین صراحت به ما میگفتند که این کار را بکن و این کار را نکن.بنابراین من با وجود کارکردن در چنین شرایطی صمیمانه از شما تشکر میکنم.
وی تصریح کرد: به هر حال گرانی وجود دارد و در بخشهای گوناگون هم مشکلات و نارضایتیهایی هم هست، اما این موضوع به معنای این نیست که شما کوتاهی کردید. اگر تلاشهای شما نبود، هر دو گروه بدخواهان به اهداف خود میرسیدند.
وی با بیان اینکه یکی از نشانههایی که این بدخواهان به اهداف خود نرسیدند سفرهای نوروزی بود، اظهار کرد: آنها میخواستند گرد یاس بریزند و نشاط را از میان ببرند، اما این در حالی است که حجم بالایی از سفرهای نوروزی در نوروز امسال انجام شد و در همه جای ایران امسال مسافر پذیرفته شد. علاوه بر مکانهایی که مردم عموما میروند، هزار روستا به عنوان قطب گردشگری معرفی شدند. هر جا هم که مردم میرفتند مواد غذایی و بهداشت و آب وجود داشت و این موضوع به معنای این است که دشمنان ملت در طراحیهایشان و درخیز اولیه خود شکست خوردند.
وی خطاب به مسئولین حاضر در این جلسه با بیان این که شما با همان روحیهای که تاکنون کار کردهاید ادامه دهید، افزود: انشاء الله امسال یک اتفاق بزرگ رخ میدهد و یک انتخابات عظیم و باشکوه برگزار میشود که طی آن انرژی گستردهای آزاد خواهد شد و همه چیز به نفع ملت ایران عوض میشود.
وی با بیان اینکه ما برای پیشرفت خود نیازمند روحیهی کار عالمانه مستمر و خستگیناپذیر هستیم، اظهار کرد: در این مسیر باید چند کار انجام شود که یکی از مهمترین آنها تغییر جهت دادن به سمت در نظر گرفتن سرمایه و منابع کشور است.
رییس جمهور افزود: اگر بخش مهمی از سرمایه و منابع کشور به سمت انجام کارهای ناپایدار حرکت کند، آن وقت هر چه قدر تلاش هم شود، اصلاحی اتفاق نمیافتد. البته باید دانست که مقدمهی این تغییر ذهنیتها و تغییر اولویتها در برنامهریزیهای اقتصادی است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: اگر چه اکنون تقاضای کاذب در بازار ارز و سکه داریم، اما همین سفرهای نوروزی نشان داد که به غیر از یکی دو دهک درآمدی پایین منابع قابل توجهی در اختیار مردم است که میتوانند آن را وارد چرخهی اقتصاد کنند.
احمدینژاد با بیان این که جهت باید به سمت سرمایهگذاریهای دراز مدت برود و این شدنی است، خاطر نشان کرد: برای این که اقتصاد خود را از تاثیرگذاری درآمدهای نفتی مصون کنیم، باید به سمت سایر منابع کشور که بومی است، برگردیم؛ چرا که این منابع تحت تاثیر فشارها قرار نمیگیرد.
احمدینژاد در ادامه با مورد توجه قرار دادن ظرفیتهای موجود در بخش زمین، آب و معدن، اظهار کرد: اگر بحث مالیاتها درست شود و هدفمندی اجرا شود، اتفاقها چیز عجیب و غریبی نیست که بخواهد به واسطه آن ملت ایران تسلیم شود و زانو زند.
وی گفت: من تضمین میدهم که اگر مانع تراشی نشود و ما بتوانیم از منابع خود به درستی استفاده کنیم، در واقع میتوانیم به منابع اصلی خود که دست خودمان است و از حوزهی دستاندازی دشمن خارج است به بهترین شکل بهره ببریم.
