به گزارش نما به نقل از افکارنیوز، از جمله چهرههای شاخصی که روز گذشته با ردصلاحیتش از سوی شورای نگهبان شاهد واکنشهای مختلفی از سوی مردم و همچنین فعالان سیاسی بودهایم، هاشمی رفسنجانی رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام است. بسیاری پس از اعلام نظر شورای نگهبان منتظر واکنش شخص وی و یا ستادش در مورد این تصمیم شورای نگهبان بودند که صبح امروز رییس ستاد وی اعلام کرد که هاشمی به ردصلاحیت خود هیچ اعتراضی نخواهد کرد.
جهانگیری با تاکید بر اینکه آقای هاشمی و ستاد ایشان هیچ اعتراضی نخواهند کرد، گفت: آقای هاشمی رفسنجانی و ستاد ایشان بر اساس قانونمداری و اخلاقمداری وارد صحنه شده و ادامه راه نیز اینگونه خواهد بود.
جهانگیری همچنین تاکید کرد: هاشمی جزء استوانههای نظام بودهاند و خواهند بود انشاءالله.
از دیگر چهرههای شاخص ردصلاحیت شده میتوان به اسفندیار رحیممشایی مشاور رییس جمهور اشاره کرد.
او که از مدتها قبل برخی از افراد و رسانهها در مورد احتمال ردصلاحیتش ابراز نظر کرده بودند، در واکنش به ردصلاحیتش در مصاحبهای اعلام کرد که ردصلاحیت خود را ظلم میدانم و آن را از طریق رهبری پیگیری میکنم.
صبح امروز نیز محمود احمدینژاد رییسجمهور کشورمان که در واقع یکی از حامیان اصلی اسفندیار رحیممشایی در جریان یازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری است و بسیاری منتظر واکنش وی در این ارتباط بودند در جمع خبرنگاران در حاشیه جلسه دولت، گفت: تا آخرین لحظه موضوع را از طریق رهبری پیگیری می کنم.
وی با اعتقاد بر اینکه مشایی در این ارتباط مظلوم واقع شده است، تاکید کرد: در کشوری که ولایت فقیه وجود دارد، حق مظلوم آن هم در این سطح پایمال نمیشود.
همچنین شب گذشته ستادهای مردمی حامی مشایی با صدور بیانیهای اعلام کردند: موضوع تجدیدنظر و رفع ابهامات احتمالی در تصمیم شورای نگهبان را پیگیری میکنیم.
محمد سعیدیکیا دیگر کاندیدای رد شده در یازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری، گفت: نظر شورای نگهبان را قبول دارم.
وی که در سه دولت هاشمی، خاتمی و احمدی نژاد به عنوان وزیر فعالیت کرده در مصاحبهای اعلام کرد: عمیقا بر این باورم که منافع نظام و کشور را با زیر پا گذاشتن قانون و اخلاق به قیمت رییسجمهور از بین نخواهم برد. در طول عمرم جهادی کار کردهام و در راستای قانون، اخلاق و صداقت زندگی کردهام.
صادق واعظزاده از دیگر کاندیداهای ردصلاحیت شده در یازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری نیز در مورد تصمیم شورای نگهبان گفت : با احترام به شورای نگهبان نسبت به عدم تایید صلاحیت خود از راههای قانونی اعتراض خواهم کرد.
حسن سبحانی دیگر چهره سرشناس سیاسی و اقتصادی که نتوانست از فیلتر شورای نگهبان عبور کند در بیانیهای در این ارتباط اعلام کرد: تدبیر کرده بودم تا مراحل انتخابات ریاستجمهوری را تا آخرین گام طی کنم ،اما خداوند برایم امر دیگری را مقدور نمود و فرجام کار را در توقف آن در این زمان اراده فرمود.
وی افزود: بر این تقدیر الهی سر تسلیم فرود میآورم و متواضعانه از درگاه ربوبیتش به پاس تمامی همدلیها، همراهیها و همفکریهای شما خواهران و برادران هموطن، برایتان خشیت الهی و معرفت توحیدی و اخلاق محمدی مسالت مینمایم.
علیرضا زاکانی نماینده اصولگرایان تحولخواه در یازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری نیز پس از رد صلاحیتش با انتشار بیانیهای ضمن تشکر از شورای نگهبان، تاکید کرد: حمایت از حدادعادل و سعید جلیلی را وظیفه خود میدانم.
