نسخه چاپی

افشای شكنجه مظنونان تروریستی به دست آمریكایی‌ها

عکس خبري -افشاي شکنجه مظنونان تروريستي به دست آمريکايي‌ها

یك گروه مطالعات حقوقی نتایج تحقیقات خود در مورد رفتار دولت آمریكا با مظنونان تروریستی پس از حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ را منتشر كرد و به این نتیجه رسید كه دولت آمریكا مظنونان تروریستی را شكنجه كرده است.

به گزارش نما به نقل از ایسنا، گروه «پروژه قانون اساسی» در واشنگتن در تحقیقات خود به این نتیجه رسیده دولت آمریکا برخی از مظنونان تروریستی را شکنجه کرده است. این گروه تحقیقاتش را با هدایت دو نفر از اعضای سابق کنگره شامل یک جمهوری‌خواه و یک دموکرات انجام داده است.

تحقیقات پروژه قانون اساسی که گزارشی 577 صفحه‌ای است، بزرگترین بررسی مستقل در رفتار دولت آمریکا با مظنونان تروریستی و برنامه‌های بازجویی توصیف می‌شود. از سوی دیگر این گزارش می‌گوید که بلندپایه‌ ترین مقام‌های دولت در نهایت مسئول آن هستند.

بر اساس این گزارش دستور شکنجه هرگز رسما به بازجوها ابلاغ نمی‌شد اما ناقض قوانین آمریکا و قوانین بین‌المللی بود.

دولت جورج بوش، رئیس جمهوری سابق آمریکا که تا سال ۲۰۰۸ بر سر کار بود، استدلال می‌کرد که کنوانسیون ژنو در مورد شبه‌نظامیان القاعده و طالبان صدق نمی‌کند و سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) اجازه دارد علیه بازداشتی‌های بلندپایه این گروه‌ها از شیوه‌های خشن استفاده کند اما طبق کنوانسیون ژنو شکنجه ممنوع است.

بحث در مورد ماهیت شیوه‌های بازجویی از همان سال‌های پس از حملات 11 سپتامبر 2001 شروع شد و حتی جان مک‌کین، سناتور جمهوری‌خواه به شدت با آن‌ها مخالفت می‌کرد.

به گزارش شبکه خبری بی.بی.سی، با این وجود دولت وقت آمریکا هرگز نپذیرفت که اقداماتش معادل شکنجه بوده است و جورج بوش صریحا گفت: " آمریکا شکنجه نمی‌کند".

به علاوه این بحث وجود داشته است که آیا خشونت با مظنونان به جنگ با تروریسم کمک کرده است یا خیر.

مقام‌های دولت بوش در عین حال معتقد بودند کاربرد شیوه‌های خشن با مظنونان ترویستی به آمریکا در جنگ با تروریسم کمک کرده است، اما گروه پروژه قانون اساسی می‌گوید، هیچ شواهدی در دست نیست که ثابت کند شیوه‌های خشن بازجویی به اطلاعات ارزشمند و منحصر به فردی منجر شده باشد که کسب آن‌ها از راه‌های دیگر ممکن نبوده است.

در نتیجه تحقیقات این گروه آمده است سیا نه تنها از شیوه القای احساس خفگی استفاده کرد، بلکه مظنونان را به دیوار می‌کوبید، آن‌ها را در حالت‌های ناراحت با زنجیر می‌بست، برهنه‌اشان می‌کرد و گاه تا چند روز آن‌ها را از خواب محروم می‌کرد.

بسیاری از یافته‌های این تحقیق از طریق مصاحبه با مامورانی به دست آمده که به شکنجه مظنونان معترض بودند. حتی مسئولان برنامه بازجویی خشن همه به سختی اجرای آن اذعان کرده‌اند.

خوزه رودریگز که در سال‌های نخست پس از حملات ۱۱ سپتامبر مسئول این برنامه در سیا بود به برنامه «نیوز نایت بی.بی.سی» گفته است این شیوه‌ها از جمله در زندان‌های مخفی سیا در عراق، افغانستان و بازداشتگاه گوانتانامو به کار گرفته شده است.

با این حال دولت اوباما شیوه‌های خشن بازجویی را شکنجه می‌داند و آن را ممنوع کرده است.

کمیته اطلاعات سنای آمریکا هم در ماه دسامبر نتیجه تحقیقاتش درباره شیوه‌های بازجویی از مظنونان را تصویب کرده بود.

این کمیته اقدامات بازجوها را یک «اشتباه وحشتناک» خواند اما نتایج بررسی‌های خود را فاش نکرد.

جان مک‌کین از اعضای کمیته که خود در جریان جنگ ویتنام اسیر جنگی و شکنجه شده بود، در آن زمان گفت امیدوار است که این یافته‌ها مردم آمریکا را قانع کند که شکنجه در شان آنها نیست و دیگر نباید موضوع بحث باشد.

۱۳۹۲/۱/۲۸

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...