نسخه چاپی

تأثیرات جدی تحریم‌ها بر درآمد نفتی ایران

آژانس اطلاعات انرژی آمریكا اعلام كرده است: «پس از اجرای تحریم‌ها در اواخر سال 2011 و اواسط سال 2012، تولید نفت ایران به طور چشمگیری كاهش یافت.

گروه ترجمه- پایگاه اینترنتی وال‌استریت ژورنال 29 آوریل 2013 (9 اردیبهشت) در مقاله‌ای به تأثیرات تحریم‌های نفتی علیه ایران پرداخت و نوشت: روز جمعه وزارت اطلاعات انرژی آمریکا گفت: تحریم‌های جهانی در سال 2012 صادرات نفت خام ایران را 39 درصد کاهش داد که معادل 5/1 میلیون بشکه در روز خواهد بود. این میزان، پایین‌ترین آمار صادرات نفتی ایران از سال 1986 (زمان جنگ ایران و عراق) است. تشدید تحریم‌ها بر صادرات نفتی ایران که آمریکا و اتحادیه اروپا هدایت‌کننده آن هستند، درآمد خالص حاصل از صادرات نفتی ایران را تا 4/27 درصد (معادل 69 میلیارد دلار) در سال 2012 کاهش داد. مطابق برآوردهای اولیه وزارت اطلاعات انرژی آمریکا، این آمار درآمد، کمترین میزان برای ایران از سال 2009 به شمار می‌رود.
در ادامه مقاله آمده است: تحریم‌ها علیه ایران در سال 2011 اجرایی و در سال 2012 تشدید شد که شامل تحریم صادرات نفتی ایران به اتحادیه اروپا بود. برآورد می‌شود صادرات نفتی ایران 80 درصد کل درآمد صادراتی ایران را تشکیل دهد که 50 تا 60 درصد درآمد دولت نیز به شمار می‌رود. آژانس اطلاعات انرژی آمریکا می‌گوید: «تحریم‌ها بر سرمایه‌گذاری در بخش نفت ایران اثر گذاشته و میزان آن نیز تشدید شده است و نتیجه آن، لغو طر‌ح‌های جدید از سوی شرکت‌های خارجی مختلف و نیز تأثیر منفی بر طرح‌های در حال اجرا بوده است. آژانس اطلاعات انرژی آمریکا در گزارشی جداگانه اعلام کرد ایران که زمانی دومین تولیدکننده بزرگ نفت در سازمان اوپک پس از عربستان بود، در ماه آوریل در مکان سوم پس از عراق قرار گرفت. صادرات نفتی ایران در ماه‌های مارس و آوریل به طور متوسط 8/2 میلیون بشکه در روز بود که 500 هزار بشکه در روز از همین دوره در سال 2012 کمتر است. مصرف سوخت داخلی به طور متوسط 7/1 میلیون بشکه در روز است که این رقم در مقایسه با ماه‌های مارس و آوریل 2012 تغییر نکرده است.
در پایان مقاله آمده است: آژانس اطلاعات انرژی آمریکا اعلام کرده است: «پس از اجرای تحریم‌ها در اواخر سال 2011 و اواسط سال 2012، تولید نفت ایران به طور چشمگیری کاهش یافت. اگرچه ایران هدف چهار دور تحریم‌های سازمان ملل قرار گرفته بود؛ اما این اقدامات تحریمی شدیدتر از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا به طور جدی به صادرات نفتی ایران آسیب زده است که این مسئله به طور مستقیم بر تولید نفت و محصولات نفتی تأثیر گذاشته است... تحریم‌های آمریکا و اتحادیه اروپا سرمایه‌گذاری کلان در بخش نفت و گاز ایران را با مانع روبه‌رو کرده و دسترسی به منابع انتقال مالی اروپا و آمریکا را متوقف کرده است... اجرای تحریم‌های مربوط به بیمه به‌ویژه در صادرات نفت ایران تأثیر جدی گذاشته است.»
تحلیل‌:
یادداشت فوق به ذکر نکات کاملاً‌ تکراری پرداخته و در آن یک نکته جدید مهم دیده نمی‌شود؛ بنابراین جای طرح این پرسش است که چرا این پایگاه اینترنتی به تکرار مطالب سوخته گذشته روی آورده است. همان‌طور که پیش‌تر نیز پیش‌بینی شده بود، کشورهای استکباری یعنی آمریکا و تعدادی از کشورهای اروپایی برای برخورد تحریمی با ایران در یک اشتباه محاسباتی وارد مسیری شدند که در نگاه آن‌ها یک بزرگراه برای تحت‌ فشار قراردادن ایران محسوب می‌شد و تصور می‌کردند این بزرگراه تا انتها هموار و عریض است؛ اما پس از تحریم‌های متعدد و هزینه‌ کردن سرمایه‌های کلان تحریمی و سوزاندن کارت‌های مهمشان کم‌کم متوجه شدند هم سرمایه‌هایشان رو به اتمام است و هم کارت‌های اصلیشان سوخته شده و هم بزرگراه، ناهموار و باریک شده و این در حالی است که ایران با تحمل فشارهای تحریمی و پذیرش سختی هدفی که دنبال می‌کند به‌تدریج خودش را با وضعیت موجود سازگار کرده؛ اما اجازه نداده در سیاست ترسیمی‌اش خلل ایجاد شود. شناخت دقیق از جامعه ایران حاکی از ظرفیت آن برای پذیرش وضعیت سخت‌تر است حال آنکه هیچ نشان قابل‌اعتمادی برای میزان احتمالی غلبه تحریم‌های دشمن بر ظرفیت مقاومت مردم ایران وجود ندارد. چه‌بسا تکرار مطالب گذشته در پایگاه مزبور تنها برای خالی نکردن صحنه باشد.

۱۳۹۲/۲/۱۰

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...