به گزارش نما به نقل از دنياي اقتصاد: حضور ديروز وزير راهوشهرسازي در شهر جديد پرند اصلا غيرطبيعي نبود چون که علي نيکزاد دستکم در يکسال گذشته –به خاطر کمبود وقت و بازديد از ساير استانها- همه بازديدهاي هفتگي از ساختوسازهاي انبوه مسکنمهر «پرند» را معمولا در روز«جمعه» انجام داده است اما حضور ناگهاني رييسجمهور در پرند براي افتتاح 10 هزار واحدمسکوني در صبح جمعه، کمي قابلتامل به نظر ميرسد.
عوامل تشريفات و برپايي برنامههاي افتتاح مسکنمهر در دولت، براي برگزاري مراسمي که رييسجمهور در آن شرکت ميکند، معمولا روزهاي اول هفته را به اين امر اختصاص ميدهند ضمن اينکه از چند روز قبل، در استان محل افتتاح، تبليغات گسترده انجام ميشود.
اما ديروز در شرايطي سري دوم واحدهاي مسکنمهر پرند افتتاح شد که فقط مسوولان ارشد دولت و پيمانکار سازنده و تعدادي از پرسنل شرکت عمران پرند، اطراف رييسجمهور را تشکيل ميدادند و از خبرنگار و گزارشگر، خبري نبود.
سري اول مسکنمهر پرند 25 خردادماه پارسال در يک ظهر پنجشنبه به ظرفيت 10 هزار و 150 واحد مسکوني توسط رييسجمهور افتتاح شد. آنچه سال گذشته احمدينژاد در پرند افتتاح کرد، متعلق به يک پيمانکار از کشور ترکيه بود که اين شرکت توانسته بود امکانات بيسابقهاي را که دولت ايران براي ساخت مسکنمهر تامين کرده بود سرموقع تبديل به آپارتمان کند و تحويل متقاضيان بدهد.
ديروز اما همه 10 هزار واحد افتتاح شده، ايرانيساز بودند و توسط پيمانکاران ايراني ساخته شدهاند که البته 2 هزار واحد آن توسط پيمانکاري احداث شده که به تنهايي مسووليت ساخت 20 هزار واحد در پرند را دارد و فعلا 10درصد آنچه را در تعهدش هست، توانسته افتتاح کند! با اين حال، سايت اطلاعرساني دولت بخشهايي از سخنراني رييسجمهور در ساعت 10 صبح روز جمعه در شهر جديد پرند بعد از اعطاي نمادين کليد مسکنمهر به يکي از پيشخريداران را منتشر کرده و به نقل از احمدينژاد نوشته است: «مسکن ابزار زندگي و حداقل نياز براي يک زندگي است و بايد آن را از حالت سرمايه خارج کنيم يا لااقل براي مردم عادي و کساني که شغلشان ساختوساز مسکن و خريد و فروش مسکن نيست آن را از حالت سرمايه خارج کنيم.»
رييسجمهور همچنين گفت: هنوز مسکن مهر يک مسکّن است تا التهاب 50 ساله در بازار تقاضا در زمينه مسکن را آرامش دهد اما بايد در گامهاي بعدي به سمت کيفيت بالاتر مسکن و ساختمانها و زندگي مطلوب براي مردم حرکت کرد.
احمدينژاد بلافاصله بعد از گفتن اين مطلب، تاکيد کرده است: کل مساحت تحت اشغال شهر و روستاي کشور به دو ميليون هکتار نميرسد و اگر اين رقم را با وسعت 187 ميليون هکتاري ايران مقايسه کنيم به معناي اين است که ميتوان شرايط زندگي در کشور را تغيير داد.
اين دو اشاره رييسجمهور به «خارجکردن مسکن از حالت سرمايهاي» و همچنين «وسعت دو ميليون هکتاري شهرهاي کشور» را ميتوان پيام غيرمستقيم احمدينژاد به دولت يازدهم براي تعيين سياستهاي جديد بخش مسکن تلقي کرد. سياستهايي که در طول لااقل 4 سال اخير، رييسجمهور مصر به اجراي آنها بود اما به دلايلي از جمله موج انتقاد به اين دو سياست، نتوانست از پس کار بربيايد.
اشاره اول احمدينژاد مبني بر غيرسرمايهاي کردن ملک و آپارتمان، همان طرح قديمي مقابله مالياتي با خانههاي خالي است و اشاره دوم او نيز به طرحي است که 12 تيرماه سال90، براي اولينبار آن را تحت عنوان «1000 متر زمين به هر خانوار ايراني» مطرح کرد.
رييسجمهور روز گذشته بار ديگر با مقايسه بين مساحت شهرهاي موجود و کل مساحت کشور ايران، بصورت غيرمستقيم از فراهم بودن امکان ساخت خانهباغ يا ساختمانهاي مسکوني کمارتفاع يا گسترش افقي شهرها به جاي فروش تراکم، سخن گفت. به اعتقاد احمدينژاد، ميشود به اندازه مساحت دو ميليون هکتاري کل شهرها و روستاها، زمين تدارک ديد و آن را بين همه خانوادهها تقسيم کرد که اين مقدار زمين فقط معادل 2 تا 4 درصد کل پهنه جغرافيايي ايران خواهد شد.
رییسجمهور از «خارجكردن ملك از حالت سرمایهای» گفت، یاد «1000متر زمین» زنده شد
رییسجمهور از «خارجكردن ملك از حالت سرمایهای» گفت یاد «1000متر زمین به هر خانوار ایرانی» زنده شد.
۱۳۹۲/۳/۱۱