وی همچنین با بیان اینکه ما نیازمند اصلاح ساختارها نیز هستیم، گفت: یکی از کارهایی که در دولتهای نهم و دهم انجام شد، ادغام وزارت خانهها بود که البته مخالفتهایی داشت و با سختی این کار انجام شد، اما به هر حال باید دانست امر ادارهی کشور یک امر واحد است. بخصوص مدیریتی اجرایی در کشور نیز یکی امر واحد قلمداد میشود. همان که اقتصاد را تنظم میکند، باید صنعت را نیز تنظیم کند و در بسیاری از نقاط دنیا این مساله حل شده است و اصلا وزرا، معاون رئیس جمهور هستند.
وی در ادامه با بیان اینکه هر جا کاری دست خود دولت بود دولت در آن موفق شده است، گفت: مثلا در موضوع هستهیی جایی که دولت نقش داشت در این بحث موفق بودهایم، البته با حمایتهای مقام معظم رهبری، اما هر جا 4 تا صاحبکار پیدا شد کار مشکل داشت. هم اکنون هم میبینیم که با ادغام وزارتخانهها اینها دارند کارشان را میکنند، اما برخی سیستم را نمیشناسند و درباره آن چیزی نمیدانند و یک تصویر مبهم و عجیب از ساختار اداری در ذهنشان وجود دارد در حالی که اینقدر سخت نیست. و کسانی هستند که کارها را درست میکنند.
وی تاکید کرد: ادارهی کشور یک امر واحد است و قانون اساسی هم همین را گفته. رئیس جمهور، رئیس قوه مجریه است به استثنای مواردی که در اختیار مقام معظم رهبری است وسلام. بنابراین ما باید قانون اساسی را اجرا و ساختارها را جمع و جور کنیم تا این همه انرژی مصرف نشود.
به گزارش ایسنا، احمدینژاد در ادامه بحث ضرورت اعتماد مردم و استفاده از ظرفیتهای مردم در کار اقتصادی را مد نظر قرار داد و گفت:این که امسال را حماسه اقتصادی، تعیین کردند و فرمودند یعنی این که کاری کنیم که شرایط را به نفع مردممان تغییر دهیم. در حال حاضر دشمن با ابزاری که در دست دارد، شرایط را تعیین کرده، بنابراین ما نیازمند حماسهایم و حماسه یعنی اقدام سنگین که شرایط را به نفع ملت ایران تغییر دهد، ما باید بدنه مردم را به صحنه بیاوریم تا شرایط تغییر کند.
وی با بیان اینکه آنچه تاکنون حاصل شده محصول اعتماد به مردم بوده است،افزود: باید کارها را به مردم واگذار و به آنها اعتماد کنیم، البته برخی به نام مردم کار را به دست اشخاص خاص و خاص الخاص میدهند. این در حالی است که با 5 هزار نفر آدم نمیشود، اقتصاد را اداره کرد. این که اقتصاد نیازمند سرمایهداران بزرگ است درست نیست. من میگوم اقتصاد نیازمند آدمهای بزرگ است و قریب به اتفاق مردم ظرفیت بزرگ شدن را دارند.
احمدینژاد تاکید کرد:بنابراین باید به مردم اعتماد کنیم به خدا این پیشرفتهایی که ما در عرصههای مختلف کسب کردهایم، حاصل اعتماد مردم بوده است. چنانچه دیدیم در بحث هستهیی پیشرفتههای ما را کسی باور نمیکرد، اما آنچه برای ما به دست آمد حاصل اعتماد به مردم و جوانان بوده است.
وی در همین راستا تصریح کرد: وقتی بحث 20 درصد بیان شد، وقتی و ما میگفتیم مردم ما دارو میخواهند با همکاران و متخصصانمان صحبت کردیم و ما به آنها گفتم آیا شما میتوانید این 20 درصد را بسازید یا نه؟ آنها گفتند دو سال زمان میخواهیم که ما گفتیم دو سال زیاد است، بنابراین امکانات در اختیارشان گذاشتیم و دیدیم ظرف 18 ماه این موضوع به سرانجام رسید.
