به گزارش نما به نقل از فارس، سید عباس عراقچی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان امروز سهشنبه در نشست هفتگی با خبرنگاران حلول ماه مبارک رمضان را تبریک گفت و به سؤالات آنها پاسخ داد.
وی در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس درباره اخبار منتشر شده مبنی بر مذاکرات احتمالی ایران و آژانس در ماه آینده، این خبر را تائید نکرد و گفت: ایدههایی مطرح شده مبنی بر اینکه دور دیگری از مذاکرات بین نمایندگان ایران و آژانس انجام شود ولی هنوز هیچ تصمیم قطعی و توافقی صورت نگرفته است.
عراقچی در پاسخ به سؤال دیگری درباره مذاکرات ایران و گروه 1+5 عنوان کرد:تا وقتی که رئیسجمهور منتخب در دولت مستقر نشود و اعضای کابینه مشخص نشود، نمیتواند هیچ مذاکرات رسمی بین ایران و 1+5 صورت گیرد.
وی اضافه کرد: همه طرفهای مقابل و طرفهای داخلی منتظرند تا دوره انتقالی طی شود و مذاکرات در زمان خود صورت گیرد.
خبرنگار فارس موضع جمهوری اسلامی را درباره اقدام دولت تفلیس در لغو یکجانبه روادید ایران جویا شد که سخنگوی دستگاه دیپلماسی ضمن ابراز تاسف از این اقدام دولت گرجستان خاطرنشان کرد: مقامات گرجستان اعلام کردند که این اقدام در چارچوب مقررات و توافقات جدید در رابطه با روادید کل گرجستان است و اختصاصی به ایران ندارد.
وی به اظهارات وزیر خارجه گرجستان در این زمینه اشاره کرد و افزود: وزیر خارجه گرجستان عنوان کرد این ترتیبات موقتی است و تصمیمات قطعیتر در آینده اتخاذ میشود.
سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: آنچه فعلا برای ما خوشایند است این که هموطنان ما برای ورود به گرجستان با مشکل مواجه نیستند و روادید در فرودگاه صادر میشود و این روند به سرعت و سهولت انجام میگیرد.
عراقچی در پاسخ به سؤالی درباره موضع تهران در خصوص تحولات اخیر مصر با بیان اینکه مواضع ما از روز اول روشن بود، گفت: ما نگرانیهای خود را نسبت به تحولاتی که در مصر در حال شکلگیری است و خلاف روندهای دموکراتیک و آرمانهای مردم این کشور میباشد و ممکن است به درگیری و اختلاف منجر شود، اعلام کردیم.
وی اعلام مواضع را دخالت در امور داخلی دیگر کشورها ندانست و افزود: ما از کشته شدن تعداد زیادی از مردم در روزهای اخیر و به خصوص دیروز متاسفیم و این اقدامات را محکوم و همه طرفهای مصری را به خویشتنداری و پرهیز از خشونت دعوت میکنیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه با ذکر این نکته که استمرار تنشها و درگیریها باعث نگرانی همه کشورها به خصوص کشورهای منطقه شده، افزود: ما از عواقب برخوردهای خشن و خونریزی در داخل مصر و تبعات آن برای منطقه نگرانیم و از نزدیک تحولات را دنبال میکنیم.
عراقچی ادامه داد: امیدواریم به اصول انسان دوستانه و دموکراتیک و خواستههای مشروع مردم احترام گذاشته شود و گروهها و طرفهای مختلف مصری بتوانند در توافقی ملی و با حفظ وحدت و انسجام ملی به راه حلی برسند که انسجام داخلی مصر حفظ شود و به دور از خشونت و درگیری و با احترام به سازوکارهای دموکراتیک شاهد بازگشت آرامش به مصر باشیم.
