حجتالاسلام مهدی طائب در نشست پرسش و پاسخ دانشجویان دانشگاه جامع گلستان پیرامون مسئله انتخابات اظهار داشت: آقای خاتمی فقط میخواهد که جریان اصلاحات را از مرگ نجات دهد.
یکی از دانشجویان با طرح این سوال که تعدد کاندیداهای جبهه اصولگرایان چه چیزی را دنبال میکند، گفت: هیچ مغز متفکری پشتپرده تعدد اصولگرایان وجود ندارد.
طائب بیان داشت: در دوران فتنه عنوان شد که در انتخابات تقلب ۷ میلیونی، ۸ میلیونی و ۱۱ میلیونی شده است که بنده عرض کردم نخستین کسی که میداند این حرف دروغ است آقای بهزاد نبوی و تاجزاده هستند چون آنها ابتدا این موضوع را استارت زدند، آنها در جمهوری اسلامی مسئول بودند و میدانند که اگر این تقلب محقق شود اول چیزی که نیاز دارد هماهنگی است یعنی وزارت کشور، شورای نگهبان، پلیس و نیروهای امنیتی همه باید هماهنگ شوند تا چنین تقلبی شکل بگیرد.
هیچکدام از گروهها برنامهای ارائه ندادهاند
دانشجوی دیگری در خصوص اینکه در زمینه اقتصادی کاندیدای مناسب کیست و کدامیک از گروهها از نظر برنامه اقتصادی قابل اعتمادتر هستند، سوال کرد که طائب اظهار داشت: تا به حال هیچکدام از گروهها برنامهای ارائه ندادهاند که ببینیم چقدر توانایی دارند، البته گفتند اهل برنامه هستیم ولی از هیچکدام آنها برنامهای دیده نشده است.
وی افزود: در این دوره توصیه عمومی به همه دوستان این بود که برنامهگرا و گروهگرا باشند که کابینه خود را به مردم معرفی کنند اما هیچکدام از کاندیداها نتوانستند با کسی هماهنگ شوند لذا برنامهای ارائه نشد.
این تحلیلگر ارشد سیاسی در پاسخ به سوال دانشجویی در خصوص اینکه چرا باید روسای جمهور قبلی برای کاندیداهای ریاست جمهوری رد صلاحیت شوند، اذعان کرد: امام راحل فرمودند که میزان، حال فعلی افراد است شاید کسی الان جزو مقدسترین افراد باشد اما ۱۰ سال بعد ممکن است تغییر کند.
فتنه و انحراف هر دو تاریخ مصرف گذشته هستند
طائب سن و سال کاندیداها را نیز در موضوع انتخاب مهم خواند و ابراز داشت: سن و سال افراد نیز مهم است، شورای نگهبان باید ببیند کاندیدا به درد ریاست جمهوری میخورد یا نه؟ آقای هاشمی ۷۹ سالشان است میخواهد ریاست جمهوری را از احمدینژاد تحویل بگیرد، احمدینژادی که آخر ریاست جمهوریش همچنان مانند ابتدای دولتش اهل کار و تلاش است و واقعا خستگی را خسته کرده است، ما اگر به احمدینژاد انتقادی داریم به نقاط منفی آن است.
وی با بیان اینکه این دولت کارهای بزرگ زیادی انجام داده است، یادآور شد: البته کارهای نیمهکاره زیادی نیز باقی مانده است طرح مسکن مهر، سهام عدالت، مرحله دوم هدفمندی یارانهها و معتقدم اگر مرحله اول هدفمندی انجام نشده بود در تحریم اقتصادی زمین خورده بودیم بنابراین باید فردی رئیسجمهور شد که بتواند این روند توسعهای را دنبال کند.
سوال بعدی یکی از دانشجویان از طائب این بود که خطر جریان انحرافی برای کشور بزرگتر است یا خطر اصحاب فتنه، که وی اظهار داشت: هر دو تاریخ مصرف گذشته هستند هیچکدام خطری برای کشور محسوب نمیشوند کشور از این موج عبور کرده است.
طائب در پاسخ به این سوال که آیا دلیل انتخاب حماسه سیاسی فقط انتخابات است یا قرار است اتفاق بزرگتری در زمینه سیاسی در کشور اتفاق بیفتد، بیان داشت: نظام اسلامی ایران در آستانه دو انتخابات شوراها و ریاست جمهوری است که این حماسهسازی بسیار بااهمیت است و چشم دنیا به این انتخابات دوخته شده است.
وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب به حضور حداکثری مردم تاکید دارند، اینکه چه کسی رای بیاورد در جایگاه دوم قرار دارد.
استخوانهای نظام سلطه باید خرد شود
وی در پاسخ به این سوال که در این نظام با توجه به این سخن امام راحل که فرمودند مجلس در راس امور است، بنابراین جایگاه ریاست جمهوری کجاست، اذعان کرد: رئیسجمهور راس این نظام است با اعمال قوانینی که مجلس گذاشته، تمام امور اجرایی کشور به دست رئیس جمهور است اگر قوه مقننه جای مجریه نشست فرمان قانون از دستش خارج میشود و اگر آقای مجریه جای قانونگذار نشست، قانون اجرا از دستش رها خواهد شد.
