نسخه چاپی

اعلام آمادگی آمریكا برای گفت‌وگو با دولت ایران

«آلن ایر» گفت كه دولت آمریكا آماده است بر اساس احترام متقابل با ایران وارد مذاكره شود.

به گزارش نما، «آلن ایر» سخنگوی فارسی زبان وزارت خارجه آمریکا در مصاحبه ای اختصاصی به سوالات خبرگزاری فارس پاسخ داد و در مورد مذاکره با ایران گفت: همانطور که آقای اوباما رئیس جمهور بارها گفته اند، ما آمادۀ گفت وگو با دولت ایران هستیم، چه در چارچوب گروه 1+5، چه به صورت دوجانبه. و این گفت وگوها بر اساس احترام متقابل خواهد بود.

وی انتخابات اخیر ایران را «نشانه ای دیگر از خواست مردم ایران برای تعیین سرنوشت و شکل دادن آینده خود» دانست و گفت: دولت آمریکا به مردمی که تصمیم گرفتند پای صندوق های رأی بروند و رأی دهند، «احترام می گذارد».

سخنگوی دولت آمریکا ابراز امیدواری کرد که نظام ایران به خواسته های مردم توجه کند و با استفاده از این فرصت «آینده ای بهتر برای همه ایرانی ها خلق کند».

ایر افزود: رئیس جمهور منتخب جناب آقای دکتر روحانی در مبارزات انتخاباتی خود قول هایی در مورد گسترش و ترویج آزادی های فردی همۀ ایرانیان داد، و ما امیدواریم ایشان به وعده هایشان عمل کنند. علاوه بر این ما امیدواریم در جهت برطرف کردن نگرانی های جامعه جهانی در مورد برنامه هسته ای ایران نیز عمل کند، تا تحریم ها برداشته شوند.

وی در مورد پرونده هسته ای ایران و راهکار پیشنهادی دولت آمریکا برای حل آن، گفت: ما بارها گفته ایم بهترین راه حل مسألۀ هسته ای ایران از طریق دیپلماسی است، و از این پس توصیه ما این است که ایران با جدّیت به گفت وگوها وارد شود که ما بتوانیم از طریق دیپلماسی به راه حلی جامع برسیم، که هم به حقوق ایران در مورد استفادۀ صلح آمیز از انرژی هسته ای، به عنوان عضو پیمان ان پی تی، احترام بگذارد و هم نگرانی های جامعه جهانی را در مورد ماهیت برنامه اتمی ایران بر طرف کند.

سخنگوی کاخ سفید نتایج انتخابات اخیر در ایران را «بالقوه امیدوارکننده» خواند، اما گفت دولت آمریکا می داند که «تصمیم گیرنده نهایی در امور راهبردی، از جمله مسألۀ هسته ای، مقام رهبری است».

وی در مورد هدف آمریکا از برداشتن تحریم قطعات رایانه ای هم گفت: ما جوازی کلی را برای صدور سخت افزارها و نرم افزارهای مربوط به ارتباطات شخصی به ایران صادر کردیم تا اطمینان حاصل کنیم که ایرانیان در صورت تمایل بتوانند با یکدیگر و دنیای خارج با امنیت و اطمینان خاطر ارتباط برقرار کنند.

ایر این اقدام را بخشی از تلاش های دولت آمریکا برای حمایت از مردم ایران در روند تلاششان جهت برخورداری از حقوق اولیه دانست.

۱۳۹۲/۴/۱۱

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...