وی افزود: از آنجا که طی چند ماه گذشته و حتی از زمانی که مصداقی برای ورود به صحنه معین نشده بود برنامهای دقیق، منظم و قابل دفاع را مبتنی بر گفتمان پیشرفت اسلامی و با تلاش مجدانه اساتید فرهیخته و محترم حوزه و دانشگاه تدوین کردهام و یک نسخه آن را به شورای نگهبان دادهام اعلام آمادگی مینمایم نتایج این مطالعات را در اختیار نامزدهای معتقد به گفتمان انقلاب اسلامی قرار میدهم.
وی اعلام کرد: اعتقاد قلبی و عملی دارم که شورای نگهبان یگانه مرجع احراز صلاحیتها طبق قانون اساسی است، لذا نظر نهایی این شورا را فصلالخطاب و لازمالاتباع میدانم و از تمامی نامزدها و هواداران آنها میخواهم به این مهم قلبا و عملا پایبند باشند.
مصطفی کواکبیان نماینده سابق مجلس شورای اسلامی نیز از جمله کاندیداهایی بود که در لیست تایید صلاحیت شدههای شورای نگهبان قرار نگرفت.
او خود تاکنون در این ارتباط موضعگیری نکرده است، ولی یکی از اعضای شورای مرکزی حزب مردمسالاری که کواکبیان ریاست آن را بر عهده دارد در گفتوگویی اعلام کرد: تاکنون این حزب تصمیمی درباره نظر شورای نگهبان در مورد عدم احراز صلاحیت مصطفی کواکبیان نگرفته است.
میرزابابا مطهرینژاد با اشاره به اینکه مصطفی کواکبیان نامزد حزب مردم سالاری در انتخابات بود، گفت: شورای مرکزی این حزب در روز جمعه ۳ خرداد جلسهای تشکیل خواهد داد که در آن جلسه تصمیمگیری خواهد کرد که چگونه عمل کند.
این فعال سیاسی در ادامه با بیان اینکه نامزدهایی که صلاحیت آنها احراز نشده است باید اعتراض خود را از راههای قانونی دنبال کنند، خاطرنشان کرد: شورای نگهبان هم باید در مقابل به جامعه و این نامزدها پاسخ اقناعکنندهای بدهد.
مسعود پزشکیان نماینده کنونی مجلس شورای اسلامی و وزیر بهداشت دولت خاتمی نیز که برای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرده بود، نیز نتوانست به مانند خیلی دیگر از چهرههای سرشناس سیاسی نظر مثبت اعضای شورای نگهبان را جلب کند.
وی در واکنش به نظر شورای نگهبان در مصاحبه ای اعلام کرد :بنده از نظر شورای نگهبان تمکین میکنم و مشکلی با نظر این شورا ندارم.
البته برخی از کاندیداهای سرشناس ردصلاحیت شده از جمله متکی، فلاحیان، اکبر اعلمی، پرویز کاظمی، طهماسب مظاهری، نواب، غدیری ابیانه، اصغرزاده، احمدزاده کرمانی تاکنون اظهارنظری در مورد تصمیم شورای نگهبان نداشتهاند.
ولی از دیگر سور کاندیداهای تایید صلاحیت شده از شب گذشته به فعالیتهای خود شدت بخشیده و تلاش کردند که با برنامهریزی منسجمتری در این ماراتن حضور پیدا کنند؛ گرچه پیشبینی میشود برخی از آنها به نفع کاندیدای دیگری در لحظه آخر این رقابت کنارهگیری کنند و ما شاهد انصرافهای جدیدی از سوی کاندیداهای تایید صلاحیت شده باشیم.
علیاکبر ولایتی بعد از تایید صلاحیتش گفت: مهمترین شعار من اخلاقمداری و ثباتمداری است.
وی ادامه داد: انگیزه من از شرکت در انتخابات ساختن ایرانی آباد، سربلند و تحقق سند چشمانداز ۲۰ ساله کشور است.
این کاندیدای یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: بازسازی سیاست خارجی و اقتصاد کشور با اولویت بهبود شرایط مردم از مهمترین برنامههای وی است.
محمدرضا عارف که از جمله کاندیداهای اصلاحطلبی است که توانسته از فیلتر شورای نگهبان عبور کند، اعلام کرد: شعارم توجه به معیشت، منزلت و عقلانیت است.
او مهمترین برنامهاش در حوزه اقتصاد را مهار تورم، کنترل نرخ بیکاری و ایجاد اشتغال برای جوانان عنوان کرد و بر اهمیت رشد اقتصادی، توسعه گردشگری و توسعه مناطق غیر برخوردار تاکید کرد.
محمدباقر قالیباف نیز حل معضلات اقتصادی را از اساسیترین برنامههای کاریاش عنوان کرد.