وی گفتوگو و آشتی ملی را راه حل مصر برشمرد و افزود: مسلما مردم فرهیخته مصر در این جهت حرکت میکنند و اجازه نمیدهند که دستهای تفرقهافکنانه که نشانههای خارجی را در آن مشاهده میکنیم موفق شوند مصر را به سمت درگیری، اختلاف و درگیریهای داخلی سوق دهند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سؤالی درباره ریشههای تحولات اخیر در مصر، با بیان اینکه فضای مصر غبارآلود و دارای ابهامات زیادی است، گفت: معتقدم روند امور شکل طبیعی خود را ندارد و هر گونه قضاوت درباره ریشه تحولات و دستهای در کار، زودهنگام است.
وی افزود: آنچه مهم است احترام به خواستههای مشروع مردم مصر و تحقق این خواستهها از راههای مسالمتآمیز میباشد.
عراقچی در پاسخ به سؤالی درباره برکناری مرسی و تاثیر آن در سوریه، با بیان اینکه تحولات در منطقه خاورمیانه همه بر هم تاثیر میگذارد، افزود: نمیشود ارزیابی دقیقی داشت که چگونه این تحولات اثرات خود را بر موضوع سوریه و دیگر موضوعات دارد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی ادامه داد: آنچه باعث نگرانی است این که هر تحولی تبعات خود را دارد و ما نگران اشاعه بحران در منطقه از کشوری به کشور دیگر هستیم.
وی با بیان اینکه برخی نشانهها حاکی از توطئهها و فتنهانگیزیهای خارجی است، اظهار داشت: ما خواهان راهکار سیاسی برای سوریه هستیم و از روز اول این درخواست را مطرح کردیم و اعلام کردیم که اگر راهکار سیاسی و مورد قبول مردم پیدا نشود و به راهکارهای نظامی و حرکتهای تروریستی گرایش باشد، احتمال گسترش بحران به کشورهای منطقه وجود دارد. امیدواریم با درایت رهبران منطقه شاهد راهکارهای سیاسی عاقلانه و عادلانه باشیم.
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری فارس، سیدعباس عراقچی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در ادامه نشست هفتگی امروز با خبرنگاران در پاسخ به سؤالی، تقاضا برای آتشبس در ماه رمضان توسط برخی از گروههای معارض در سوریه را امری مطلوب برشمرد و گفت: ما خواستار کنار گذاشته شدن سلاح و درگیری از سوی معارضین و دستیابی به راه حل گفتوگو هستیم و امیدواریم آتشبس کامل واقع شود و طرفهای درگیر به سمت گفتوگو بروند.
وی با بیان اینکه این درخواست سال گذشته از سوی دولت سوریه مطرح شد، یادآور شد: متاسفانه در آن زمان گروههای معارض این پیشنهاد را نپذیرفتند و علیرغم اجرای یکجانبه آن توسط دولت سوریه، نگذاشتند که آتشبس در ماه رمضان انجام شود.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی ادامه داد: اگر همه طرفهای اصلی درگیر خواهان آتشبس باشند امری مطلوب است و امیدواریم گروههای مختلف و تروریستها در ماه رمضان سلاح خود را کنار گذاشته و به سمت گفتوگو با دولت سوریه حرکت کنند.
عراقچی تهدید گروههای معارض در سوریه را برای پیوند خوردنشان با القاعده خطرناک برشمرد و گفت: علائمی مبنی بر پیوند این گروهها با گروههای تکفیری وجود داشته و ما همواره در این زمینه هشدار دادهایم.
خبرنگار خبرگزاری آناتولی ترکیه از عراقچی پرسید که آیا ایران معتقد است در مصر کودتا رخ داده که وی پاسخ داد: موضع ما در مورد تحولات مصر کاملا روشن و مشخص بود، ما خواهان گفتوگوهای ملی برای حل و فصل این موضوع و احترام به خواستههای مشروع مردم و سازوکارهای دموکراتیک برای حل و فصل مشکلات بودهایم و مسلما در هیچ دموکراسی، دخالت نیروهای نظامی پسندیده نیست.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی اضافه کرد: امیدوارم به روندهای دموکراتیک احترام گذاشته شود و هر تغییر و تحول سیاسی در چارچوب سازوکارهای پیشبینی شده در قانون اساسی باشد.
