به گزارش نما به نقل از پرس تی وی، این اعتراضات بعد از انفجارهایمرگبار اخیر در شهر جنوبی ترکیه نزدیک به مرز سوریه آغاز شد.
چندین انفجار، روز شنبه (۱۱ می، ۲۱ اردیبهشت)، شهر ریحانلی را در استان ختای در جنوب ترکیه لرزاند که در اثر آن بیش ازچهل نفر کشته و دهها تن زخمی شدند.
معترضان خشمگین روز شنبه بعد از این انفجارها، با برپایی تظاهرات، بروز خشونت در این کشور را به سیاستهای ضد سوری دولت اردوغان نسبت دادند و بر کنارهگیری وی تاکید کردند.
به گفته شاهدان، تدابیر امنیتی در مرکز ریحانلی، نزدیک محل انفجارها، شدت یافته است و نیروهای امنیتی برای کنترل هرگونه ورود و خروج از شهر، مراکز ایست بازرسی برپا کردهاند.
این درحالی است که آنکارا نیز صحنه تظاهرات مشابه بود؛ دهها تن از مردم ترکیه با برپایی تظاهرات و راهپیمایی در خیابانهای آنکارا، در انتقاد از اردوغان و احمد داوود اغلو، وزیر امور خارجه این کشور شعار سر دادند.
ترکیه، یکی از منتقدان و مخالفان سرسخت بشار اسد، رئیس جمهور سوریه به شمار میآید و در سیاستهای ضد سوری خود از شبهنظامیان مورد حمایت خارج در سوریه حمایت میکند.
احزاب مخالف در ترکیه همواره از دولت این کشور به علت دخالت در امور داخلی سوریه انتقاد کردهاند.
رهبر «حزب جمهوری خلق»، حزب اصلی مخالف در ترکیه، جولای گذشته (۲۰۱۲ میلادی)، به دولت این کشور هشدار داد، در صورت ادامه موضع خصمانه خود علیه سوریه، این کشور را به «باتلاق خاورمیانه» میکشاند.
سوريه از مارس ۲۰۱۱ صحنه ناآرامي بوده است. در خشونت و ناآراميهاي این کشور بسیاری از سوریها از جمله تعداد زيادي از نيروهاي امنيتي و نظامی اين کشور کشته شدهاند.
دولت سوريه ميگويد اين ناآراميها از خارج کشور طراحي ميشوند و گزارشها نشان ميدهند، شمار بسیار زیادی از شورشيان درگیر با دولت دمشق، اتباع خارجي هستند.
دمشق همچنین برخی از کشورهای غربی و متحدان منطقهای آن از جمله عربستان سعودی، قطر و ترکیه را به تامین بودجه و تجهیز تسلیحاتی شورشیان معارض با دولت سوریه متهم کرده است.
برخی از سازمانهای بینالمللی حقوق بشر، شورشیان مورد حمایت خارج در سوریه را به ارتکاب جنایات جنگی متهم کردهاند.
معترضان ترك بر كناره گیری اردوغان تاكید كردند
معترضان تركیه، درپی انفجارهای مرگبار اخیر، با برپایی تظاهرات، كنارهگیری رجب طیب اردوغان، نخست وزیر این كشور را خواستار شدند.
۱۳۹۲/۲/۲۲