لاله افتخاری نماینده مردم تهران در گفتگو با خبرنگار مهر درباره خودداری وزارت ارشاد ازصدور دستور توقف اکران دو فیلم "گشت ارشاد" و "خصوصی" که در تعطیلات نوروزی مورد اعتراض مردم و ائمه جمعه قرار گرفته است، گفت: وزیر ارشاد در سال 89 براثر عملکرد سوء وزارت خانه تحت امرش از سوی مجلس مورد سوال واقع شد و پاسخ ایشان نیز از نظر مجلس قانع کننده نبود.
رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس ادامه داد: ایشان در همان مقطع قول تشکیل سازمان سینمایی را دادند که این وعده تحقق یافت و انتظار می رفت که نقطه امیدی برای پایان وضعیت موجود باشد. براین اساس پیش از برگزاری جشنواره فجر سال 90 نیز تذکری از سوی مجلس مبنی براین مسئله به دکتر حسینی داده شد که مجلس امیدوار است تا عملکرد وزارت ارشاد به گونه ای نباشد که وزیر ارشاد مجددا در مقام پاسخگو و مجلس در مقام سوال کننده در مقابل یکدیگر قرار بگیرند.
"گشت ارشاد" و "خصوصی" مایه ننگ وزارت ارشاد هستند
افتخاری در ادامه افزود: مجلس در همان مقطع از وزیر ارشاد خواست تا از اکران فیلم های مسئله دار حتی در جشنواره فجر نیز ممانعت به عمل آید تا چه رسد به اکران عمومی، اما متاسفانه شاهد بودیم که دو فیلم ضد اخلاقی گشت ارشاد و زندگی خصوصی که به واقع باید از آنان به عنوان ننگ وزارت ارشاد یاد کرد نه تنها در جشنواره فیلم فجر مجوز اکران گرفتند بلکه پس از آن نیز موفق به دریافت جایزه اکران نوروزی از سوی وزارت ارشاد شدند.
عضو کمیسیون تحقیقات وآموزش مجلس با اشاره به آنچه عمل غیر قابل توجیه و تاسف آور وزارت ارشاد دامه می دهد: کاش کار به اکران در فیلم فجر خاتمه می یافت اما مردم بدون مشاهده هر گونه اقدام عملی از سوی وزارت ارشاد برای اعاده مطالبه شرعی خود تنها با اعلام نارضایتی دکتر حسینی از اکران دو فیلم یاد شده در رسانه ها روبرو شدند. این درحالی است که جایگاه وزیر با یک فرد عادی کوچه و بازار متفاوت است.
وی ادامه داد: براین اساس آقای دکتر حسینی به جای انتشار خبر نارضایتی خود می بایست با یک اقدام عملی عاجل، دست به توقف اکران عمومی دو فیلم ضد ارزش یاد شده می زد، اما این تعلل تاجایی ادامه یافت که ما شاهد اعتراض شدید و گسترده مردم در تجمعات اعتراض آمیز و نیز تذکر و اعتراض شدید و درخواست توقیف از سوی ائمه جمعه مشهد و تهران از تریبون نماز جمعه این دو شهر بودیم.
رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس در ادامه با تاکید بر فرمایش مقام معظم رهبری در ارتباط با بصیرت قابل تقدیر مردم، اقدام آنان در اعتراض به اکران دو فیلم ضد اخلاقی ،آن هم در روزهای پایانی سال که قاعدتا باید مسائل شب عید دغدغه اصلی مردم باشد را ستودنی دانست.
وزارت ارشاد هالیوود ایرانی را بنا گذاشت
وی در ادامه افزود: این محل سوال جدی از وزیر ارشاد خواهد بود که چگونه با وجود اعتراض عمومی، هنوز فیلمهایی که در واقع بهانه دست دشمنان نظام اسلامی محسوب می شود و امنیت اخلاقی را در فضای سینما از میان می برد، به جز چند شهر هنوز در حال اکران در سرتاسر کشور است.
افتخاری با تاکید براین نکته که حتی شخص آقای شمقدری نیز قائل به تفکیک سنی برای تماشای این دو فیلم بوده است، گفت: وزارت ارشاد با این عملکرد خود زحمت دشمن را کم و سینمای کشور را وارد عرصه جدیدی کرد که باید نام آن را هالیوود ایرانی گذاشت.
کاندیدای اصولگرای دور دوم مجلس نهم شورای اسلامی گفت: به وضوح می توان تاثیر دست جریان انحرافی و بیگانه را در پشت این اکران این دو فیلم منحرف مشاهده کرد.
قوه قضاییه و دستگاه های امنیتی برخورد کنند
وی گفت: در مقطع حساس کنونی تنها انتظار مردم این است که وزیر ارشاد در یک اقدام ضربتی اکران این دو فیلم را متوقف کند. همچنین این انتظار به حق از قوه قضاییه وجود دارد که براساس وظیفه ذاتی خود این دو فیلم را توقیف کند.
نماینده مجلس شورای اسلامی با تاکید براین که مردم نباید تا توقف اکران این دو فیلم سکوت کنند افزود: نهادهای امنیتی ذیربط باید به بررسی سابقه افراد پشت پرده اکران این دو فیلم که در حقیقت چراغ سبزی به بیگانه محسوب می شود بپردازد که نه تنها خلاف فرهنگ اسلامی است بلکه عملکردی ضد امنیت ملی محسوب می شود.
لاله افتخاری در ادامه افزود: باید در صلاحیت افراد مسئول در سازمان سینمایی بازنگری شود. به نظر می رسد این افراد در فضای جمهوری اسلامی زندگی نمی کنند. مردم ما نظام جمهوری اسلامی ایران را انتخاب کرده اند و مرجع تشخیص دراین نظام ، شرع مقدس، رای مراجع عظام، علمای اعلام و فقهای جلیل القدر است و براین اساس نمی توان با نظر عده ای کارشناس فاقد صلاحیت صدور مجوز اکران به فیلم های مسئله دار را قانونی قلمداد کرد.
راه حل نماینده تهران برای توقیف فیلم غیراخلاقی
نماینده مردم تهران در مجلس خواستار تداوم واكنش مردم نسبت به اكران دو فیلم مورد اعتراض "گشت ارشاد" و "خصوصی" شد و تاكید كرد كه نهادهای امنیتی باید عوامل پشت پرده اكران این دو فیلم را بررسی كنند.
۱۳۹۱/۱/۱۰