عراقچی درباره عدم اعلام موضع از سوی احمدینژاد درباره مصر که سؤال همان خبرنگار بود، گفت: آقای احمدینژاد در زمان مقتضی همواره مواضع خود را اعلام کرده و در مورد مصر در فرصتی که صلاح بداند، مواضع خود را اعلام خواهد کرد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره اخبار منتشر شده مبنی بر لغو مصونیت دیپلماتیک دیپلمات عربستانی در تهران گفت: درباره موضوع تصادف دیپلمات عربستانی در تهران در چارچوب کنوانسیونهای مربوطه با دولت عربستان در حال رایزنی هستیم و امیدواریم با توافقی که صورت میگیرد راه حل مناسبی برای مشکل پیدا شود.
وی با بیان اینکه بر اساس کنوانسیون وین درخواست لغو مصونیت دیپلماتیک برای رسیدگی قضایی وجود دارد، گفت: امیدواریم در تفاهمی دو طرفه در این مسئله انجام شود و رایزنیهای ما با عربستان در این زمینه ادامه دارد.
یکی از خبرنگاران به خبر منتشر شده در روزنامه الشرق الاوسط مبنی بر حمایت ایران از ریاست جمهوری بارزانی در راستای کاهش نفوذ ترکیه اشاره کرد و نظر عراقچی را جویا شد که وی ریاست جمهوری در عراق و هر کشور دیگری را موضوع داخلی آن کشور برشمرد و افزود: این مسئله نیازمند تصمیم و اراده مردم آن کشور است و نه جمهوری اسلامی و نه هیچ کشور دیگری حق دخالت در این پروسه را ندارد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی سفر بارزانی به بغداد و دیدارش با مالکی را حرکتی درست خواند که منجر به تحکیم مودت و دوستی و اتحاد بین مقام مختلف عراق میشود و به ثبات سیاسی این کشور کمک میکند.
وی ادامه داد: ما این اقدام را حکیمانه میدانیم و معتقدیم هر گونه گفتوگو و تعامل بین اقوام مختلف در عراق میتواند به ثبات و آرامش سیاسی در آن کشور کمک کند.
وی اضافه کرد: آقای بارزانی اقدام شایستهای را در سفر به بغداد انجام داد و اینکه چه کسی پست ریاست جمهوری را در این کشور تحویل بگیرد به اراده مردم و ساختار سیاسی عراق مربوط است.
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری فارس، سید عباس عراقچی در ادامه نشست هفتگی با خبرنگاران در خصوص اخبار منتشر شده مبنی بر اقدام صورت گرفته در گذاشتن نام جعلی برای لیگ فوتبال امارات گفت: قبلا نیز در این زمینه عنوان کردم که فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی اقداماتی حقوقی را در صورت صحت این خبر آغاز میکند.
وی با بیان اینکه هنوز اخبار رسمی تائید شدهای در این زمینه نداریم، گفت: این مطلب در برخی رسانهها منتشر شده ولی بر اساس اساسنامه و منشور فیفا نباید از ورزش و فوتبال استفاده سیاسی شود.
عراقچی ادامه داد: اگر در لیگ فوتبال ایران نام خلیج فارس استفاده شود، نامی شناخته شده است ولی اگر کسی این نام را جعل و عباراتی را کم و زیاد کند، مشخص است که با اهداف سیاسی صورت گرفته و حتما خلاف اساسنامه فیفا میباشد و قابل پیگیری است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره اخبار منتشر شده مبنی بر اخراج تعدادی از اتباع ایرانی از امارات با بیان اینکه دولت امارات اعلام کرده در چارچوب تنظیم نسبت جمعیتی در آن کشور تغییراتی را در مورد اقامت اتباع خارجی اعمال کرده عنوان کرد: به همین دلیل امارات خواستار خروج برخی از این اتباع شده است.
وی ادامه داد: این موضوع در دستور کار ما و امارات قرار دارد.
عراقچی با ذکر این نکته که ایرانیان مقیم امارات سابقه چندین ده ساله در این کشور دارند و از موقعیتهای بالای اقتصادی و اجتماعی برخوردار میباشند، گفت: رایزنیها با دولت امارات قبل از رسانهای شدن این خبر ادامه داشته و در سفر اخیر وزیر کشور به امارات این موضوع به طور جدی بحث شد و دولت امارات قبول کرد که در قوانین مربوطه، نسبت به ایران بازنگری کند.
