نسخه چاپی

بزرگترین متحد آمریكا مشتری گاز ایران شد

در شرایط تحریم همه جانبه صنعت نفت و گاز، همزمان با افزایش صادرات گازمایع ایران به كره جنوبی به عنوان یكی از متحدان استراتژیك آمریكا برای دومین ماه متوالی، وزیر نفت هم از آغاز مذاكرات جدید گازی با این كشور آسیایی خبر داده است.

به گزارش نما به نقل از مهر، کره جنوبی ماه گذشته میلادی پس از هشت ماه تعلیق واردات گازمایع از ایران را از سرگرفت و در ماه آوریل سال 2013 میلادی (12 فروردین تا 10 اردیبهشت ماه 1392) هم برای دومین ماه متوالی اقدام به واردات گاز مایع از ایران کرده است.

بر این اساس این متحد استراتژیک دولت واشنگتن، در ماه گذشته میلادی علاوه بر واردات گاز مایع حتی میزان واردات این محصول گازی را در مقایسه با ماه ماقبل آن افزایش داده است به طوری‌که میزان واردات گاز این کشور آسیایی از ایران رشدی حدود 6.1 درصدی را تجربه کرده است.

اداره گمرک کره جنوبی امروز با انتشار گزارشی، اعلام کرده است: در آوریل سالجاری میلادی این کشور آسیایی بیش از 77 هزار تن گاز مایع از ایران وارد کرده است.

این در حالی است که در ماه مارس 2013 میلادی (اسفند 91- فروردین 92) کره جنوبی حدود 73 هزار تن گاز مایع از ایران وارد کرده بود.

از سوی دیگر واردات گازمایع کره جنوبی از ایران در جولای 2012 میلادی به علت تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه بیمه نفتکش‌های حمل‌کننده گاز مایع ایران متوقف شده بود، اما در اوایل سالجاری شرکت پتروشیمی سامسونگ توتال این کشور، قرارداد فوری با ایران در ماه ژانویه به امضا رساند.

رستم قاسمی وزیر نفت ایران هم اخیرا در جمع خبرنگاران از مذاکره با کره جنوبی به منظور صادرات میعانات گازی به یکی از پالایشگاه‌های جدید تاسیس این کشور آسیایی خبر داده و تاکید کرده بود: مذاکرات با این پالایشگاه کره ای آغاز شده است.

در همین حال شرکت مشترک نفتی سامسونگ کره جنوبی و توتال فرانسه، به دلیل متحمل شدن ضرر و زیان در سال گذشته، خرید نفت از ایران را در سال 2013 میلادی مجددا از سر گرفت که واردات نفت و میعانات گازی میدان کنگان ایران منجر به صرفه جوئی ماهانه 6.7 میلیون دلاری برای این شرکت نفتی خواهد شد.

به گزارش مهر، از اسفند ماه سال گذشته با بهره برداری از طرح‌های جدید توسعه پالایشگاه‌های نفت به ویژه توسعه پالایشگاه نفت شازند، ظرفیت تولید گاز مایع کشور به بیش از 6 هزار تن در روز افزایش یافته است و هم اکنون ایران حدود 1000 تن ظرفیت مازاد برای صادرات این محصول نفتی در اختیار دارد.

علیرضا نیکزاد رهبر سخنگوی وزارت نفت هم اخیرا در گفتگو با مهر درباره دلایل افزایش صادرات گازمایع ایران به بازارهای جهانی با وجود افزایش تحریم‌های بین‌المللی، با رد ارزان فروشی گازمایع ایران به خارجی‌ها، گفته است: ایران به جای ارزان فروشی، بازار را مدیریت می کند.

۱۳۹۲/۲/۲۵

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...