نسخه چاپی

دلیل عدم احراز صلاحیت هاشمی از نگاه كدخدایی

سخنگوی شورای نگهبان ساعتی پس از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری در برنامه گفت‌وگوی خبری شبكه 2 سیما حضور یافت و درباره فرآیند بررسی صلاحیت نامزدهای ریاست جمهوری در شورای نگهبان و موضوع بررسی توان جسمی نامزدها، گفت: ممكن است برخی افراد سوابق مهمی داشته باشند، اما ما بررسی كردیم كه آقای هاشمی توانایی بار سنگین ریاست‌جمهوری را در حال حاضر ندارد؛ بنابراین شرایط سنی هم به عنوان یك شرط مدیریتی در نظر گرفته شد.

به گزارش نما به نقل از آرمان، عباسعلی کدخدایی ادامه داد: گاهی فردی جوان است و تجربه ندارد اما گاهی فردی سابقه دارد ولی به لحاظ سنی شرایط کار سنگین ریاست جمهوری را ندارد و همه این موارد در کنار هم سنجیده می‌شوند، چرا که پست ریاست جمهوری با دیگر پست‌ها متفاوت است.

اعتراض به نظر شورای نگهبان معنا ندارد

سخنگوی شورای نگهبان در خصوص شکایت نامزدها هم اظهار داشت: طبق قانون اعتراض به نظر شورای نگهبان معنا ندارد و رای این شورا نهایی است. وی در پاسخ به این پرسش که مصلحت‌سنجی تا چه میزان در نظر شورای نگهبان تاثیر گذار است؟ گفت: اگر مصلحت‌اندیشی به این معنا باشد که خدای ناکرده معیارهای قانونی را مدنظر قرار ندهیم و سراغ این برویم که این فرد از چه گروه و جناحی است، خیر. شورای نگهبان در چارچوب مصالح عالی نظام حرکت و در این چارچوب به وظایف خود عمل می‌کند. وی تصریح کرد: شورای نگهبان در بررسی صلاحیت‌ها تابع قانون اساسی، قانون عادی و مصالح عالی نظام است. کدخدایی درباره معیارها برای احراز صلاحیت ثبت‌نام‌کنندگان برای انتخابات ریاست‌جمهوری نیز افزود:‌ درباره انتخابات ریاست‌جمهوری آنچه ملاک بوده و است قانون اساسی و قانون انتخابات ریاست‌جمهوری است و ما به چیزی فراتر از آن نمی‌توانیم ورود کنیم. طبیعتا اعضای شورای نگهبان با فضای سیاسی مختلف آشنایند و در مورد مباحث گوناگون در جریانند و از اخبار مطلعند. ما معیارها را تبیین کردیم و به عنوان آیین‌نامه داخلی در شورا مقرر شد به صورت دقیق‌تری درباره مصداق‌ها این ملاک‌ها و معیارها تطبیق داده شود. برخی ملاک‌های احراز صلاحیت ریاست‌جمهوری عبارتند از: ایرانی‌الاصل بودن، توان مدیریتی و اعتقاد و ایمان به موازین
جمهوری اسلامی.

جلسات طولانی برای بررسی صلاحیت‌ها

کدخدایی خاطر نشان کرد: جلسات و بحث‌های مختلفی درباره توانایی، سوابق، رفتار و گفتار هریک از افراد ثبت‌نام کننده انجام می‌شود و هر یک از اعضا درباره افراد نظری دارند که نهایتا درباره آنها رای‌گیری می‌شود. البته اینطور نیست که در یک زمان کوتاه افراد به این نتیجه برسند بلکه در مورد برخی از ثبت‌نام‌کنندگان چندین جلسه و ساعت‌ها بحث می‌کردیم و اختلاف‌نظرهایی وجود داشت. وی با اشاره به اینکه معیارهای قانونی به عنوان ملاک اصلی ماست که باید بر اساس آنها افراد ثبت‌نام‌کننده را با این معیارها تطبیق دهیم تا واجدین شرایط مشخص شوند، گفت: با رای‌گیری نهایی نسبت به افراد اظهارنظر می‌شود کما اینکه شورای نگهبان اسامی را به وزارت کشور اعلام کرد و وزارت کشور نیز آن را منتشر کرد. کسانی که رای لازم را نداشته باشند به عنوان واجد شرایط انتخاب نمی‌شوند. کدخدایی اضافه کرد: کسی که می‌خواهد سکاندار اداره کشور باشد باید از توان مدیریت بسیار گسترده‌ای برخوردار باشد تا بتواند کشور را در عرصه داخلی و بین‌المللی مدیریت کند. در این ارتباط در شورای نگهبان سوابق افراد و برنامه‌های آنها سنجیده می‌شود و ممکن است حتی در این موارد مذاکراتی با افراد صورت گیرد تا بتوانیم توانایی‌های آنها را در این زمینه احراز کنیم. سخنگوی شورای نگهبان یادآور شد: برخی از افراد را که کاندیدا می‌شوند، اعضای شورای نگهبان به طور کامل می‌شناسند و سوابق آنها مشخص است اما در مورد برخی از افراد ممکن است تردیدهایی وجود داشته باشد. این افراد دعوت می‌شوند، برنامه ارائه می‌کنند و گاهی برنامه‌های آنها در شورا مطرح می‌شود؛ چنانچه برخی از کاندیداها نیز بعد از ثبت‌نام برنامه‌های خود را برای شورای نگهبان ارسال کردند.

۱۳۹۲/۳/۲

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...