وی با بیان اینکه در سفر اخیر امیرعبداللهیان معاون وزیر خارجه به امارات این موضوع باز هم پیگیری شد، افزود: این مسئله در دستور کار کمیته مشترک کنسولی کشور که قرار است بعد از ماه رمضان برگزار شود، خواهد بود.
عراقچی خبر راهاندازی خط هوایی مستقیم بین تهران و واشنگتن را بیپایه و اساس خواند و افزود: این خبر صحت نداشته است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره نگاه تهران به انتخابات ریاست جمهوری ماه اکتبر در آذربایجان که سؤال یکی از خبرنگاران بود، آذربایجان را همسایه و کشور دوست و نزدیک ایران برشمرد و گفت: علائق تاریخی، فرهنگی، اعتقادی، سیاسی و اقتصادی بین دو کشور وجود دارد، ما همواره به استقلال آذربایجان و تمامیت ارضی و حاکمیتش احترام گذاشته و میگذاریم.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی انتخابات ریاست جمهوری در آذربایجان را موضوع داخلی این کشور برشمرد و گفت: امیدواریم این انتخابات با موفقیت و بر اساس خواست و اراده مردم آذربایجان انجام شود.
وی درباره موضع ایران در خصوص مناقشه قرهباغ نیز گفت: موضع ما در این زمینه هیچ تغییری نکرده و معتقدیم این مسئله باید از طریق مسالمت آمیز و گفتوگو بین طرف درگیر حل و فصل شود.
وی با ذکر این نکته که کشور ترجیح داده است فعلا در چارچوب گروه مینسک نسبت به حل قضیه اقدام کند، خاطرنشان کرد: ما به این تصمیم احترام میگذاریم و آمادگی داریم که اگر از ما درخواست شود تمام تلاش خود را برای حل این مسئله به کار گیریم.
وی در واکنش به اظهارات اسنودن مبنی بر اینکه ایران یکی از اهداف جاسوسی آمریکا بوده، خاطرنشان کرد: این اظهارات چیز جدیدی نیست و مشخص است که ایران همواره یکی از اهداف جاسوسی آمریکا بوده و مقامات آمریکایی به کرار به این موضوع اشاره کردهاند.
عراقچی این موضوع را محکوم و دخالت در امور داخلی ایران برشمرد و گفت: این حرکت به هیچ وجه پذیرفته نیست.
وی اقدام صورت گرفته در ممانعت از پرواز هواپیمای رئیسجمهور بولیوی را پذیرفته ندانست و خلاف پروتکلها و قوانین بینالمللی و حرکت توهین آمیز نسبت به رئیس این کشور برشمرد و گفت: ما در زمان خود این اقدام را محکوم کردیم و امیدواریم دیگر شاهد تکرار این حرکتها از موضع تکبر و سلطه نباشیم.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پایان در پاسخ به سؤالی درباره مهمترین دستاورد دیپلماسی دولتهای نهم و دهم گفت: آقای رئیسجمهور در مصاحبه اخیر به ابعاد مختلف این مسئله پرداخت ولی حفظ روحیه استقلال طلبانه کشور در عرصههای مختلف، مقابله با سلطه و از جمله سلطه آمریکا از درخشانترین آثار و تبعات دولت احمدینژاد بود. ایستادگی و مقاومت در مقابل زیادهخواهیها و زورگوییها و احقاق حقوق هستهای ایران را از دیگر دستاوردها در این زمینه برشمرد.
ایران و ۱+۵ تا روی كار آمدن دولت منتخب مذاكرهای نخواهند داشت
سخنگوی وزارت خارجه كشورمان گفت: تا زمانی كه رئیسجمهور منتخب در دولت مستقر نشده و اعضای كابینه مشخص نشوند، هیچ مذاكرات رسمی بین ایران و ۱+۵ صورت نمیگیرد.
۱۳۹۲/۴/۱۸