نگهبان: تلفن های هوشمند روز به روز جای شان را بیشتر در میان ما باز می کنند و کاربران بیشتری به جمع استفاده کنندگان آنها می پیوندند. یکی از قابلیت های خوب این تلفن های هوشمند را، می توان قدرت جئوتگینگ عکسها برشمرد. قابلیتی که مکان ثبت عکس را به صورت داده در خود عکس ذخیره می سازد و شما پس از آن می توانید توسط نرم افزارهای خاص، ببینید که عکس را کجا گرفته اید.
این داده ها که شامل اطلاعات دیگری همچون نوع دوربین، سرعت شاتر و ... هستند و در خود عکس درج میگردند را EXIF می نامند.
آیفون و گوشی های اندرویدی هم بر روی عکس هایی که می گیرید اطلاعات محل عکس را قرار می دهند. البته شما می توانید آنها را به گونه ای تنظیم کنید که دیگر اطلاعات جئوتگ بر روی عکس ها ذخیره نگردند.
اما تا زمانی که عکس ها را نزد خود دارید، شاید خطری شما را تهدید نکند. زمانی موضوع خطرناک می شود که عکس شما در اینترنت بدون پاک کردن اطلاعات EXIF قرار بگیرد. مثلا شما عکسی از گلدان محل کارتان که توسط تلفن هوشمندتان گرفته اید را در اینترنت قرار می دهید و افراد با باز کردن EXIF، می توانند موقیت جغرافیایی محل کار شما را به راحتی پیدا کنند و همین موضوع ممکن است حریم شخصی شما را به خطر بیاندازد.
برخی از سایتها و سرویس ها همانند فیسبوک، به منظور حفظ حریم شخصی شما، این اطلاعات را پاک می کنند. اما به تازگی یکی از کاربران توییتر به این موضوع پی برده که عکس پروفایل های توییتر، حاوی اطلاعات EXIF هستند و این موضوع ممکن است برای برخی از کاربران دردسر ساز باشد.
همچنین این موضوع در برخی از عکس های موجود در سرویس twitpic نیز مشاهده شده است.
ما به شما پیشنهاد می کنیم که تا قبل از آپلود عکس های تان در اینترنت، اطلاعات EXIF آنها را پاک کنید تا حریم خصوصی تان محفوظ بماند.
درز خطرناك اطلاعات شخصی در عكسهای توئیتر
۱۳۹۱/۱/۱۵