رییس جمهور همچنین خاطرنشان کرد: این در حالی است که تکنولوژی چرخه سوخت یکی از سختترین تکنولوژیهای دنیاست. حالا با این وجود مردم نمیتوانند صنعت و کشاورزی را درست کنند ؟ ممکن است ده نفر تخلف کنند و یا جوان کار را نمیداند، زمین بخورد، حالا ما باید به هربهانهای راه را آنقدر ببندیم که کسی جرا نکند وارد این عرصه شود؟
وی در ادامه گفت: وقتی میبینم افرادی هستند که خود را از بقیه ملت مومنتر میدانند و فکر میکنند بهتر میفهمند و اگر کارها را به چنگ خودشان بیاوند بهتر است، خندهام می گیرد همین که آنها همین خیال را دارند معلوم است که ته خط هستند.چطور است که کسی خود را از 75 میلیون بالاتر میداند؟
وی در ادامه با تاکید بر این که باید منابع را به دست مردم بسپاریم، گفت: این که مردم را برای کارهای اقتصادی گزنش کنیم، خیلی بد است گزینش برای کسی است که میخواهد وارد ادارهای شود، اما این که وقتی یک نفر میخواهد کارخانه بسازد، از بچگیاش شمرده میشود و ذره بین میگذارند، بد است و در این صورت است که حفرههایی برای سوء استفاده مالی ایجاد میشود و من معتقدم امسال باید اینها را حذف کنیم.
احمدینژاد همچنین با بیان اینکه من ایمان دارم ملت ایران از این گردنه با صلابت و پیروزی عبور میکند،تصریح کرد: ما حوادثی را در تاریخ از سر گذراندهایم که این مسائل که برای ما درست کردهاند، گوشهای از آن هم نیست، ما دفاع مقدس و اصل انقلاب را پشت سر گذاشتهایم. صدها سال ایران اشغال بود، اما اشغال گران محو شدند و ایران ماند.
وی گفت: کسانیکه میخواهند سنگ اندازی کنند، بخدا عددی نیستند، اما آدم به خاطر مصالح کشور مراعات میکند و الا این ها را سر جای خود نشاندن کاری ندارد.
وی با بیان این که قدرت و ملت ایران قدرت عظیمی است و فرهنگ و علم و صنعت جهان مدیون ملت ایران است، افزود: پیش بینی میکنم امسال سال خوبی باشد.
وی افزود: بالاخره یک زمانی به انسان مسئولیتی میدهند که ثانیهی اول و آخر آن با هم فرقی ندارد.
رییس جمهور تصریح کرد: باید با همان انگیزه و امید کار کرد و من هم در این راستا تا دوازده مرداد ماه که میخواهم برای تنفیذ خادم روم با همان شتاب کار میکنم. این چه اخلاقی است که برخی میگویند دولت شش ماه آخرش سست میشود . اصلا مگر دولت برای خودش کار میکند؟ چرا باید سست شود؟ مگر بنا نیست که ما ذخیرهی آخرت را در این دنیا فراهم کنیم. یک مشت آدمهای جاهل و بعضا مغرض سال آخر دولت ، آن را تحت فشار قرار میدهد. آخر این چه نفعی برای ملت دارد و باید گفت که چه کسی این قانون را به مغز علیل شما نازل کرده است، بجای این به دولت کمک کنید تا یک مشکل حل شود! مگر میشود عمر گذشته یک ملت را جبران کرد.
وی در پایان خطاب به مسئولان حاضر در این نشست اظهار کرد: شما قدر مسئولیت را میشناسید، بنابراین باید جلو برویم تا ان شاء الله ماموریت الهیمان را به سرانجام برسانیم.
همچنین در این مراسم از برنامهی راهبردی ، وزارت صنعت و معدن و تجارت در قالب 30 جلد کتاب رونمایی شد و غضنفری وزیر صنعت و معدن و تجارت نیز گزارشی از عملکرد این وزارتخانه در سال گذشته و همچنین اهدافی که برای سال جاری مد نظر است ارائه کرد.
كسانیكه سنگ اندازی كنندعددی نیستند
رییس جمهور گفت: هر جا كاری دست خود دولت بود و دولت در آن نقش داشت، موفق شده است .
۱۳۹۲/۱/۲۴