به گزارش نما به نقل از فارس، علی اکبر صالحی وزیر امور خارجه کشورمان که به آلماتی سفر کرده در بدو ورود هدف از سفر به آلماتی را شرکت در نشست وزرای امور خارجه کشورهای قلب آسیا با محوریت موضوع افغانستان اعلام کرد.
وی افزود: سومین نشست وزرای امور خارجه کشورهای قلب آسیا در راستای تعمیق روابط بین کشورهای منطقه برگزار خواهد شد.
صالحی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران در هر سه اجلاس این مجموعه که متشکل از حدود 40 کشور و سازمان منطقهای و بینالمللی است، شرکت کرده، بررسی چگونگی استقرار صلح و ثبات در افغانستان را که تاثیرات آن بر جاهای دیگر مترتب میشود و نیز موضوع خروج نیروهای خارجی از افغانستان را از دیگر اهداف این نشست دانست.
وی با اشاره به کارگروههای کارشناسی که روی نظرات و پیشنهادات مختلف جهت تصویب در جلسه وزرای خارجه کار میکنند، افزود: مسئولیت یکی از کارگروها با ایران است و جمهوری اسلامی ایران تلاش میکند با ارائه نظرات خود تصمیمات و بیانیه اجلاس، متوازن و در جهت مصالح کشور افغانستان باشد و کسانی اینجا را مبنای تحمیل آراء خود قرار ندهند.
صالحی افزود: طی سخنرانی فردا (جمعه) نظرات جمهوری اسلامی ایران در مخالفت با حضور نیروهای بیگانه را بیان خواهیم کرد و خود ملت افغانستان بعد از سال 2014 تامین امنیت و اداره کامل کشور را به عهده خواهند گرفت و نیروهای خارجی برای حضور در آن کشور هیچ توجیهی نخواهند داشت.
وی انجام ملاقاتهای دو جانبه در حاشیه نشست را از دیگر مواهب شرکت در این گونه اجلاسها توصیف کرد و گفت: ایران و قزاقستان با توجه به اراده مسئولین دو کشور، در حال توسعه روابط تجاری و اقتصادی فیمابین هستند و روابط سیاسی دو کشور نیز مستحکم است.
صالحی در این راستا به میزبانی آلماتی در خصوص نشستهای آلماتی 1 و 2 اشاره کرد و افزود: نشست آلماتی 1، مبداء یک تحول و گفتوگو بین ایران و 1+5 بود و در آلماتی 2 هم میشد قدمی به جلو برداشت.
وی افزود: حالا 1+5 باید با وفای به عهد از طریق تماس خانم اشتون با آقای جلیلی نتیجه رایزنیهای خود با پایتختها را اعلام کند.
وی با رد تقابل گفت که جمهوری اسلامی ایران، اهل تعامل و گفتوگو است و بایستی در گفتوگوها، عقلانیت و منطق حاکم باشد و امیدواریم 1+5 هر چه زودتر به ادامه مذاکرات برگردد و نگذارند مذاکرات بیش از این طولانی شود.
صالحی: ۱+۵ زودتر به ادامه مذاكرات برگردد
وزیر امور خارجه ابراز امیدواری كرد كشورهای عضو گروه ۱+۵ هر چه زودتر به ادامه مذاكرات برگردند و گفت نگذارند مذاكرات بیش از این طولانی شود.
۱۳۹۲/۲/۶