طائب درباره این پرسش که آیا امکان حوادثی همانند سال ۸۸ و حادتر از آن وجود دارد یا خیر گفت: بنده حال و حوصلهاش را در کسی نمیبینیم.
وی در خصوص تحولات اخیر سوریه و رابطه رئیس جمهور ایران با این تحولات عنوان کرد: سوریه نقطه التقاء نظام سلطه با نظام عدل است که در آنجا نظام سلطه باید استخوانهایش خرد شود هر چند تا الان هم خرد شده اینها آمده بوده بودند که آن طناب ارتباط ما را با مقاومت قطع کنند که نتیجه معکوس گرفتند.
حوصلهاش را نداشتیم وگرنه ما هم احساس تکلیف میکردیم
این تحلیلگر ارشد سیاسی در پاسخ به سوال دیگری از دانشجویان درباره اینکه چرا در انتخابات اکثر نامزدهای انتخاباتی احساس وظیفه میکنند، گفت: من و شما هم اگر کمی بنشینیم و در خودمان فرو برویم به این نتیجه خواهیم رسید که نکند ما هم میتوانیم مشکلات را حل کنیم، حال و حوصلهاش را نداشتیم وگرنه ما هم احساس تکلیف میکردیم.
طائب در پاسخ به این سوال آیا روشی که احمدینژاد در خصوص عملکرد مسئولان در پیش گرفته برای خادمان نظام حاشیه امنیت میگذارد یا خیر، اظهار داشت: خادمان نظام حاشیه امنیتشان خداست، حاشیه امنیت نظام این است که به خوبی کار کنند.
وی ادامه داد: احمدینژاد اگر اشکالی داشت در فهم خوب و بد بود، ولی این خیلی خوب است اگر یقین کرد که فلان مسئول بد کار میکند، و خیلی زود از کار برکنارش کرد اما در اینکه کار خوب انجام میدهد یا نه نباید دچار اشتباه شد.
مشایی آمده انتخابات برگزار نشود یا اینکه دعوا شود
این استاد دانشگاه در خصوص اینکه مشکلات بر مردم واقعا فشار میآورد آیا انتظار زیادی نیست که مردم حضور گسترده در انتخابات داشته باشند، بیان داشت: این فشارها طرفینی است ما مردم و مسئول نداریم مگر مسئولان از خارج کشور آورده شدهاند، مسئولان چیزی جدای از مردم نیستند.
طائب در پاسخ به سوالی که آیا مشایی تائید صلاحیت میشود؟ بیان داشت: مشایی میخواهد در انتخابات اثرگذاری کند.
وی اضافه کرد: آقای هاشمی خودش میداند که رأی ندارد و از نظر جسمی برای این کار مناسب نیست، آقای خاتمی فقط میخواهد اصلاحات را از مرگ نجات دهد.
طائب یادآور شد: خاتمی معتقد است که تجربه چند ساله نشان داده هر کسی که با انتخابات قهر کند، از صحنه سیاسی محو خواهد شد، اگر نهضت آزادی از ذهنها پاک شده به دلیل این بوده که از انتخابات قهر کردند لذا اگر ما هم اگر قهر کنیم اصلاحات را از دست میدهیم اما برای اینکه اصلاحات بماند باید بیاییم ولو اینکه شکست بخوریم.
وی بیان داشت: مشایی نیز آمده یا انتخابات برگزار نشود یا شل برگزار شود و یا اینکه دعوا شود.
تنها ابزار کار دشمن جریان اصلاحات بود
این تحلیلگر سیاسی در پاسخ به اینکه مهمترین حربه دشمن در مقابله با انتخابات سالم و غرورانگیز چیست، ابراز داشت: دشمن نمیداند چه کند، جریان بیرون تنها ابزار کارش جریان اصلاحات بود، در انتخابات ۸۸ و ۸۴ رسانههای بیگانه پشتسر این آقایان ایستاده بودند الان نظر خاتمی را قبول دارند و آمدند با همه قوا مردم را تحریک کنند تا در انتخابات شرکت کنند.
طائب با بیان اینکه جریان اصلاحات در این انتخابات فقط به دنبال این است که سر پل را در جمهوری اسلامی از دست ندهند، اظهار داشت: جریان اصلاحات برای این میآید که فکری برای دولت بعدی کند.
وی افزود: تمام اتاق فکر دشمن به هم ریخته، هر چه قوا داشته بر روی سوریه متمرکز کرده و اتاق فکرشان برای ایران به هم ریخته است.
این تحلیلگر سیاسی درباره انتخاب اصلح گفت: رئیس جمهور باید توانمند، مردمی، حامی اقشار محروم، قانونگرا، ساده زیست، شجاع، جسور در برابر خارجیها باشد که همه این مسائل را باید در کاندیداهای موجود پیدا کنیم.
طائب: هاشمی از لحاظ جسمی ضعیف است
حجتالاسلام طائب گفت: آقای هاشمی میخواهد كاری كند رئیسجمهوری روی كار آید كه از نظر فكری با وی نزدیك باشد خودش میداند كه رأی ندارد و از نظر جسمی برای این كار مناسب نیست.
۱۳۹۲/۲/۲۲