او که در ائتلاف سهگانه پیشرفت قرار دارد و برخی تحلیلگران وی را یکی از افراد تاثیرگذار در انتخابات یازدهم میدانند، گفت: اساسیترین شعار من حل معضلات اقتصادی و ساختن زندگی خوب، مادی و معنوی برای مردم است.
سعید جلیلی که از او به عنوان یکی از شانسهای مهم یازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری یاد میشود، افزود: گفتمان انقلاب اسلامی میتواند موجب پیشرفت و تعالی کشور شود.
وی افزود: رویکرد اصلی ما در عرصه انتخابات مبتنی بر این است که گفتمان انقلاب اسلامی میتواند موجب پیشرفت و تعالی کشور شود.
جلیلی ادامه داد: برنامهای که بر این مبنا قرار دادهایم، این است که باید سازوکاری اندیشیده شود که ظرفیت آحاد جامعه و سختافزاری و نرمافزاری کشور آزاد شود و معطل نماند.
محسن رضایی که سه دوره متوالی است کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری شده و در هر سه دوره نیز توانسته مورد تایید شورای نگهبان قرار بگیرد، اعلام کرده که باید خطر تحریمها را کنار بگذاریم.
وی با بیان اینکه سقوط ارزش پول ملی کمتر از سقوط خرمشهر نیست، عنوان کرد که مهمترین انگیزه خود برای ورود به انتخابات را جلوگیری از همین سقوط میداند.
رضایی همچنین به اهمیت بازگشت اخلاق در سیاست و کارآمدی در اقتصاد تاکید کرد و گفت: برای اینک ه آرامش و نشاط به خانوادهها برگردد، باید عمل کنیم چون با شعار نمیشود مسائل و مشکلات را حل کرد.
روحانی کاندیدای نزدیک به کارگزاران سازندگی و همچنین هاشمی رفسنجانی پس از تایید صلاحیتش گفت: شعارم عدالت، عقلانیت و تدبیر است.
وی با اشاره به اهمیت تحقق حماسه سیاسی، گفت: محور برنامههای اقتصادیام تولید ثروت ملی و توزیع عادلانه آن است.
روحانی اولویت برنامه فرهنگیاش را اصلاح ساختار فرهنگی و تامین امنیت فرهنگی عنوان کرد و تعامل سازنده با جهان را نیز مهمترین اولویتش در زمینه سیاست خارجی عنوان کرد.
وی همچنین به اهمیت تدوین حقوق شهروندی و انسجام وحدت ملی در حوزه سیاست خارجی تاکید کرد.
حدادعادل دیگر کاندیدای ائتلاف سهگانه پیشرفت که برخی تحلیلگران معتقدند وی در نهایت به نفع جلیلی از عرصه رقابت کنارهگیری میکند، گفت: دولت آینده باید دولت تقوا و تدبیر باشد و شعار انتخاباتی من همین است.
وی گفت: علت حضورم در انتخابات این است که کشور را محتاج آرامش، سازندگی و خردورزی میدانم و بسیاری از مشکلات کنونی ما در اثر بیتوجهی به همین اصول است و مهمترین برنامه من توجه به مشکلات اقتصادی مردم است.
محمد غرضی دیگر کاندیدای تایید شده یازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری که بسیاری از تحلیلگران او را تا شب گذشته بازیگر مهمی در این عرصه نمیدانستند و پیشبینی نمیکردند که شورای نگهبان او را تایید صلاحیت کند و از زمان ثبتنام تاکنون نیز چراغ خاموش حرکت کرده، گویی خودش باور نمیشده که مورد تایید شورای نگهبان قرار بگیرد در گفتوگویی اعلام کرد: ستاد و سخنگو ندارم و بنا دارم از طریق رادیو و تلویزیون با مردم صحبت و برنامههای انتخاباتیام را اعلام کنم.
وی که مدت هاست از عرصه ی اجرایی به دور است با بیان اینکه شعار انتخاباتیام دولت ضدتورم است، در مورد عملکرد شورای نگهبان اظهار کرد: شورای نگهبان مسئولیت بررسی صلاحیتها را بر عهده داشته و بر اساس همین مسئولیت به وظیفه خود عمل کرده است.
پس از اعلام نظر شوراي نگهبان
رقابتهای انتخاباتی از زبان راهیافتگان و بازماندگان
پس از اعلام نظر شورای نگهبان در مورد یازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری شاهد واكنشهایی از سوی كاندیداهایی كه مورد تایید صلاحیت قرار گرفتند و یا كسانی كه بنا به اجبار از گردونه رقابت پاستورجا ماندند، طی دیروز و امروز بودیم.
۱۳۹۲/۳/۱