به گزارش نما به نقل از ایسنا، محمود احمدینژاد در سیامین اجلاس روسای آموزش و پرورش مناطق کشور که در سالن رازی برگزار شد با بیان اینکه سهم من از جلسه امروز عرض ارادت به ساحت مقدس آموزش و پرورش و جامعه فرهنگیان است، اظهار کرد: قبل از سال 84 دائم تکرار میشد که اگر بنا باشد برای ایران آینده درخشان رقم زده شود پایه و شروع آن از آموزش و پرورش است.
وی با بیان اینکه همه عالم برای ساختن انسانها درست شده است تصریح کرد: در یک نظام سیاسی دستگاههای گوناگون فعالیت میکنند و همه دستگاهها مقدمه و پشتیبان هستند تا نظام تعلیم و تربیت کار خود را درست انجام دهند.
رییس جمهور با بیان اینکه آموزش و پرورش وظیفه تربیت نیروی انسانی سایر دستگاهها را برعهده دارد یا اینکه همه دستگاهها مقدمه و پشتیبانی هستند تا آموزش و پرورش کار خود را انجام دهد؟ گفت: این و نگرش متفاوت است و البته آموزش و پرورش نیروی انسانی را تامین میکند، اما ماموریتش بالاتر از تربیت نیروی انسانی برای آب و برق و ثبتاحوال است چون در غیر این صورت باید اسمش را میگذاشتیم وزارت آموزش در حالی که حتی آموزش هم در نگاه مبنایتر در خدمت پرورش است.
احمدی نژاد با بیان اینکه دستگاه اصلی که مسوولیت انسانسازی را برعهده دارد آموزش و پرورش است خاطر نشان کرد: تغییر نگاهی که به وجود آمد، نه تنها در آموزش و پرورش و جامعه فرهنگی ما ،بلکه در سایر نظامات تصمیمگیر اتفاق افتاد، در حالی که بیش از دو دهه هرگاه از اهمیت آموزش و پرورش حرفی به میان میآمد به بهانه اینکه آموزش و پرورش یک خانواده بزرگ است و کشور بودجه و ظرفیت لازم را ندارد با توجیهات ابتدایی از زیر بار مسوولیت شانه خالی میشد.
رییس جمهور با بیان اینکه نمی گویم امروز آنچه به عنوان پشتیبان در آموزش و پرورش قرار دارد، مطلوب است اما حداقل امکان برداشتن فاصله پرداختیها در آموزش و پرورش وجود دارد تصریح کرد: زمانی کمترین دریافتیها در کل دستگاههای اجرایی متعلق به آموزش و پرورش بود، اما امروز حداقل این فاصله کاهش پیدا کرده است و معتقدم این سیر جبرانی باید ادامه پیدا کند تا فاصله مثبت به نفع آموزش و پرورش ایجاد شود.
وی افزود: به بودجهای که ما تحویل دادهایم 37 هزار میلیارد تومان اضافه کردهاند در حالی که درآمدی در مقابل آن وجود ندارد پس بهتر است آن را کمتر کنیم چون خیلی از دستگاهها که خودشان تصمیمگیر هستند حقوق خود را بالا میبرند در حالی که خیلی از آنها اگر نباشند هم مشکلی در کشور به وجود نمیآید.
وی با بیان اینکه اگر بخواهیم آینده جهان تامین شود جای آنآموزش و پرورش است خاطر نشان کرد: باید دستاندرکاران تعلیم و تربیت آرامش، احساس خودباوری و منزلت اجتماعی داشته باشند.
احمدینژاد در رابطه با ایجاد نظام رتبهبندی در آموزش و پرورش گفت: اگر بنا باشد در نظام آموزش ما تبعیض نباشد، بلکه عدالت آموزشی باشد باید اول بین دستگاههای آموزش و پرورش عدالت آموزشی برقرار شود تا به بدنه اجتماعی مردم برسد.
احمدینژاد با اشاره به اینکه بار اصلی تعلیم و تربیت بر دوش آموزش و پرورش است اظهار کرد: در این دولت تا حدی توانستیم، تلاش کردیم، البته نمیگویم که آرزوی ما برآورده است، اما در هشت سال گذشته شرایط سختی را گذراندهایم و من هم در تلویزیون گفتم که رکود جهانی در کشور ما نیز تاثیر داشت و حتی برخی کشورها دو میلیارد یورو تزریق کردند که اقتصادشان زمین نخورد همچنین از طرف دیگر ما با تحریمها هم مواجه بودیم.
احمدینژاد افزود: در جلسهای از شورای عالی بحث این شد که دولت از شش جهت در فشار است و آقایی گفت از هشت جهت و وقتی از او علت آن را پرسیدم گفت که جهت دیگر قطرش است و من گفتم قطرش خودتان هستید.
