نسخه چاپی

واكنش تهران به اجرای تحریم‌های جدید

سخنگوی وزارت امور خارجه اقدام آمریكا در اجرای تحریم‌های جدید علیه ایران را گامی اشتباه در زمانی اشتباه توصیف كرد.

به گزارش نما سید عباس عراقچی، سخنگوی وزارت امور خارجه در گفت‌وگو با ایسنا، درباره‌ اجرای تحریم‌های خصمانه‌ دیگری از سوی آمریکا علیه کشورمان از امروز، خاطرنشان کرد: این تحریم‌ها تصمیم جدیدی نیستند و تصمیم برای برقراری این تحریم‌ها از حدود 6 ماه پیش گرفته شد و اقدامات اجرایی آن و تهیه دستورالعمل‌ها و آیین‌نامه‌ها و هماهنگی‌ با کشورهای دیگر انجام شد تا از دهم تیرماه اجرایی شود. باید گفت سیاست تحریم به خودی خود سیاست شکست خورده‌ای است و جای تعجب دارد که آمریکایی‌ها با این که در عمل می‌بینند که سیاست اعمال تحریم‌های بیشتر هیچ کمکی به حل و فصل موضوع هسته‌یی ایران نمی‌کند و بلکه آن را پیچیده‌تر و سخت‌تر می‌کند باز هم به این روش شکست خورده ادامه می‌دهند.

وی اضافه کرد: اینکه پس از انتخابات باشکوه مردم ایران دوباره توسل به این شیوه ادامه پیدا می‌کند جای تعجب بیشتر دارد، البته آنها مدعی هستند که این تحریم از قبل در دستور کار قرار گرفته و در شرایط فعلی فقط اجرایی شده است اما به هر حال در حتی خود آمریکا کسانی بوده‌اند که پیشنهاد کرده‌اند این تحریم‌ها اعمال نشود و یا به عقب بیافتد.

عراقچی تاکید کرد: در هر صورت از نظر ما تحریم‌ها هیچ کمکی به حل و فصل موضوع هسته‌یی ایران نمی‌کند، بلکه آن را سخت‌تر و پیچیده‌تر می‌کند اما برداشتن تحریم‌ها می‌تواند به عنوان یک اقدام اعتمادساز کمک کند که حل و فصل موضوع هسته‌یی ایران روال سریعتر و منطقی‌تری را به خود بگیرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: اقدام آمریکایی‌ها گامی اشتباه در زمانی اشتباه بوده است و منجر به پیچیده‌تر شدن وضعیت خواهد شد.

این دیپلمات ارشد کشورمان اضافه کرد: در زمانی که همه‌ دنیا به دنبال نشان دادن حسن نیت در رابطه با ایران هستند، آمریکایی‌ها به میزان بدبینی‌ها نسبت به خود در ایران همچنان اضافه می‌کنند، اما ما تاکید داریم نفس تحریم‌ها چه در گذشته و چه اکنون یک اقدام بی‌حاصل و شکست خورده است؛ اگر آمریکایی‌ها فکر می‌کنند با اضافه کردن تحریم‌ها می‌توانند در مواضع هسته‌یی ایران از جهت احقاق حقوق مردم ایران تغییری دهد، اشتباه می‌کنند و مسلما هر چه به تحریم‌ها اضافه کنند مسیر مذاکراتی را نه غیر ممکن بلکه سخت‌تر و پیچیده‌تر می‌کنند، زیرا از جانب آنها عوامل جدیدی مرتب وارد عرصه می‌شود و کار را برای هر گروهی که بخواهد مذاکره کند سخت‌تر می‌کند. بنابراین نفس تحریم‌ها همواره اشتباه بوده است و در این زمان به مراتب اشتباه‌تر است و هیچ کمکی نه در گذشته به حل موضوع کرده و نه در آینده خواهد کرد.

اقدام اینتل‌ست کاملا غیرقانونی و خلاف حقوق بین‌الملل است

عراقچی همچنین درباره‌ی اقدام اینتل ست در توقف پخش برنامه‌های شبکه‌های ایرانی گفت: اقدام اینتل‌ست اقدامی کاملا غیرقانونی و خلاف حقوق بین‌الملل است. اینتل ست وابسته به سازمان بین‌المللی مخابرات ماهواره‌ای ( ایتسو (ITSO)) است و اصل اولیه این سازمان که اصل راهنمای اینتل ست است دسترسی بدون تبعیض برای همه‌ دولت‌های عضو خدمات ماهواره‌ای است.

وی ادامه داد: این شرکت برای آن ایجاد شده که به دولت‌های عضو خدمات ماهواره‌ای را بدون هیچ گونه تبعیضی ارائه دهد و ایران از دهه 1350 عضو این سازمان بوده است. این که با فشار یک دولت دیگر این شرکت برای کشور عضو تبعیض قائل شود قطعا خلاف اصول اساسی این سازمان بین‌المللی است و ما از طریق خود این سازمان در حال پیگیری این موضوع هستیم. مکاتباتی انجام شده و رایزنی‌هایی در حال انجام است. قرار است جلسه‌ای در این باره تشکیل شود و اگر لازم باشد حتی به مراجع داوری هم مراجعه خواهیم کرد که این اقدام غیرقانونی صورت نگیرد.

وی اضافه کرد: البته این اقدام خلاف اصول مورد ادعای این کشورها است که مدعی حقوق بشر، اصل دسترسی آزاد به اطلاعات و آزادی رسانه‌ها و مطبوعات هستند. اینکه درباره‌ ایران این اقدام را دنبال می‌کنند خلاف ادعاهای آنها است و افکار عمومی به خوبی این موضوع را متوجه می‌شوند.

سفر به میانمار در چارچوب رایزنی‌های سیاسی است

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره‌ سفرش به میانمار و موضوعات مورد مذاکره با مقامات این کشور نیز گفت: سفر به میانمار در چارچوب رایزنی های سیاسی است که با دولت میانمار از گذشته داشته‌ایم و در قالب کمیته‌ مشورتی که بین معاونین وزیران خارجه‌ دو کشور بوده است، انجام می‌شود و این سومین نشستی است که بین دو کشور برگزار می‌شود. بررسی ابعاد مختلف روابط دو جانبه ، همکاری‌های اقتصادی و سیاسی که بین دو کشور وجود دارد و مرور ابعاد این روابط در دستور کار اصلی مذاکرات است.

وی ادامه داد: موضوع وضعیت مسلمانان در این کشور به خصوص در استان راخین نیز در این مذاکرات بررسی می‌شود. موضوع مشکلات و درگیری‌ها بین مسلمانان و بودایی‌ها وجود دارد یکی از موضوعات اصلی خواهد بود و ما علاوه بر این که نگرانی‌های خود و جهان اسلام را منتقل می‌کنیم در عین حال برای این که چگونه می‌شود به حل این بحران کمک کرد مشورت‌هایی با دولت میانمار خواهیم داشت. در عین حال تلاش می‌کنیم کمک‌های بیشتری از سوی ایران به میانمار ارسال شود . پیش از این یک محموله‌ای از سوی ایران ارسال شده در صدد ایجاد زمینه‌های لازم برای ارسال محموله‌های بعدی نیز هستیم.

۱۳۹۲/۴/۱۰

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...