رییس جمهور ادامه داد: در سالهای گذشته وقتی تصمیمی برای تغییر شرایط به نفع مردم گرفته میشد نه با هفت خوان رستم با هفتاد خوان مواجه بودیم، اما به فضل الهی اتفاقات خوبی افتاد و امروز جایگاه آموزش و پرورش برای همه تصمیمگیران ثبیت شده است و هر جا صحبت از طرحی در مورد آموزش و پرورش میشود کسی مخالفت نمیکند و همه مثبت حرف میزنند.
وی با بیان اینکه اتفاق محتوایی در مجموعه نظام آموزش و پرروش منحصر به آن نبوده است افزود: برای اولین بار بعد از انقلاب اسلامی و شاید قبل از انقلاب اسلامی تا الان اسناد پایه برای سازماندهی عملکرد بخشهای مختلف کشور با نگاه آرمانی،انسانی،الهی و مکتبی تدوین شد البته نمی گویم صد در صد درست است چون با مفهوم امروزمان عمل میکنیم.
احمدینژاد با بیان اینکه نقشه جامع علمی کشور تصویب شد در حالی که سالها در شورای انقلاب فرهنگی در مورد فلسفه علم بحث میشد گفت: سند تحول آموزش و پرورش که برای نظام سند افتخار است و قابل عرضه به همه دنیا است تدوین شد و برای اولین بار معلوم شد توقع ما از آموزش و پرورش چیست.البته ممکن است به شکل تنظیم سند اشکالاتی وارد کنند اما واقعا این سند در نوع خود یگانه است.
رییس جمهور با بیان اینکه امروز تکلیف آموزش و پرورش برای دهههای متوالی روشن شده است ادامه داد: در اقتصاد همین اتفاق هم افتاده است و شاهد اجرایی شدن قانون اصل 44 قانون سوخت و مسکن هستیم.
وی تصریح کرد: برخی تصور میکنند تغییر در رفتار آموزش و پرورش نشدنی است و علت آن نشناختن نظام آموزش و پرورش و عدم باور به توانمندی جامعه فرهنگی کشور است در حالی که من عمیقا باور دارم ظرفیت فرهنگیان ما برای ایجاد تحول برای انجام کارهای بزرگ بیبدیل و بینظیر است.
رییس جمهور خطاب به کسانی که از کارهای تحول خواهانه رویگردان هستند گفت: ملت ایران آرزو و مطالبه شان کارهای بزرگ و تحول آفرین در کشور است.
رییس جمهور همچنین تاکید کرد: باید یک نمره 20 برای کل فرهنگیانمان ثبت کنیم.
احمدی نژاد با اشاره به اینکه بعضی در برنامهریزیهای کشور این حساسیت را دارند که اقدامات باعث ایجاد تنش میشود گفت: این نگاه به کل تصمیمگیری سایه میاندازد، بنابراین باعث میشود به کارهای دم دستی محدود شویم. در حالی که تصمیمگیریها باید آرمانیتر و انقلابیتر و مطلوبتر باشد کسانی که به مردمشان اعتماد ندارند فکر میکنند اقدامات تحولآفرین باعث ایجاد تنش در جامعه میشوند چون تصمیمشان را مطابق خواست و اراده مردم نمیدانند.
رییس جمهور افزود:اگر مجموعه تصمیمگیر همراه ملت باشد،اندیشیدن به اینکه اقدامات تحولی باعث تنش میشود توهین به عظمت ملت است و نشان میدهد که تصمیم گیرنده از ملت و خواست ملت دور است.
احمدینژاد با تاکید بر اینکه نظام جمهوری اسلامی متعلق به ملت است و برابر اصل 6 قانون اساسی کشور براساس اراده ملت اداره میشود تصریح کرد: تجربه تاریخی نشان داده است اراده جمعی مردم ملت ایران همیشه بهترینها و در راستای مصلحت انقلاب و نظام است.
رییس جمهور اظهار کرد:در آموزش و پرورش باید به روزی بیاندیشیم که مبنای روش کار و متون ما مورد توجه صاحبنظران دنیا قرار گیرد و به جای برسیم که دنیا از نظام آموزش و پرورش ما الگو بگیرد و تک تک فرزندان این سرزمین که از نظام آموزش و پرورش جدا میشوند انسانهای پاک و صادق و توانمند باشند ومن عمیقا به توانایی نظام آموزش و پرورش آره ایمان دارم و مطمنئم که هر روز میگذرد بهتر و درخشانتر است و فردای پرافتخار در انتظار نظام آموزش و پرورش است.
نمرهای كه احمدینژاد به فرهنگیان داد
رییس جمهور گفت: اگر نبض آموزش و پرورش منظم بزنند، نبض همه بخشهای دیگر منظم خواهد زد.
۱۳۹۲/۴/۱۵